Recenzija: It Comes at Night (2017)

Recenzija: It Comes at Night (2017)

Sigurni unutar izoliranog doma dok neprirodna prijetnja terorizira svijet, muškarac dijeli dom sa svojom ženom i sinom. Onda dolazi očajna mlada obitelj koja traži utočište.

Žanr:

Horor, misterija

Redatelj:

Trey Edward Shults

Scenarist:

Trey Edward Shults

Glumci:

Joel Edgerton, Christopher Abbott, Carmen Ejogo

 It Comes at Night (2017) on IMDb

Recenzija: It Comes at Night (2017)
It Comes at Night

It Comes at Night je Američki misteriozni, psihološki, horor film. Film je imao premijeru na Overlook Film Festival. Sasvim dobre ocijene ima od kritike i od gledatelja.

Moje mišljenje o filmu je poprilično različito od njihovog. Još jedan, nažalost, kriminalno loš film. Film je ponudio kakvu takvu, misterioznu priču, ali potpuno ne objašnjenu. U filmu se radi o obitelji koja je sakrivena u kući u šumi i sklanja se od ostatka “zaraženog” svijeta. Na žalost niti znamo o kakvoj se zarazi radi, niti kako je došlo do nje, ma apsolutno ništa. Čak i ta obitelj je u najmanju ruku čudna, naravno, kao i ostatak filma, bez ikakvog objašnjenja. Nakon toga prihvaćaju drugu obitelj u kuću i problemi, strah i nepovjerenje se povećavaju. Konstantno je prisutan strah od zaraze, do koje se nezna kako se dolazi, barem mi gledatelji ne znamo.

Od horora u filmu gotovo ništa, dva tri slučaja gnjusnih scena, ali ništa više od toga.

Jedino koliko, toliko dobro je kraj, prvo zato što je film napokon završio, a onda zato što kao što poslovica kaže “karma je ….”

Similar Posts