20 Najboljih filmova Christian Bale

20 Najboljih filmova Christian Bale

Donosimo vam 20 najboljih filmova Britanskog glumca Christiana Balea. Koji su vam najbolji njegovi filmovi? 

Christian Charles Philip Bale (Haverfordwest, 30. siječnja 1974.) britanski je glumac rođen u Walesu. Bale je poznat po svladavanju naglasaka i pripremama za uloge (posebno za Nestajanje i Batman: Početak). Osim nastupa u visokobudžetnim hitovima kao što je Batman, nastupao je u velikom broju nezavisnih i art house filmova. Osvojio je Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu The Fighter (2010).

Bale je pozornost privukao kad je s 13 godina izabran za glavnu ulogu u Carstvu sunca Stevena Spielberga, gdje je glumio engleskog dječaka koji ostaje odvojen od roditelja i ostaje zarobljen u japanskom zarobljeničkom logoru tijekom Drugog svjetskog rata. Od tada je portretirao niz različitih likova. Bale je posebno poznat po kultnom statusu koji uživa među mnogobrojnim obožavateljima. Izdanje Entertainment Weeklyja u povodu desetogodišnjice proglasilo ga je jednim od osam najmoćnijih kultnih figura u posljednjem desetljeću, navodeći njegov kultni status na internetu. Časopis ga je nakon njegove izvedbe u Američkom psihu svrstao i među najkreativnije ljude u zabavnoj industriji.

U nastavku pogledajte 20 najboljih filmova Christiana Balea:

20. Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation (2009)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: McG

Glumci: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin

Radnja ukratko: Smješten u postapokaliptičnu 2018. godinu, John Connor je čovjek predodređen da vodi ljudski pokret otpora protiv Skyneta i njegove vojske Terminatora. No, budućnost u koju Connor vjeruje je promijenjena dolaskom Marcusa Wrighta, stranca čije je posljednje sjećanje kako stoji u redu za strijeljanje. Connor mora odlučiti da li je Marcus poslan iz budućnosti, ili je spašen iz prošlosti. Dok se Skynet priprema za konačni napad, njih dvojica kreću u potragu koja ih dovodi do centra Skynetovih operacija, gdje otkrivaju užasnu tajnu koja se krije iza mogućeg uništenja ljudskog roda.

19. I’m Not There (2007)

I'm Not There (2007)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl

Redatelj: Todd Haynes

Glumci: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Julianne Moore

Radnja ukratko: Bob Dylan, rock-folk američka ikona, čovjek koji je na američkoj glazbenoj sceni od kasnih 50-ih, jednom riječju legenda. Njegove Like a Rolling stone i Knockin’ on Heaven doors su klasici rocka a njegov buran život ispričan iz neobične vizure nadarenog redatelja kroz 6 njegovih lica i naličja sasvim je sigurno slatkiš za zahtjevnu ali i manje zahtjevnu publiku.

18. Treasure Island (1990)

Treasure Island (1990)

Žanr: Akcija, avantura, krimi

Redatelj: Fraser C. Heston

Glumci: Charlton Heston, Christian Bale, Oliver Reed

Radnja ukratko: Dječak se pridružuje šarolikoj posadi broda u uzbudljivoj potrazi za skrivenim blagom.

17. Little Women (1994)

Little Women (1994)

Žanr: Drama, obiteljski, romantika

Redatelj: Gillian Armstrong

Glumci: Susan Sarandon, Winona Ryder, Kirsten Dunst

Radnja ukratko: Priča o odrastanju četiriju sestara tijekom američkog građanskog rata.

16. American Hustle (2013)

american-hustle

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: David O. Russell

Glumci: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper , Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film „Američki varalice“ priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper). DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši.

15. Equilibrium (2002)

Equilibrium (2002)

Žanr: Akcija, drama, sci-fi

Redatelj: Kurt Wimmer

Glumci: Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson

Radnja ukratko: U opresivnoj budućnosti u kojoj su svi oblici osjećaja ilegalni, čovjek koji je zadužen za provođenje zakona uzdiže se kako bi srušio sustav i državu.

14. The Flowers of War (2011)

The Flowers of War (2011)

Žanr: Drama, povijesni, romantika

Redatelj: Yimou Zhang

Glumci: Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang

Radnja ukratko: Zloglasni masakr koji su počinili japanski vojnici nakon osvajanja glavnog grada Kine.

13. Reign of Fire (2002)

Reign of Fire (2002)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Redatelj: Rob Bowman

Glumci: Matthew McConaughey, Christian Bale, Izabella Scorupco

Radnja ukratko: Leglo zmajeva koji rigaju vatru izdigne se iz zemlje i počne paliti sve pred sobom, uspostavljajući dominaciju nad planetom.

12. Public Enemies (2009)

Public Enemies (2009)

Žanr: Biografije, krimi, drama

Redatelj: Michael Mann

Glumci: Christian Bale, Johnny Depp, Christian Stolte

Radnja ukratko: Legendarna priča o kriminalci Johnu Dillingeru – karizmatičnom pljačkašu banaka čiji su ga postupci doveli na vrh J. Edgar Hooverove FBI liste najtraženijih. Agent Melvin Purvis ga pokušava zaustaviti. Federalci pokušavaju uhvatiti još dva kriminalca, Baby Face Nelsona i Pretty Boy Floyda, tokom širenja vala kriminala u tridesetim godinama prošlog stoljeća.

11. Rescue Dawn (2006)

Rescue Dawn (2006)

Žanr: Akcija, avantura, biografija

Redatelj: Werner Herzog

Glumci: Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies

Radnja ukratko: Bijeg u zoru priča je o Dieteu Dengleru, rođenom u Njemačkoj, koji je maštao o tome da postane pilot. Uspije doći u Sjedinjene Države, gdje se pridružuje vojsci u doba Vijetnamskog rata. Iznad Vijetnama ga sruše i zarobe. S malenom skupinom zarobljenika uspijeva organizirati bijeg.

Druge je zanimalo i ovo...