Avatar će dobiti šansu da se vrati na prvo mjesto filma s najvećom zaradom ikad

Avatar će dobiti šansu da se vrati na prvo mjesto filma s najvećom zaradom ikad

Avatar dobiva iznenađujući ponovni izlazak u Kini, koje bi mu moglo pomoći da vrati naslov sveukupnog prvaka na blagajnama protiv Avengers: Endgame. Znanstveno-fantastični film / fantazija Jamesa Camerona iz 2009. bio je kulturološki fenomen, s kritičkim pohvalama i brzo pretekavši Cameronovog prethodnog prvaka na blagajnama Titanica i postao je film s najvećom zaradom svih vremena. Unatoč tome što je godinama postajao podijeljen, Avatar je naslov držao do 2019. godine, kada su ga Avengers: Endgame uspjeli prestići nakon pametnog marketinga kako bi potaknuli više gledanja, kao i ponovno objavljivanje. U to je vrijeme Cameron čestitao Avengersu: Endgame jer je pobijedio rekord Avatarovog blagajna.

Filmove na vrhu liste svih vremena dijeli manje od 10 milijuna dolara, što je prilično beznačajan broj kad shvatite da su oba filma ukupno zaradila preko 2,7 milijardi dolara. Cameron trenutno radi na četiri nastavka Avatara, s prvim izlaskom 2022., a nastavak pada svake dvije godine nakon toga. Unatoč studijskim nadama, općeprihvaćena mudrost je da Avatar 2 neće prestići Avengers: Endgame na blagajnama, ali Avatar bi itekako mogao, zbog te male razlike u broju. I sam Cameron kaže kako vjeruje da će Avatar još jednom pobijediti blagajne Avengers: Endgame nakon što dobije neizbježno ponovno izdanje. A to se može dogoditi već ovog mjeseca.

THR izvještava da će Avatar ponovno biti objavljen u Kini, s planovima koji ga trenutačno postavljaju u kina u zemlji od ovog petka. Izvještaj kaže da će sigurno biti ponovno objavljen u sljedeća tri tjedna, s planovima koji presudno uključuju IMAX 3D i tradicionalno 3D izdanje. Iznenađujući potez dolazi kao rezultat planova iz ožujka prošle godine, kada se kineska kazališna industrija pokušala ponovno otvoriti nakon pandemije koronavirusa. U to vrijeme nisu izlazili novi filmovi, pa se Kina prijavila za ponovna izdanja za prethodne holivudske hitove. Drugi val virusa zaustavio je te planove, ali Avatar je odobren za ponovno puštanje bez obzira, ostavljajući ga sada dostupnim za puštanje.

Ponovno objavljivanje znači da Avatar ima vrlo dobre šanse da prestigne Avengers: Endgame. Trebajući zaraditi samo 10 milijuna dolara na ponovnom objavljivanju, Cameronov film trebao bi to moći učiniti prilično brzo, ako ne i u prvom tjednu ponovnog objavljivanja u Kini. To bi značilo da se Cameronovo predviđanje obistinilo samo dvije godine nakon što je počela Avengers: Endgameova vladavina kao svevremenog prvaka na blagajnama.

Disney, koji posjeduje prava na obje franšize, neće se žaliti kako god ispalo, i možda će uskoro poduzeti ponovno izdanje Avengers: Endgame kako bi bitka na vrhu trajala što duže mogu. U svakom slučaju, pobjeđuju, dodajući novac u blagajnu i dominirajući na ljestvicama blagajni. Koji god film na kraju pobijedi, sigurno će proći neko vrijeme dok se pretekne bilo koji od ta dva, s obzirom na trenutno stanje kino industrije usred pandemije. Također dokazuje koliko je čudan bio koncept Avatarovog “nemogućeg” rekorda blagajne, te otkriva da nema ograničenja koliko novca može zaraditi popularan film s obzirom na dovoljno vremena.

Similar Posts