10 Najboljih filmova Sam Worthington

Sam Worthington filmovi – Top 10 najboljih

Samuel Henry J. “Sam” Worthington (Godaming, Engleska, 2. kolovoza 1976.), australski je glumac. Rođen je u Engleskoj, no još kao dijete emigrirao je s roditeljima u Australiju.

Kada je Sam Worthington imao 30 godina, prodao je većinu svog imetka i završio s dvije tisuće dolara na svom računu. Tada je kupio automobil i živio u njemu kratko razdoblje svog života. Trenutno nema stalno prebivalište već odsjeda u hotelima, ovisno o potrebama glumačke karijere. U vezi je sa stilisticom iz Sydneyja, Natalie Mark.

Sam Worthington filmovi – 10 najboljih

10. The Shack (2017)

Žanr: Drama, fantazija
Redatelj: Stuart Hazeldine
Glumci: Sam Worthington, Octavia Spencer, Tim McGraw

Radnja ukratko: Koliba je priča o ocu čija je kći Missy oteta tijekom obiteljskog izleta i ubijena. Jedino što je ostalo, krvavu haljinicu, policija je pronašla u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije ožalošćeni Mack prima čudnu poruku, poziv da posjeti onu istu kolibu. Oklijeva, no ipak odlazi i doživi susret sa samim Bogom ili, točnije, sa Svetim Trojstvom prikazanim u liku krupne vesele crnkinje Elousie (Otac), fizički ne osobito privlačnog nižeg muškarca arapskih crta lica (Sin) i nježne Azijke Sarayu (Duh Sveti). Nakon što dobije odgovore na mnoga vječna pitanja, Mack se miri s Bogom kojemu je, otkako mu je ubijena kći, gotovo okrenuo leđa.

9. Last Night (2010)

Last Night (2010)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Massy Tadjedin
Glumci: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes

Radnja ukratko: Priča prati bračni par, osim noći u kojoj muž odlazi na poslovni put s kolegicom kojoj je privlačan. I dok se on odupire iskušenju, njegova žena susreće bivšu ljubav.

8. Cake (2014)

Cake (2014)

Žanr: Drama
Redatelj: Daniel Barnz
Glumci: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick, Sam Worthington

Radnja ukratko: Claire postane fascinirana samoubojstvom žene u njezinoj grupi za podršku ljudima s kroničnim bolovima, dok se nosi sa svojom, vrlo surovom osobnom tragedijom.

7. Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation (2009)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: McG
Glumci: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin

Radnja ukratko: Smješten u postapokaliptičnu 2018. godinu, John Connor je čovjek predodređen da vodi ljudski pokret otpora protiv Skyneta i njegove vojske Terminatora. No, budućnost u koju Connor vjeruje je promijenjena dolaskom Marcusa Wrighta, stranca čije je posljednje sjećanje kako stoji u redu za strijeljanje. Connor mora odlučiti da li je Marcus poslan iz budućnosti, ili je spašen iz prošlosti. Dok se Skynet priprema za konačni napad, njih dvojica kreću u potragu koja ih dovodi do centra Skynetovih operacija, gdje otkrivaju užasnu tajnu koja se krije iza mogućeg uništenja ljudskog roda.

6. Everest (2015)

Everest (2015)

Žanr: Akcija, avantura, biografija
Redatelj: Baltasar Kormákur
Glumci: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas M. Wright, Sam Worthington

Radnja ukratko: Priča temeljena na nevjerojatnim istinitim događajima koji su se odvijali 1996. kada je snježna oluja devastirala planinarsku ekspediciju na Everestu i u smrt odvela nekoliko planinara.

5. Man on a Ledge (2012)

Man on a Ledge (2012)

Žanr: Akcija, avantura, krimi
Redatelj: Asger Leth
Glumci: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell

Radnja ukratko: Bivši zatvorenik na samom vrhu Manhattanskog nebodera prijeti da će se baciti. S namjerom da ga spasi, s njim razgovara policijska psihologica, ni ne sluteći da dok stoji na samom rubu muškarac koordinira najveću pljačku dijamanata ikad.

4. The Debt (2010)

The Debt (2010)

Žanr: Drama, triler
Redatelj: John Madden
Glumci: Helen Mirren, Sam Worthington, Tom Wilkinson

Radnja ukratko: U 1965, troje Mossad agenata prelazi u Istočni Berlin kako bi uhitili zloglasnog nacističkog ratnog zločinca. Trideset godina poslije, tajne koje agenti dijele ponovo se vraćaju da ih progone.

3. Manhunt: Unabomber (2017– )

Manhunt: Unabomber

Žanr: Krimi, drama
Kreator: Andrew Sodroski, Jim Clemente, Tony Gittelson
Glumci: Sam Worthington, Jeremy Bobb, Ben Weber

Radnja ukratko: Dubinski pogled na to kako je FBI-ov profiler pomogao u otkrivanju terorista Teda Kaczynskog, Unabombera.

2. Avatar (2009)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija
Kreator: James Cameron
Glumci: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Radnja ukratko: Priča je to o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na vanzemaljskom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Kao avatar ljudskog uma u vanzemaljskom tijelu, on se nađe rastrgan između dva svijeta u očajničkoj borbi za vlastito preživljavanje te za opstanak lokalnog stanovništva.

1. Hacksaw Ridge (2016)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Kreator: Mel Gibson
Glumci: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey

Radnja ukratko: U proljeće 1945. godine – američke vojne snage su se susrele s najvažnijom i najopasnijom borbom na Pacifiku, međutim jedan vojnik se istaknuo kao drugačiji. To je bio Desmond T. Doss koji je odbio nositi oružje i ubijati ljude, te je služio vojsci kao nenaoružani medicinar i spasio živote mnogih bez da je ispalio i jedan metak. Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti.

Similar Posts