Emma Roberts filmovi

Emma Roberts filmovi – Top 10 najboljih

Emma Roberts filmovi uglavnom imaju jednu romantičnu notu, no ova glumica pokazala je svoj talent i u drugim žanrovima.

Emma Rose Roberts (10. veljače 1991.), američka je glumica, pjevačica, tekstopiskinja i dizajnerica. Kći je glumca Erica Robertsa i nećakinja još poznatije glumice Julije Roberts. Glumila je u mnogo serija i filmova, a najpoznatije serije su American Horror Story i Scream Queens. Naravno, na ovom se popisu ipak nećemo fokusirati na serije, već će se na njemu pronaći isključivo filmovi Emme Roberts. Iako ima studijski album pod nazivom “Unfabulous and More”, svoju je pjevačku karijeru stavila na čekanje kako bi se posvetila glumi.

Vrijedi napomenuti i da se radi o relativno mladoj glumici pred kojom su nedvojbeno velika filmska ostvarenja tako da bi se ovaj popis na kojem su najbolji filmovi Emme Roberts mogao dodatno proširiti.

Emma Roberts filmovi – kratki uvod

Iako još uvijek vrlo mlada, prema stranici IMDb, Emma Roberts glumila je u više od 60 filmova i serija. Jasno je da stoga nije bilo nimalo lako napraviti popis na kojem će se nalaziti samo oni najbolji filmovi Emme Roberts, no vjerujemo da smo u tome ipak uspjeli. Pri kreiranju popisa vodili smo računa o samoj kvaliteti filma, ali i tome koliko je on popularan među gledateljima.

Emma Roberts filmovi
Foto: Screenshot/YouTube

Sada, bez puno duljenja, recimo koji su najbolji Emma Roberts filmovi!

10. Nancy Drew (2007)

Žanr: Komedija, kriminalistički, obiteljski, misterija, triler 
Redatelj: Andrew Fleming 
Glumci: Emma Roberts, Tate Donovan, Max Thieriot

Radnja ukratko: Popis koji čine filmovi Emme Roberts započet ćemo jednim ostvarenjem koje se može svrstati u velik broj žanrova.

Nancy Drew (Emma Roberts) unajmljuje kuću zajedno s ocem Carsonom (Tate Donovan) u Los Angelesu gdje se dogodilo ubojstvo filmske zvijezde Dehlie Draycott (Laura Harring). Unatoč velikom misteriju, Carson zabranjuje Nancy da istražuje taj tragični događaj i podupire je da se umjesto toga pozabavi školom. Budući da se Nancy teško uklopila u školu i među svoje vršnjake, odluči istražiti slučaj ubojstva.

Otkrije vezu između nestanka Dehlie i djeteta kojeg je jednom davno Dehlia dala na usvajanje. Uskoro saznaje da je samohrana majka Jane Brighton (Rachel Leigh Cook) prava kćer ubijene glumice te jedina polaže pravo na nasljedstvo. Što je Nancy bliže istini to je slučaj sve više dovodi u opasnost te uskoro počinje primati prijeteće pozive.

9. Wild Child (2008)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Nick Moore 
Glumci: Emma Roberts, Aidan Quinn, Natasha Richardson

Radnja ukratko: Kao što je to često slučaj kada su u pitanju filmovi Emme Roberts, i ovoga puta je u ulozi buntovne tinejdžerice. Njezino ime je Poppy, a nakon brojnih upozorenja njenog ova, on je šalje u strogi internat u Englesku u nadi da će se tamo njezino ponašanje popraviti. Pod budnim okom nove učiteljice i okružena novim krugom prijatelja, Poppy uvidi da je njen stav neće daleko dovesti u životu. Bez obzira na to što je prisiljena odrasti u pristojnu mladu damu, divlje dijete u njoj ne miruje. Ono svaki slobodan trenutak provodi u uznemiravanju ove ugledne škole.

