Recenzija: Unsane (2018) - Svijet filma

Recenzija: Unsane (2018)

Pogledali smo novi psihološki horor-triler film, od redatelja Steven Soderbergh, Unsane. Našu recenziju filma Unsane pročitajte u članku. 

Žanr:

Horor, triler

Redatelj:

Steven Soderbergh

Scenarist:

Jonathan Bernstein, James Greer

Glumci:

Claire Foy, Juno Temple, Aimee Mullins

Radnje ukratko:

Mlada žena je protiv svoje volje hospitalizirana u mentalnu ustanovu gdje se suočava sa svojim najvećim strahovima – ali jeli to stvarnost ili je to samo iluzija?

Recenzija: Unsane (2018)

Unsane je nadolazeći Američki psihološki horor-triler film, redatelja Steven Soderbergh i scenarista Jonathan Bernstein i James Greer. Zvijezde filma su Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Juno Temple, Aimee Mullins i Amy Irving. Ono što je vrlo interesantno je da je cijeli film sniman s iPhone 7 Plus.

Ovaj film je jedno vrlo ugodno iznenađenje i osvježenje. Neobičan i odličan psihološki triler film, koji se pred kraj pretvara u punokrvni horor. Napet od samog početka, malo usporio negdje u sredini, te na kraju ponovno odličan. Napetost koju film stvori te cijelo vrijeme drži i stvara jedan jak osjećaj nelagode tijekom gledanja. Ne u lošem smislu, nego naći se u poziciji glavnog lika Sawyer Valentini (Claire Foy) je zaista užasavajuće za zamisliti.

Neke situacije su možda malo isforsirane, nekada pretjerane, nekada pomalo i naivne, ali to sve ne kvari posebno ovaj film.

Unsane jako podsjeća i sigurno crpi inspiraciju iz filmove poput One Flew Over the Cuckoo’s Nest i Misery. Još bi dodao da je cijeli film snimljen s iPhone 7 Plus što je rekao bi neviđeno u Hollywoodu, a iako u početku izgleda malo drugačije, vrlo se brzo naviknuti na to. Film poput ovoga nema baš nikakve potrebe za nekim puno skupljim kamerama i sigurno je vrlo dobar primjer kako se jednom interesantnom i dobrom idejom, s vrlo malo novaca može napraviti odličan film. Inače budžet ovog filma je $1.5 milijun! Šokantno.

Glavna glumica Claire Foy je odlično odglumila svoju ulogu, kao i ostali u filmu, koji ipak imaju znatno manje vremena.

Sve u svemu Unsane je moja preporuka svima, pogotovo ljubiteljima psiholoških horora, a i ljudima kojima je dosta remake, reboot i sličnih filmova, te žele vidjeti nešto novo, nešto drugačije.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Similar Posts