Recenzija: Radius (2017) - Svijet filma

Recenzija: Radius (2017)

Radius je jedan novi, vrlo interesantni, znanstveno-fantastični triler film. Koliko smo i dali smo zadovoljni s njime pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Sci-fi, triler

Redatelj:

Caroline Labrèche, Steeve Léonard

Scenarist:

Caroline Labrèche, Steeve Léonard

Glumci:

Diego Klattenhoff, Charlotte Sullivan, Robert Borges

 Radius (2017) on IMDb

Recenzija: Radius (2017)

Radius je Kanadski znanstveno-fantastični triler film, redatelja i scenarista Caroline Labrèche, Steeve Léonard, a zvijezda filma su Diego Klattenhoff i Charlotte Sullivan.

Ovaj film me je ugodno iznenadio. Nisam očekivao baš ništa od filma s očigledno vrlo malim budžetom, koji traje ukupno 87 minuta. Radius je priča o muškarcu koji se probudi nakon automobilske nesreće bez sjećanja tko je. Tražeći pomoć na putu do grada, pronalazi samo mrtva tijela okolo sebe, sva s čudnim blijedim očima. Liamova prva pomisao je da je neki virus prisutan u zraku, ali on uskoro saznaje užasnu istinu: tko god mu se približi u radiusu od 50 koraka umire!

Priča uopće ne zvuči loše sama po sebi, a kada se tek film počne razvijati postane još bolja. Teško je nešto više reći o njoj, a da se ne otkriju stvari, ali film se osim sasvim solidne znanstvene-fantastike pretvara i u triler. Vrlo ugodno iznenađenje.

Kako ne bi sve bilo baš tako dobro, ipak je ovaj film mal i kratak, pa je i priča ne objašnjena baš u potpunosti i taj zanimljivi triler zaokret je pomalo očigledan. Ali meni osobno to nije pokvarilo film.

Glumci su interesantno, također, sasvim solidni. Baš sam nedavno pisao recenziju za još jedan, takav, niskobudžetni film, Singularity i moram reći da su glumci, kao i sve ostalo, u ovom filmu 10 klasa iznad. Uopće nisam imao osjećaj ‘jeftinog’ filma, kao što je bio slučaj s ovim gore navedenim.

Nekih posebnih SF vizualnih efekata nema, ali to ni nije važno za ovaj film.

Definitivno bi ovaj film preporučio ljubiteljima SFa, te lagane misterije i trilera. Jedno neobično, ali vrlo interesantno ostvarenje.

Trailer filma možete pogledati ovdje

Similar Posts