5 odličnih filmova koje možda niste gledali ove godine

5 odličnih filmova koje možda niste gledali ove godine

Donosimo vam 5 odličnih filmova koje ste možda propustili pogledati ove godine. Napišite nam u komentarima neke vama odlične, manje poznate filmove iz 2018. 

Ove godine smo mogli pogledati dosta odličnih filmova, što možete vidjeti u našoj listi najboljih filmova 2018. godine, a ovdje vam donosimo pet odličnih filmova, koji su (ne zasluženo) mnogima prošli ispod radara. Veliki ljubitelji filmova i oni koji imaju puno vremena su vjerojatno sve ove filmove pogledali, ali ako niste imate se čemu radovati.

Klikom na svaki od filmskih naslova odlazite na našu recenziju, a u nastavku pogledajte 5 odličnih filmova 2018. godine, koji nisu dobili svu pažnju koju zaslužuju.

Widows (2018)

5 odličnih filmova koje možda niste gledali ove godine

 Widows (2018) on IMDb

Žanr:

Kriminalistički, triler, drama

Režija:

Steve McQueen

Scenarist:

Gillian Flynn, Steve McQueen (prema seriji Lynde La Plante)

Glumci:

Viola Davis (Veronica Rawlings), Elizabeth Debicki (Alice Gunner), Michelle Rodriguez (Linda Perelli), Cynthia Erivo (Belle), Liam Neeson (Harry Rawlings), Colin Farrell (Jack Mulligan), Robert Duvall (Tom Mulligan), Daniel Kaluuya (Jatemme Manning)

Radnja ukratko:

Nakon što banda uspješnih pljačkaša pogine tokom njihovog najnovijeg zadatka, njihove udovice bivaju upletene u koloplet političkih i kriminalnih igara koji ih tjera da preuzmu stvari u svoje ruke i izbore se za sebe, ali i za vlastite budućnosti.

Mišljenje ukratko:

Kombinirajući jedinstvenu umjetničku viziju s pedantnim osjećajem za društvenu realnost i kritiku, Steve McQueen je realizirao jedan po mnogočemu unikatan triler koji nadvisuje žanrovske gabarite i postaje film sa snažnim socijalnim kontekstom. Uz maestralnu glumačku postavu predvođenu neponovljivom Violom Davis, McQueen je još jednom potvrdio svoj status jednog od najboljih redatelja mlađe generacije i donio nam film koji će vas držati zakovane za ekran do samog kraja, ali i, što je još i važnije, oduševiti.

Searching (2018)

Trailer: Searching (2018) - Svijet filma

 Searching (2018) on IMDb

Žanr:

Triler

Redatelj:

Aneesh Chaganty

Scenarist:

Aneesh Chaganty, Sev Ohanian

Glumci:

John Cho, Debra Messing, Joseph Lee

Radnja ukratko:

Nakon što 16-godišnja kći Davida Kima (John Cho) nestane, otvara se lokalna policijska istraga koju vodi detektivka Rosemary Vick. No kako i 37 sati kasnije nema nikakvih tragova, David odluči pretražiti mjesto koje nitko još nije pretražio a gdje se danas čuvaju sve tajne: računalo svoje kćeri. David sada mora pratiti digitalne tragove svoje kćeri prije nego što zauvijek nestane. Otkrivajući sve više informacija o njoj David otkriva i da ju zapravo uopće ne poznaje te da se prije nestanka uplela u mrežu tajni i neobjašnjivih situacija.

Mišljenje ukratko:

Jedan od skrivenih dragulja i jedan od najboljih filmova ove godine. Zabavan, napet, pun zaokreta, misterije i potpuno drugačije snimljen, te odlično odglumljen.

Overlord (2018)

 Overlord (2018) on IMDb

Žanr:

Akcija, horor, misterija

Redatelj:

Julius Avery

Scenarist:

Billy Ray, Mark L. Smith

Glumci:

Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Pilou Asbæk

Radnje ukratko:

Uvečer, na Dan D, skupina vojnika poslana je u nacistički okupiranu Francusku kako bi dovršili zadnju ratnu misiju. Na terenu otkrivaju nacistički laboratorij koji izvodi groteskne i lude pokuse na lokalnim seljanima. Vojni ih trening nije pripremio za ono što će uslijediti – spašavanje svijeta od još veće prijetnje – borba s postrojbom genetski poboljšanih Super vojnika!

Mišljenje ukratko:

Odličan, napet i vrlo zabavan ratni zombi film, odličnih efekata i dobrih jump scare scena.

Summer of 84 (2018)

 Summer of 84 (2018) on IMDb

Žanr:

Drama, horor, misterija

Redatelj:

François Simard, Anouk Whissell

Scenarist:

Matt Leslie, Stephen J. Smith

Glumci:

Graham Verchere, Judah Lewis, Caleb Emery

Radnja ukratko:

Nakon što posumnjaju da je njihov susjed – policijski službenik – serijski ubojica, skupina tinejdžera počinju ga špijunirati tijekom ljeta i prikupljati dokaze, ali kako se približe otkrivanju istine, stvari postaju opasne.

Mišljenje ukratko:

Odličan i iznenađujući mali film, koji jako podsjeća na filmove Stand by Me i The Goonies, samo sa slasher horor dodatkom. Vrlo dobra glumačka postava i razvijanje likova. Topla preporuka.

Bad Times at the El Royale (2018)

 Bad Times at the El Royale (2018) on IMDb

Žanr:

Misterij, triler

Redatelj:

Drew Goddard

Scenarist:

Drew Goddard

Glumci:

Jon Hamm, Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Cynthia Erivo, Cailee Spaeny, Lewis Pullman, Nick Offerman

Radnja ukratko:

Sedam likova, svaki s vlastitom (mračnom) tajnom, slučajno se susreću u poznatom, mada sumnjivom hotelu El Royale na granici Kalifornije i Nevade. Nakon što se smjeste, međusobno otkrivaju tajne jedni drugih, ali i tajne samog El Royalea, ne znajući da im iz oluje koja ubrzo dođe prijeti velika opasnost.

Mišljenje ukratko:

Novi film Drewa Goddarda je njegov možda najosobniji dosad. Kombinirajući karakteristične elemente vlastitog stila i stvarajući jednu složenu, a opet jasno fokusiranu polistilističku cjelinu, Bad Times at the El Royale je jedan krajnje intrigantan i originalan pristup već poznatoj temi s izvanredno razrađenim i odigranim likovima u čijim ćete pričama uživati, zavidnom tehničkom realizacijom i zapanjujuće preciznom pričom koja će vas držati zainteresiranima od početka do kraja.

Ovo je daleko najpoznatiji film s ove liste, ali mislimo da nije dobio pažnju koju zaslužuje.

Similar Posts