Donosimo vam 20 najboljih filmova Britanskog glumca Christiana Balea. Koji su vam najbolji njegovi filmovi? 

Christian Charles Philip Bale (Haverfordwest, 30. siječnja 1974.) britanski je glumac rođen u Walesu. Bale je poznat po svladavanju naglasaka i pripremama za uloge (posebno za Nestajanje i Batman: Početak). Osim nastupa u visokobudžetnim hitovima kao što je Batman, nastupao je u velikom broju nezavisnih i art house filmova. Osvojio je Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu The Fighter (2010).

Bale je pozornost privukao kad je s 13 godina izabran za glavnu ulogu u Carstvu sunca Stevena Spielberga, gdje je glumio engleskog dječaka koji ostaje odvojen od roditelja i ostaje zarobljen u japanskom zarobljeničkom logoru tijekom Drugog svjetskog rata. Od tada je portretirao niz različitih likova. Bale je posebno poznat po kultnom statusu koji uživa među mnogobrojnim obožavateljima. Izdanje Entertainment Weeklyja u povodu desetogodišnjice proglasilo ga je jednim od osam najmoćnijih kultnih figura u posljednjem desetljeću, navodeći njegov kultni status na internetu. Časopis ga je nakon njegove izvedbe u Američkom psihu svrstao i među najkreativnije ljude u zabavnoj industriji.

U nastavku pogledajte 20 najboljih filmova Christiana Balea:

20. Hostiles (2017)

Trailer: Hostiles (2017)

Žanr: Avantura, drama, western

Redatelj: Scott Cooper

Glume: Christian Bale, Rosamund Pike, Peter Mullan

Ukratko: Film prati legendarnog kapetana američke vojske Blockera, očvrsnutog bitkama i ogorčenog, 1892. godine, s gorućom mržnjom prema Indijancima. Kad mu je zapovjeđeno pratiti umirućeg Cheyenne ratnog poglavicu (Wes Studi) i njegovu obitelj, natrag na plemenske zemlje u Montani, iz izolirane postaje u Novom Meksiku, on se protivi tome, ali prihvaća zadatak.

19. Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation (2009)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: McG

Glumci: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin

Radnja ukratko: Smješten u postapokaliptičnu 2018. godinu, John Connor je čovjek predodređen da vodi ljudski pokret otpora protiv Skyneta i njegove vojske Terminatora. No, budućnost u koju Connor vjeruje je promijenjena dolaskom Marcusa Wrighta, stranca čije je posljednje sjećanje kako stoji u redu za strijeljanje. Connor mora odlučiti da li je Marcus poslan iz budućnosti, ili je spašen iz prošlosti. Dok se Skynet priprema za konačni napad, njih dvojica kreću u potragu koja ih dovodi do centra Skynetovih operacija, gdje otkrivaju užasnu tajnu koja se krije iza mogućeg uništenja ljudskog roda.

18. I’m Not There (2007)

I'm Not There (2007)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl

Redatelj: Todd Haynes

Glumci: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Julianne Moore

Radnja ukratko: Bob Dylan, rock-folk američka ikona, čovjek koji je na američkoj glazbenoj sceni od kasnih 50-ih, jednom riječju legenda. Njegove Like a Rolling stone i Knockin’ on Heaven doors su klasici rocka a njegov buran život ispričan iz neobične vizure nadarenog redatelja kroz 6 njegovih lica i naličja sasvim je sigurno slatkiš za zahtjevnu ali i manje zahtjevnu publiku.

17. Treasure Island (1990)

Treasure Island (1990)

Žanr: Akcija, avantura, krimi

Redatelj: Fraser C. Heston

Glumci: Charlton Heston, Christian Bale, Oliver Reed

Radnja ukratko: Dječak se pridružuje šarolikoj posadi broda u uzbudljivoj potrazi za skrivenim blagom.

16. Little Women (1994)

Little Women (1994)

Žanr: Drama, obiteljski, romantika

Redatelj: Gillian Armstrong

Glumci: Susan Sarandon, Winona Ryder, Kirsten Dunst

Radnja ukratko: Priča o odrastanju četiriju sestara tijekom američkog građanskog rata.