Rachel Weisz

Rachel Weisz filmovi – Top 10 najboljih

Rachel Weisz je britanska glumica i producentica rođena 7. ožujka 1970. godine u Londonu, Velika Britanija. Njezin otac bio je mađarski matematičar i izumitelj, a majka učiteljica koja se bavila izradom kostima. Kao dijete, Rachel je bila vrlo talentirana u plesu i glumila je u mnogim predstavama u dječjem kazalištu.

Rachel je započela svoju glumačku karijeru u tinejdžerskim godinama, a nakon završetka studija engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Cambridgeu, posvetila se glumi. Njezin je prvi značajan filmski nastup bio u filmu Death Machine, 1994. godine. Potom je dobila uloge u nekoliko manjih filmova, ali njezin proboj na međunarodnu scenu dogodio se 1999. godine kada je glumila u filmu The Mummy. Njezin je nastup u filmu bio vrlo uspješan i Rachel je postala popularna glumica.

Nakon toga, Rachel je nastupila u nekoliko velikih filmova, uključujući Enemy at the Gates (2001) i The Constant Gardener (2005), za koji je osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu.

Weisz je također producentica i ima svoju produkcijsku kuću, koju je osnovala s glumcem Danielom Craigom, za kojeg se udala 2011. godine te s kojim ima kćer. Prije njega, u braku je bila i s redateljem Darrenom Aronofskym, a s njime ima sina. Kao angažirani aktivist, Rachel podržava mnoge dobrotvorne organizacije, a posebno se ističe njezina borba za zaštitu okoliša.

Rachel Weisz
Foto: Shutterstock

Rachel Weisz filmovi – 10 najboljih

Rachel Weisz je glumica koja se u svojoj karijeri našla u više od 50 različitih filmova i serija. Iako nije riječ o nekoj ogromnoj brojci koju smo naviknuli viđati kod drugih glumica i glumaca, i dalje se radi o impresivnom broju kvalitetnih ostvarenja kojih je bila dijelom. Izdvojili smo stoga njezinih 10 najboljih filmova za potrebe kreiranja ovog popisa, a pogledajmo koji su se filmovi našli na listi!

10. Runaway Jury (2003)

Žanr: Krimi, drama, triler 
Redatelj: Gary Fleder 
Uloge: John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman, Dustin Hoffman 

Radnja ukratko: Wendell Rohr (Dustin Hoffman) je odvjetnik za prekršaje u borbi protiv oružarskog lobija. Rankin Fitch (Gene Hackman) je savjetnik porote za optuženike. Između ove dvojice, vodi se borba za pristranost porote. Međutim, postoji osoba iznutra. Porotnik Nicholas Easter (John Cusack) i njegova djevojka izvana Marlee (Rachel Weisz), manipulirat će suđenjem u koje je uključena jedna firma koja proizvodi oružje.

9. Agora (2009)

Žanr: Avantura, biografija, drama, povijesni, romantični
Redatelj: Alejandro Amenábar 
Uloge: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac 

Radnja ukratko: Povijesna drama, Aleksandrija, 391. godine nove ere. Hypatia (Rachel Weisz) podučava filozofiju, astronomiju i matematiku. U nju su zaljubljeni njezin učenik Orestes (Oscar Isaac) i njezin osobni rob Davus (Max Minghella). Davus se priključuje rastućem kršćanstvu u nadi da će jednog dana biti slobodan.

8. Constantine (2005)

Žanr: Akcija, fantazija, horor, misterija 
Redatelj: Francis Lawrence 
Uloge: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou 

Radnja ukratko: Nadareni detektiv John Constantine (Keanu Reeves) nije običan čovjek. On je doslovno bio u paklu i vratio se. Udružuje se sa policajkom Angelom Dodson (Rachel Weisz), kako bi riješili misteriju iza ubojstva njegove sestre blizanke. Istraga ih vodi u svijet anđela i demona. U katastrofalnom nizu događaja s onog svijeta, njih dvoje postaju neraskidivo povezani. 

7. The Lovely Bones (2009)

Žanr: Drama, fantazija, triler
Redatelj: Peter Jackson 
Uloge: Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Saoirse Ronan, Susan Sarandon

Radnja ukratko: Godina je 1973. Susie Salmon (Saoirse Ronan) je tinejdžerica s obećavajućom budućnošću. Nažalost, njezin život na brutalan način prekida njezin susjed, inače seksualni prijestupnik. Vrateći se u obliku duha, Susie promatra kako se njezina obitelj bori da nastavi sa svojim životima. Mora dovesti u ravnotežu svoju žeđ za osvetom i željom da se njezina ožalošćena obitelj oporavi.

