5 Najboljih filmova Eddie Redmayne

5 Najboljih filmova Eddie Redmayne

Donosimo vam 5 najboljih filmova Engleskog glumca i dobitnika Oscara Eddie Redmaynea. Koji su vam najbolji njegovi filmovi? 

Edward John David Redmayne, (rođen 06. siječanj 1982.) je Engleski glumac. Njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom nakon uloge Colin Clarka u biografskoj drami My Week with Marilyn (2011) i Mariusa Pontmercya u Tom Hooperovom mjuziklu Les Misérables (2012).

Redmayne je glumio Stephen Hawkinga u filmu The Theory of Everything, te je za tu ulogu osvojio Oscara za Najboljeg glumca.

U nastavku pogledajte 5 najboljih filmova Eddie Redmaynea:

5. My Week with Marilyn (2011)

My Week with Marilyn (2011)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: Simon Curtis

Glumci: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh

Radnja ukratko: U filmu “My Week with Marilyn” Colin Clark opisuje svoj odnos s velikom američkom ikonom prilikom snimanja filma “Princ i plesačica” 1956. godine, redatelja Laurenca Oliviera. Radnja filma smještena je u Veliku Britaniju, u tjednu u kojem je Marilyn istodobno snimala film i bila na medenome mjesecu s piscem Arthurom Millerom. Tijekom tog razdoblja Clark je vodio dnevnik u kojem je dokumentirao svaki kontakt s Marilyn. Jedna od najzanimljivijih ličnosti: posebna, tajnovita, kompleksna Marilyn i ovoga puta, kao nekada ostavit će vas bez daha svojom pojavom na velikom platnu.

4. The Danish Girl (2015)

The Danish Girl (2015)

Žanr: Biografija, drama, povijesni

Redatelj: Tom Hooper

Glumci: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Radnja ukratko: DANKINJA je izvanredna i nevjerojatna, istinita ljubavna priča nadahnuta životima umjetnica Lili Elbe i Gerde Wegener. Brak i profesionalni život Lili i Gerde razvijao se i mijenjao kroz Lilino životno putovanje (dobitnik Oscara Eddie Redmayne) kao prvoga muškarca na svijetu koji je promjenom spola postao žena. Operacije koje su Lili učinile ženom podijelile su svijet i postale novinarska senzacija. Scenarij je nastao prema istoimenom romanu, bestseleru Davida Ebershoffa.

3. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)/Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

film-fantastic beasts

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija

Redatelj: David Yates

Glume: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol

Radnja ukratko: Avanture pisca Newt Scamandera u New Yorkovom tajnom društvu vještica i čarobnjaka, 70 godina prije nego Harry Potter pročita knjigu u školi.

2. Les Misérables (2012)

Les Misérables (2012)

Žanr: Drama, povijesni, mjuzikl

Redatelj: Tom Hooper

Glumci: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Radi se o revolucionarnoj priči u kojoj se bivši zatvorenik Jean Valjean, nakon odsluženja kazne u zatvoru (gdje se našao zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj), pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. No, radnja se odvija u vrijeme Pariškog ustanka, 1832. godine, pa Valjean biva upleten u ovaj posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije.

1. The Theory of Everything (2014)

The Theory of Everything (2014)

Žanr: Biografija, drama, romatika

Redatelj: James Marsh

Glumci: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Radnja ukratko: Radnja započinje njihovim susretom tijekom studija na Cambridgeu nakon kojeg je Hawkingu ubrzo dijagnosticiran ALS te nas vodi kroz ključne događaje njihovog zajedničkog života. Usprkos liječnicima koji su briljantnom fizičaru prognozirali još samo dvije godine života, Stephen i Jane dobili su u braku troje djece, a on je iako s gotovo potpuno atrofičnim mišićima postao najpoznatiji znanstvenik današnjice zahvaljujući cijelom nizu bestsellera koje je napisao popularizirajući u njima vrlo složena pitanja moderne fizike te jedinstvenim predavanjima koje do danas drži.

Druge je zanimalo i ovo...