Donosimo vam 10 najboljih filmova američke glumice grčkog porijekla, Jennifer Aniston. Koje su vam najbolje njezine uloge?

Jennifer Aniston (Sherman Oaks, Kalifornija, 11. veljače 1969. g.) američka glumica grčkog porijekla.

Jennifer Aniston (Jennifer Joanne Linn Anastasakis), kćer je poznatog američkog glumca Johna Anistona i spisateljice Nancy Aniston. Majka joj je talijansko-škotskog porijekla, a otac grčkog. Kratak dio svoga djetinjstva provodi u Grčkoj. Ima dva polubrata Melicka i Alexa Anistona. Školuje se u New Yorku u “Fiorello H. LaGuardia High School of Music i Art and Performing Arts”. Potom odlazi u Los Angeles jer joj otac dobiva ulogu u poznatoj američkoj daytime sapunici “Days of our Lives”. Anistonina želja za glumom jača kad počinje s radom na broadwayskim produkcijama kao npr. “For Dear Life and Dancing on Checker’s Grave”. Osim posla u kazalištu, Jennifer je radila i kao poštar na biciklu.

Osvojila je Golden Globe nagradu za Najbolju glumicu u TV seriji – komedija ili mjuzikl, za ulogu u seriji Friends (1994).

U nastavku pogledajte 10 Najboljih filmova Jennifer Aniston:

10. Leprechaun (1993)

Žanr: Komedija, fantazija, horor

Redatelj: Mark Jones

Glume: Warwick Davis, Jennifer Aniston, Ken Olandt

Ukratko: Tragajući za svojim ukradenim zlatom demonski vilenjak terorizira miran gradić.

9. Derailed (2005)

Derailed (2005)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Mikael Håfström

Glume: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel

Ukratko: Slučajna afera dvoje ljubavnika krene po zlu kada u njihove živote uđe brutalni stranac.

8. The Good Girl (2002)

The Good Girl (2002)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Miguel Arteta

Glume: Jennifer Aniston, Jake Gyllenhaal, Deborah Rush

Ukratko: Justine je tridesetogodišnja trgovkinja u lokalnom supermarketu američke provincije. Život joj je beskrajno dosadan a njen suprug Phil najviše vremena provodi s prijateljem Bubbom pred tv-om. Pomalo priprost, ne pruža joj pažnju koju zaslužuje a svi pokušaji da Justine zatrudni propadaju. Sve će se promijeniti kad se ona upusti u tajnu vezu s novim kolegom Tomom. Mlađahni se Tom opasno zaljubi a ljubavnu aferu u malom gradu nemoguće je skriti.

7. Bruce Almighty (2003)

Bruce Almighty (2003)

Žanr: Komedija, drama, fantazija

Redatelj: Tom Shadyac

Glumci: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman

Radnja ukratko: Bruce Nolan (Jim Carrey) je TV izvjestitelj u Buffalu, razočaran svojim poslovnim (ne)uspjehom. Na kraju najgoreg dana u životu proklinje Boga koji ovoga puta odgovara. Bog mu se obraća u ljudskom obliku (Morgan Freeman) dajući mu se svoje moći ne bi li on bolje obavljao njegov posao. Počinje show.

6. Horrible Bosses (2011)

Horrible Bosses (2011)

Žanr: Komedija, krimi

Redatelj: Seth Gordon

Glumci: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jamie Foxx

Radnja ukratko: Jedino što bi Nicku, Kurtu i Daleu uljepšalo naporan dan na poslu bilo bi da smrve svoje nepodnošljive šefove u prah. Stoga trojica prijatelja smisle plan da se riješe svojih poslodavaca… jednom i zauvijek.