‘The Lord of the Rings’ – TV serija u izradi – potvrđeno!

Amazon je potpisao ogroman ugovor, za dobivanje prava, na pravljenje serije prema The Lord of the Rings knjigama.

U svom pohodu da naprave seriju Game of Thrones kvalitete – Amazon je dogovorio ogroman ugovor – navodna svota se vrti oko $250 milijuna – kako bi dobio globalna TV prava na The Lord of the Rings, prema knjigama J.R.R. Tolkien. Amazon je u po ugovoru obavezan praviti više sezona, te potencijalni spin-off serije.

LOTR originalna serija, će biti prequel Tolkienovog The Fellowship of the Ring, producent serije će biti Amazon Studios u suradnji s Tolkien Estate and Trust; HarperCollins; i New Line Cinema, koji su dio Warner Bros. Entertainment, koji je napravio ogromno uspješnu LOTR filmsku franšizu.

Još nisu otkriveni detalji ugovora, ali se čini kako će biti najveći dogovor do sada, u televizijskim serijama, i to za značajnu razliku.

Amazon, Netflix i HBO su bili pozvani na razgovore, od strane Tolkien zaklade koja je tražila kupca za seriju. Prijedlog je došao s unaprijed određenom cifrom, koja se kretala od $200 milijuna – $250 milijuna, a ugovor je pripao Amazonu, koji je navodno platio oko $250 milijuna. To je samo za prava na pravljenje serije, prije ikakvih troškova razvoja serije, glumaca i produkcije, a promatrači u financijskoj industriji taj ugovor zovu “ludim”. To je ugovor koji nema za sada još nikakvu viziju, jer nema koncepta i nema kreativnih ideja napravljenih za njega. Osim toga, budžet fantazija serije ovih razmjera je obično od $100 milijuna – $150 milijuna po sezoni.

“Gospodar Prstenova je kulturni fenomen koji je zahvatio maštu generacija obožavatelja, kroz književnost i veliki ekran “, rekao je Sharon Tal Yguado, voditelj scenarijske serije u Amazon Studiosu. “Čast nam je što radimo s Tolkienovim Estate and Trust, HarperCollinsom i New Lineom na ovoj uzbudljivoj suradnji za televiziju i oduševljeni smo što ćemo imati priliku voditi ljubitelje Gospodara Prstenova na novi epski put u Middle Earth”.

Smješteno u Middle Earth, ova televizijska adaptacija će istražiti nove priče koje su prethodile Tolkienovom Fellowship of the Ring. Čujem da postoje neka kreativna ograničenja koja su nositelji prava nametnuli o tome što se može učiniti i što se ne može učiniti u seriji LOTR.

“Oduševljeni smo što je Amazon, koji ima dugogodišnju posvećenost književnosti, dom prve višesatne televizijske serije za Gospodara Prstenova”, rekao je Matt Galsor, predstavnik za Tolkien Estate and Trust i HarperCollins. “Sharon i tim u Amazon Studiosu imaju iznimne ideje da na zaslone donesu prethodno neistražene priče temeljene na J.R.R. Tolkienovim izvornim spisima. ”

The Lord of the Rings će zasjeniti neke od velikih ugovora koje je Amazon napravio zadnjih godina: $80 milijuna za 6 epizoda Woody Allen šoa Crisis in Six Scenes, $70 milijuna za Matt Weinerovih osam epizoda The Romanoffs i $160 milijuna za dvije sezone David O. Russell serije, koja je sada uklonjena s Amazona, nakon što je u nju utrošeno još $40 milijuna . (Posljednje dvije serije su došle od The Weinstein Co., koja više nije uključena u The Romanoffs, nakon seksualnog skandala).

Premijerno prikazan na Festivalu filma u Cannesu 2001 godine, s Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, LOTR trilogija Peter Jacksona bila je globalni fenomen. U ulozi glumaca su Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Sean Bean, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, Orlando Bloom i ostali, tri su filma u zajedno, zaradila više od 2,9 milijardi dolara diljem svijeta. LOTR: The Two Towers izašao je 2002. godine, a Return of the King sljedeće godine i postao tek drugi film u povijesti, koji je zaradio više od milijardu dolara. Taj treći film osvojio je 11 Oscara, uključujući Najbolju sliku, redatelja i adaptirani scenarij. Dva prijašnja filma, zajedno su osvojila 6 Oscara.

Similar Posts