U ovom članku vam donosimo 10 najboljih filmova Marka Wahlberga. Napišite nam u komentarima koji su vama najbolji filmovi Mark Wahlberga.

Mark Robert Michael Wahlberg (Boston, Massachusetts, 5. lipnja, 1971.), američki glumac i bivši glazbenik, nominiran za Oscara i osvajač nagrade BAFTA.

Rodio se u bostonskoj četvrti Dorchesteru, kao najmlađi od devetero djece. Majka je bila bankovna činovnica, a otac je radio kao dostavljač.

U sebi ima švedske, irske i krvi francuskih Kanađana. Poznat je po impresivnom tijelu, osobito mišićima.

Prvotno je bio glazbenik i član grupe The Funky Bunch, ali je kasnije nastavio samostalnu karijeru. Glazbom se bavio od 1991. do 1997. godine. Bio je predgrupa sastavu NKOTB na njihovoj posljednjoj turneji. Glumi od 1993. godine, a do sada je ostvario niz zapaženih uloga. Ipak, najpoznatiji je kao Dirk Diggler u filmu Boogie Nights. Oženjen je, ima dvoje djece. Praktični je katolik. Razmatran je za ulogu u filmu “Planina Brokeback”, ali ipak nije dobio ulogu. Također je trebao utjeloviti Linusa Caldwella, ali je ulogu odigrao Matt Damon.

10. Ted (2012)

Ted (2012)

Žanr: Komedija, fantazija

Redatelj: Seth MacFarlane

Glumci: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane

Radnja ukratko: Pričao o muškarcu koji život dijeli s ponosno politički nekorektnim, seksualno ugroženim, konstantno napušenim i beskrajno bezobraznim plišanim medvjedom. John (Mark Walberg) u vezi je s prekrasnom Lori (Mila Kunis), ali jasno vam je u kojem to smjeru ide kada John podržava Tedov afinitet prema lakim ženama, lakim i težim drogama, cugi… Svakog muškarca dočeka odrastanje i trenutak kada mora birati: djevojka iz snova ili nenadmašivo zabavni plišani medvjed?

9. Patriots Day (2016)

Recenzija: Patriots Day (2016)

Žanr: Krimi, drama, povijesni

Redatelj: Peter Berg

Glumci: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, J.K. Simmons

Radnja ukratko: Priča o bombaškom napadu na 2013 Boston Marathon i događanjima nakon toga, koji uključuju potragu za teroristima odgovornima za napad.

8. Shooter (2007)

Shooter (2007)

Žanr: Akcija, krimi, drama

Redatelj: Antoine Fuqua

Glumci: Mark Wahlberg, Michael Peña, Rhona Mitra

Radnja ukratko: Nakon što je uzrokovao smrt nedužnog promatrača, vrhunski snajperist Bob Lee Swagger (Wahlberg) izabrao je samotnički život u divljinama Arkansasa. No njegov miran život će se naglo promijeniti kada ga bivši poslodavci informiraju kako žele njegovu pomoć u sprječavanju atentata na američkog predsjednika. Bob pristaje na ponuđeni posao, no ubrzo shvaća kako je prevaren i kako je postao dio urote protiv osobe čije je ubojstvo trebao spriječiti. U situaciji kada ga svi smatraju atentatorom na predsjednika i s nemilosrdnim tajnim agentima za petama, Bob je prisiljen bježati te u isto vrijeme pokušati pronaći pravog ubojicu te odgovor tko ga je i zbog čega prevario.

7. Three Kings (1999)

Three Kings (1999)

Žanr: Akcija, avantura, komedija

Redatelj: David O. Russell

Glumci: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube

Radnja ukratko: Nakon perzijskog zaljevskog rata, četvorica vojnika krenuli su ukrasti zlato koje je ukradeno iz Kuvajta, ali otkrivaju ljude koji očajnički trebaju njihovu pomoć.

6. The Basketball Diaries (1995)

The Basketball Diaries (1995)

Žanr: Biografija, krimi, drama

Redatelj: Scott Kalvert

Glumci: Leonardo DiCaprio, Lorraine Bracco, Marilyn Sokol, Mark Wahlberg

Radnja ukratko: Tinejdžer pronalazi svoje snove o tome kako će postati košarkaška zvijezda prijetila nakon što je upao u bijesni svijet ovisnosti o drogama.