10 Najboljih filmova Sam Worthington

10 Najboljih filmova Sam Worthington

Donosimo vam 10 najboljih filmova Australskog glumca Sama Worthingtona. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Samuel Henry J. “Sam” Worthington (Godaming, Engleska, 2. kolovoza 1976.), australski je glumac. Rođen je u Engleskoj, no još kao dijete emigrirao je s roditeljima u Australiju.

Kada je Worthington imao 30 godina, prodao je većinu svog imetka i završio s dvije tisuće dolara na svom računu. Tada je kupio automobil i živio u njemu kratko razdoblje svog života. Trenutno nema stalno prebivalište već odsjeda u hotelima, ovisno o potrebama glumačke karijere. U vezi je sa stilisticom iz Sydneyja, Natalie Mark.

10. The Shack (2017)

Žanr: Drama, fantazija

Redatelj: Stuart Hazeldine

Glumci: Sam Worthington, Octavia Spencer, Tim McGraw

Radnja ukratko: Koliba je priča o ocu čija je kći Missy oteta tijekom obiteljskog izleta i ubijena. Jedino što je ostalo, krvavu haljinicu, policija je pronašla u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije ožalošćeni Mack prima čudnu poruku, poziv da posjeti onu istu kolibu. Oklijeva, no ipak odlazi i doživi susret sa samim Bogom ili, točnije, sa Svetim Trojstvom prikazanim u liku krupne vesele crnkinje Elousie (Otac), fizički ne osobito privlačnog nižeg muškarca arapskih crta lica (Sin) i nježne Azijke Sarayu (Duh Sveti). Nakon što dobije odgovore na mnoga vječna pitanja, Mack se miri s Bogom kojemu je, otkako mu je ubijena kći, gotovo okrenuo leđa.

9. Last Night (2010)

Last Night (2010)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Massy Tadjedin

Glumci: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes

Radnja ukratko: Priča prati bračni par, osim noći u kojoj muž odlazi na poslovni put s kolegicom kojoj je privlačan. I dok se on odupire iskušenju, njegova žena susreće bivšu ljubav.

8. Cake (2014)

Cake (2014)

Žanr: Drama

Redatelj: Daniel Barnz

Glumci: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick, Sam Worthington

Radnja ukratko: Claire postane fascinirana samoubojstvom žene u njezinoj grupi za podršku ljudima s kroničnim bolovima, dok se nosi sa svojom, vrlo surovom osobnom tragedijom.

7. Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation (2009)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: McG

Glumci: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin

Radnja ukratko: Smješten u postapokaliptičnu 2018. godinu, John Connor je čovjek predodređen da vodi ljudski pokret otpora protiv Skyneta i njegove vojske Terminatora. No, budućnost u koju Connor vjeruje je promijenjena dolaskom Marcusa Wrighta, stranca čije je posljednje sjećanje kako stoji u redu za strijeljanje. Connor mora odlučiti da li je Marcus poslan iz budućnosti, ili je spašen iz prošlosti. Dok se Skynet priprema za konačni napad, njih dvojica kreću u potragu koja ih dovodi do centra Skynetovih operacija, gdje otkrivaju užasnu tajnu koja se krije iza mogućeg uništenja ljudskog roda.

6. Everest (2015)

Everest (2015)

Žanr: Akcija, avantura, biografija

Redatelj: Baltasar Kormákur

Glumci: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas M. Wright, Sam Worthington

Radnja ukratko: Priča temeljena na nevjerojatnim istinitim događajima koji su se odvijali 1996. kada je snježna oluja devastirala planinarsku ekspediciju na Everestu i u smrt odvela nekoliko planinara.

5. Man on a Ledge (2012)

Man on a Ledge (2012)

Žanr: Akcija, avantura, krimi

Redatelj: Asger Leth

Glumci: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell

Radnja ukratko: Bivši zatvorenik na samom vrhu Manhattanskog nebodera prijeti da će se baciti. S namjerom da ga spasi, s njim razgovara policijska psihologica, ni ne sluteći da dok stoji na samom rubu muškarac koordinira najveću pljačku dijamanata ikad.

4. The Debt (2010)

The Debt (2010)

Žanr: Drama, triler

Redatelj: John Madden

Glumci: Helen Mirren, Sam Worthington, Tom Wilkinson

Radnja ukratko: U 1965, troje Mossad agenata prelazi u Istočni Berlin kako bi uhitili zloglasnog nacističkog ratnog zločinca. Trideset godina poslije, tajne koje agenti dijele ponovo se vraćaju da ih progone.

3. Manhunt: Unabomber (2017– )

Manhunt: Unabomber

Žanr: Krimi, drama

Kreator: Andrew Sodroski, Jim Clemente, Tony Gittelson

Glumci: Sam Worthington, Jeremy Bobb, Ben Weber

Radnja ukratko: Dubinski pogled na to kako je FBI-ov profiler pomogao u otkrivanju terorista Teda Kaczynskog, Unabombera.

2. Avatar (2009)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Kreator: James Cameron

Glumci: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Radnja ukratko: Priča je to o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na vanzemaljskom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Kao avatar ljudskog uma u vanzemaljskom tijelu, on se nađe rastrgan između dva svijeta u očajničkoj borbi za vlastito preživljavanje te za opstanak lokalnog stanovništva.

1. Hacksaw Ridge (2016)

Žanr: Biografija, drama, povijesni

Kreator: Mel Gibson

Glumci: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey

Radnja ukratko: U proljeće 1945. godine – američke vojne snage su se susrele s najvažnijom i najopasnijom borbom na Pacifiku, međutim jedan vojnik se istaknuo kao drugačiji. To je bio Desmond T. Doss koji je odbio nositi oružje i ubijati ljude, te je služio vojsci kao nenaoružani medicinar i spasio živote mnogih bez da je ispalio i jedan metak. Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti.

Druge je zanimalo i ovo...