8. The Art of Getting By (2011)

Žanr: Drama, romantični 
Redatelj: Gavin Wiesen 
Glumci: Freddie Highmore, Emma Roberts, Michael Angarano

Radnja ukratko: Usamljeni i nesretni mladić George Zinavoy (Freddie Highmore), koji je uspio završiti školsku godinu, a da pritom nijednom nije otvorio knjigu, sprijateljuje se sa Sally Howe (Emma Roberts). Sally je prekrasna, ali komplicirana djevojka koja u njemu prepozna srodnu dušu.

7. Adult World (2013)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Scott Coffey 
Glumci: Emma Roberts, Evan Peters, John Cusack 

Radnja ukratko: Amy (Emma Roberts) ne ide na ruku baš sve kako želi jer je odbijaju na svim mjestima na koja se javi za posao, budući da joj njezina diploma iz književnosti i manjak radnog iskustava znatno sužavaju mogućnosti. Iz tog razloga završi kod svojih roditelja i prihvati jedini posao koji može dobiti, a to je onaj u trgovini koja prodaje filmove i knjige za odrasle.

Unatoč svemu, ne odustaje od svog sna o pisanju te počne progoniti problematičnog pjesnika imena Rat Billings (John Cusack) za kojeg se nada da će joj postati mentor i pomoći joj da jednog dana objavi knjigu poezije koje je napisala. Povučeni pisac se ne zanima previše za poeziju koju mu ona pokazuje niti mu se sviđa to što ga ona stalno slijedi. Međutim, to je ne sprječava da upija sve što može od čovjeka kojem se jako divi.

6. The Blackcoat’s Daughter (2015)

Žanr: Horor, misterija, triler 
Redatelj: Oz Perkins 
Glumci: Emma Roberts, Kiernan Shipka, Lucy Boynton 

Radnja ukratko: Radnja je podijeljena u tri vremenske linije. Prve dvije, “Rose” i “Joan”, isprepliću se jedna s drugom tijekom cijelog filma, prije nego što se predstavi treća vremenska linija, “Kat”, koja predstavlja vrhunac filma. 

U veljači će roditelji doći po učenike prestižne akademije Bramford, katoličkog interneta u New Yorku, kako bi otišli na zimski odmor. Glasine koje kruže o tom internatu kažu kako su sve časne sestre zapravo sotonistice. Kat (Kiernan Shipka) i Rose (Lucy Boynton), studentice prve i treće godine, ipak ostaju iza ostalih studenata. Rose je lagala roditeljima o datumu odmora kako bi kupila vrijeme jer sumnja da je trudna. Djevojke ostanu same u akademiji preko noći, a Rose odlazi sa svojim dečkom kako bi ga obavijestila o trudnoći. U međuvremenu, poremećenu mentalnu pacijenticu Joan (Emma Roberts), koja je pobjegla iz ustanove, pokupi sredovječni par koji je odveze u isti internat gdje se djevojke sada moraju suočiti s nadnaravnim i demonskim pojavama.

5. Holidate (2020)

Žanr: Komedija, romantični
Redatelj: John Whitesell 
Glumci: Emma Roberts, Luke Bracey, Kristin Chenoweth 

Radnja ukratko: Sloane (Emma Roberts) i Jackson (Luke Bracey) mrze to što moraju biti bez partnera tijekom praznika, pogotovo jer se suočavaju s osudama svojih obitelji. Kada se ovo dvoje stranaca sretnu, dogovore se da će jedno drugome biti partneri tijekom svake proslave u godini koja dolazi. Ovo je jedan moderni božićni film u kojem će uživati svi koji vole takvu tematiku i kojima su ujedno dragi filmovi Emme Roberts.

