Recenzija: Searching (2018)

Recenzija: Searching (2018)

Pogledali smo jedan vrlo interesantan i neobičan misterija triler film, Searching. Našu recenziju filma Searching pročitajte u članku. 

Žanr:

Triler

Redatelj:

Aneesh Chaganty

Scenarist:

Aneesh Chaganty, Sev Ohanian

Glumci:

John Cho, Debra Messing, Joseph Lee

Radnja ukratko:

Nakon što 16-godišnja kći Davida Kima (John Cho) nestane, otvara se lokalna policijska istraga koju vodi detektivka Rosemary Vick. No kako i 37 sati kasnije nema nikakvih tragova, David odluči pretražiti mjesto koje nitko još nije pretražio a gdje se danas čuvaju sve tajne: računalo svoje kćeri. David sada mora pratiti digitalne tragove svoje kćeri prije nego što zauvijek nestane. Otkrivajući sve više informacija o njoj David otkriva i da ju zapravo uopće ne poznaje te da se prije nestanka uplela u mrežu tajni i neobjašnjivih situacija.

Trailer: Searching (2018) - Svijet filma

Searching je Američki drama misterija triler film redatelja Aneesh Chaganty i scenarista Chaganty i Sev Ohanian. Film trenutno drži čak 93% ocjena kritike na Rotten Tomatoes i hvaljen je diljem svijeta od gledatelja i kritičara.

Ovaj fantastični i neobični film je smješten gotovo u potpunosti na pametne telefone i računalne ekrane, a prati oca (John Cho) koji pokušava pronaći svoju nestalu kćerku (Michelle La) uz pomoć policijske detektivke (Debra Messing).

Moram reći da me ovaj film u potpunosti zabavio i oduševio. Zato što je bio tako nevjerojatno dobro napravljen. Njegova inovativna kinematografija nije predstavljena na uštrb dobro oblikovane i izuzetne priče. Za razliku od recimo Blair Witch Project, ovdje je ekipa filma uložila jednako truda na priču kao i na snimanje filma. Dakako, ovaj film je mogao biti snimljen i na neki običniji način i bio bi jednako dobar, a to možemo ponajviše zahvaliti njegovoj odličnoj priči. Ovo je zaista jedan fantastičan i unikat spoj, kojeg u zadnje vrijeme sve manje i manje viđamo na ekranima.

Čak i s toliko puno trenutaka bez dijaloga ili čak ljudskih likova, film se uvijek kretao prema naprijed. Neizvjesnost i misterija neprestano su se gradili do posljednjih trenutaka.
U filmu je bilo toliko preokreta da je bilo gotovo nemoguće išta predvidjeti i točno znati što će se dogoditi (ok, jedan do dva sam vidio unaprijed, ali nije umanjilo kvalitetu filma). U trenutku kada taman pomislite da ste shvatili što se događa, dogodi se novi zaokret.

John Cho je zaista bio odličan. Cijelo vrijeme filma smo se zaista mogli staviti u njegovu poziciju i osjećati njegovu bol i patnju, a opet tu energiju koja ga je cijelo vrijeme tjerala prema naprijed. Glumačka ekipa, iako mala, sve je vrhunski i vrlo uvjerljivo odradila.

Postojala je priča, postojala je biti, bilo je intriga, bilo je srca. U filmu nije bilo ničega što nije pridonijelo priči. U nekim trenucima vam se čini da će vam srce puknuti, dok već u drugima poskoči. Ponekad držite dah, a ponekad bi uzvikivali od uzbuđenja. Nekada vas tjera na smijeh, dok vas ponekad tjera u plač. Ovaj film ima zaista sve i definitivno je zaslužio biti pri vrhu naše liste najboljih filmova 2018. godine.

Trailer filma Searching

Similar Posts