6. The Lobster (2015)

Žanr: Drama, romantični, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Yorgos Lanthimos
Uloge: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden 

Radnja ukratko: U distopijskoj budućnosti, samci se šalju u hotel gdje moraju pronaći partnera. Za to imaju 45 dana ili će biti pretvoreni u divlju životinju po vlastitom izboru. Davida (Colin Farrell) je upravo ostavila žena i on završava u hotelu. Ne pronađe li partnera, bit će pretvoren u jastoga.

5. The Fountain (2006) 

Žanr: Drama, misterija, romantični, znanstvena fantastika 
Redatelj: Darren Aronofsky
Glumci: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Sean Patrick Thomas 

Radnja ukratko: U ovom filmu pratimo tri priče: jednu iz prošlosti, jednu iz sadašnjosti i jednu iz budućnosti. Sve tri povezuje potraga za vječnošću sa svojom ljubavi. Prva priča govori o konkvistadoru u zemlji Maja, koji traži drvo života kako bi oslobodio svoju kraljicu koja je zarobljena. Druga govori o medicinskom istraživaču, koji preko raznih drveća traži lijek koji će spasiti njegovu ženu na samrti. Treća priča prati svemirskog putnika koji se kreće se prema umirućoj zvijezdi koja je umotana u maglicu. Neke potrage će uspjeti, a neke propasti.

4. Enemy at the Gates (2001) 

Žanr: Akcija, drama, ratni 
Redatelj: Jean-Jacques Annaud  
Glumci: Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz 

Radnja ukratko: Zima 1942. Njemačka i ruska vojska se sukobljavaju u velikoj bitci za Staljingrad. Vasilij Zajcev je mladi ruski vojnik, bivši seljački dječak s izvanrednom sposobnošću oštrog gađanja iz puške s velike udaljenosti. Ubrzo stječe slavu nakon što je smaknuo rekordan broj njemačkih časnika zbog čega su Nijemci doveli vlastitog stručnjaka za snajperiste: ratnog bojnika koji uvijek ispunjava svoju misiju bez obzira na cijenu.

3. The Mummy (1999)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija 
Redatelj: Stephen Sommers 
Uloge: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah 

Radnja ukratko: Imhotep (Arnold Vosloo) je visoki svećenik koji je zbog izdaje osuđen na nezamislivo mučenje kroz čitavu vječnost tako što je živ zakopan. Gotovo tri tisućljeća kasnije, neustrašivi američki pustolov Rick O’Connell (Brendan Fraser) kreće, uz pomoć britanske egiptologinje Evelyn (Rachel Weisz) i njezinog brata Jonathana (John Hannah), u potragu za blagom u izgubljenom gradu Hamunaptra, gdje će osloboditi stvorenje koje će se regenerirati nakon tri tisućljeća. 

2. The Constant Gardener (2005) 

Žanr: Drama, misterija, romantični, triler
Redatelj: Fernando Meirelles 
Glumci: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Danny Huston 

Radnja ukratko: Tessa Quayle (Rachel Weisz) je aktivistica koja je brutalno ubijena u Keniji. Njezin liječnik i pratitelj je pobjegao s mjesta zločina, a dokazi upućuju na zločin iz strasti. Tessin blagi i ne pretjerano ambiciozni suprug Justin Quayle (Ralph Fiennes), progonjen je grižnjom savjesti i uznemiren glasinama o nevjerama svoje preminule supruge. Quayle, na iznenađenje svih, kreće u osobnu odiseju preko tri kontinenta. Otkrit će smrtonosnu zavjeru ogromnih razmjera.

1. The Favourite (2018)

Žanr: Biografija, komedija, drama, povijesni
Redatelj: Yorgos Lanthimos 
Glumci: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz 

Radnja ukratko: Bivša “prljava” aristokratkinja Abigail Hill (Emma Stone) stiže u palaču bez ičega, kako bi molila za posao. Neće proći dugo vremena prije nego što najnovija sobarica Abigail u dvorcu uvidi savršenu priliku da vrati svoj status. Ambiciozna grabežljivica koristi kreativne emocionalne manipulacije i skrivene osobne planove za tihi rat za pozornost tužne carice Anne (Olivia Colman), koja je bolesna. Sve se odvija u pozadini rata za španjolsko nasljeđe u Engleskoj početkom 18. stoljeća.

Similar Posts