4. Nerve (2016)

Žanr: Akcija, avantura, kriminalistički, drama, triler 
Redatelj: Henry Joost i Ariel Schulman 
Glumci: Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade

Radnja ukratko: Film snimljen prema knjizi Jeanne Ryan. Maturantica Vee Delmonico (Emma Roberts), živi po pravilima i rijetko se usudi napraviti nešto što nije planirala. Počne tako, pod pritiskom prijatelja, igrati popularnu internetsku online igricu zvanu Nerve. Odluči se prijaviti na samo jedan izazov, ali kada je adrenalin i natjecateljski duh povuku dublje, igra će postati sve opasnija, vodeći je tako do velikog finala koje će odrediti čitavu njezinu budućnost.

3. Palo Alto (2013)

Žanr: Drama
Redatelj: Gia Coppola 
Glumci: Emma Roberts, James Franco, Jack Kilmer 

Radnja ukratko: Stidljiva i povučena April (Emma Roberts), još uvijek je nevina, a rastrgnuta između otvorenog flerta svog nogometnog trenera Mr.B-a (James Franco) i neuzvraćene ljubavi lokalnog ljepotana Teddyja (Jack Kilmer). S druge strane, Emily (Zoe Levin) nudi seksualne usluge svakom dečku koji joj se nađe na putu, uključujući i Teddyja te njegovog najboljeg prijatelja Freda (Nat Wolff). I dok prolaze jedna do druge srednjoškolske zabave, April i Teddy se bore s priznavanjem zajednička osjećanja, a njihovo će buntovništvo prerasti u potpuni kaos.

2. We’re the Millers (2013)

Žanr: Komedija, kriminalistički
Redatelj: Rawson Marshall Thurber 
Glumci: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts 

Radnja ukratko: Iako su mnogi filmovi Emme Roberts uglavnom komedije, We’re the Millers je sasvim sigurno najbolja od njih.

David Clark (Jason Sudeikis) je diler trave koji voli raditi na sitno. Kada ga zaskoče neke skitnice te mu otmu robu i novac, nađe se u velikoj nevolji s dobavljačem Bradom (Ed Helms). Kako bi se iskupio, sitni diler mora postati krupna zvjerka tako što će donijeti Bradovu posljednju pošiljku iz Meksika. Regrutira svoje susjede: ciničnu striptizetu Rose (Jennifer Aniston), tinejdžerku Casey (Emma Roberts) i svoju mušteriju Kennyja (Will Poulter) te smišlja genijalan plan. David i njegova lažna supruga zajedno s dvoje lažne djece uzimaju kamper te obitelj „Miller“ za Dan nezavisnosti kreće na putovanje južno od granice.

1. It’s Kind of a Funny Story (2010)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Anna Boden i Ryan Fleck 
Glumci: Keir Gilchrist, Zach Galifianakis, Emma Roberts 

Radnja ukratko: Kada su filmovi Emme Roberts u pitanju, It’s Kind of a Funny Story je zauzeo prvo mjesto.

Pet ujutro, nedjelja, Brooklyn. Craig Gilner (Keir Gilchrist) se dovezao biciklom do ulaza u psihijatrijsku ustanovu. Ovaj bistri 16-godišnjak izmučen je stresom tinejdžerskog života. Prije nego mu se roditelji i mlađa sestra probude, Craig se prijavi u bolnicu Argenon te ga primi psihijatar.

Međutim, odjel za mlade je trenutno zatvoren pa zaglavi na odjelu za odrasle. Jedan od pacijenata, Bobby (Zach Galifianakis) ubrzo postaje Craigov štićenik. Craiga privuče jedna 16-godišnjakinja na odjelu, osjetljiva Noelle (Emma Roberts), koja bi ga mogla navesti da zaboravi svoju neuzvraćenu ljubav prema drugoj djevojci. Psihijatrica prepiše Craigu najmanje pet dana boravka na odjelu za odrasle, a za to vrijeme ga na životu održava prijateljstvo unutra, dok uči o životu, pritisku odrastanja i ljubavi.

Druge je zanimalo i ovo...