Edge of Tomorrow 2 napokon u izradi

Evo što je 5 SF filmova postavljenih u 2020. predvidjelo za ovu godinu

Mnogi od nas sada gledaju pandemijske filmove, razumljivo: perverzna je utjeha kad vidimo da stvari mogu biti još gore. Međutim, pitali smo se, što je još predvidio film za nas u 2020. godini?

Pogledali smo pet znanstveno-fantastičnih filmova postavljenih u ovu godine kako bi vidjeli jesu li stvari bolje ili gore od stvarnog stanja.

Edge of Tomorrow (2014)

Nastavak SF filma ‘Edge of Tomorrow’ - najava

U filmu Edge of Tomorrow iz 2014. godine, pipkasti izvanzemaljci preuzeli su ogromne površine svijeta i čini se da je čovječanstvo trajno u ratu s njima. (Dakle: još gore?) U svojevrsnom križanju između “Starship Troopers” i “Groundhog Day”, lik vojnika Tom Cruisea nalazi se zarobljen u istom danu koji se ponavlja dok on to ne uspije ispraviti i krene naprijed na bojištu.

On se udruži s bezobzirnom Emily Blunt, koja ima neumornu spremnost da ga upuca u glavu kako bi ponovno započela dan. Ideja buđenja iznova i iznova radi iste točno stvari sranje, prilično poznato, zar ne? Kad se likovi Cruisea i Blunt bore za put do izvanzemaljskog matičnog broda, bježeći od vrtloga, zastrašujućih vanzemaljaca, nama se to sada čini kao svakodnevni odlazak u dućan!

Mission to Mars (2000)

Mission to Mars

Sljedeći na listi nam je film Mission to Mars iz 2000. godine. Redatelja Brian De Palma očito je bio pretjerano optimističan u pogledu naših mogućnosti svemirskih istraživanja. Tri lika umrla su unutar 20 minuta, a površina crvenog planeta ima divovsko lice. Jao.

U ovom filmu pronalazimo i marsovskog rođaka, tako da, rekli bi bolje nego nam je stanje trenutno.

Pacific Rim (2013)

Pacific Rim (2013)

U Guillermo del Torovom “Pacific Rim” iz 2013. godine, Zemlja je pregažena od strane Kaiju, koji su zapravo ogromna čudovišta koja proizlazi iz duboke pukotine u Tihom oceanu. Ovo je definitivno puno gore nego nam je sada, ali i znatno zanimljivije za gledati od dosadne pandemije.

Svijet se udružuje kako bi se borio protiv ovih čudovišta, nema svađa oko medicinskih potrepština, već samo skupina ogromnih robota s međunarodnim timom hrabrih pilota.

Reign of Fire (2002)

Reign of Fire (2002)

Sada već davne 2002. godine, “Reign of Fire” zamislio je ovu godinu u obliku… ZMAJEVA! Iako bi George R.R. Martin vjerojatno bio ponosan, mislim da možemo sa sigurnošću reći da Zemlja opustošena od strane zmajeva koji rigaju vatru i poludjeli ćelavi Matthew McConaughey koji nas spašava, je znatno gore od onoga što se ostvarilo. Ipak, to što se udružio s Christianom Baleom im je plus.

A Quiet Place (2018)

U najnovijem filmu s ove liste, “A Quiet Place” iz 2018. godine, John Krasinski i Emily Blunt, vode svoju djecu kroz opustošenu Ameriku u kojoj će vas izvanzemaljci rastrgati na komade ako čuju samo jedan zvuk. Ovo je očito gore od stavljanja maske u javnosti – iako se kladim da je “A Quiet Place“ ono o čemu trenutačno sanja svaki roditelj koji radi od kuće (znam iz osobnog iskustva).

Similar Posts