‘The Lord of the Rings’ – TV serija u izradi – potvrđeno!

Amazon je potpisao ogroman ugovor, za dobivanje prava, na pravljenje serije prema The Lord of the Rings knjigama.

U svom pohodu da naprave seriju Game of Thrones kvalitete – Amazon je dogovorio ogroman ugovor – navodna svota se vrti oko $250 milijuna – kako bi dobio globalna TV prava na The Lord of the Rings, prema knjigama J.R.R. Tolkien. Amazon je u po ugovoru obavezan praviti više sezona, te potencijalni spin-off serije.

LOTR originalna serija, će biti prequel Tolkienovog The Fellowship of the Ring, producent serije će biti Amazon Studios u suradnji s Tolkien Estate and Trust; HarperCollins; i New Line Cinema, koji su dio Warner Bros. Entertainment, koji je napravio ogromno uspješnu LOTR filmsku franšizu.

‘The Lord of the Rings’ - TV serija u izradi - potvrđeno!

Još nisu otkriveni detalji ugovora, ali se čini kako će biti najveći dogovor do sada, u televizijskim serijama, i to za značajnu razliku.

Amazon, Netflix i HBO su bili pozvani na razgovore, od strane Tolkien zaklade koja je tražila kupca za seriju. Prijedlog je došao s unaprijed određenom cifrom, koja se kretala od $200 milijuna – $250 milijuna, a ugovor je pripao Amazonu, koji je navodno platio oko $250 milijuna. To je samo za prava na pravljenje serije, prije ikakvih troškova razvoja serije, glumaca i produkcije, a promatrači u financijskoj industriji taj ugovor zovu “ludim”. To je ugovor koji nema za sada još nikakvu viziju, jer nema koncepta i nema kreativnih ideja napravljenih za njega. Osim toga, budžet fantazija serije ovih razmjera je obično od $100 milijuna – $150 milijuna po sezoni.

“Gospodar Prstenova je kulturni fenomen koji je zahvatio maštu generacija obožavatelja, kroz književnost i veliki ekran “, rekao je Sharon Tal Yguado, voditelj scenarijske serije u Amazon Studiosu. “Čast nam je što radimo s Tolkienovim Estate and Trust, HarperCollinsom i New Lineom na ovoj uzbudljivoj suradnji za televiziju i oduševljeni smo što ćemo imati priliku voditi ljubitelje Gospodara Prstenova na novi epski put u Middle Earth”.

Smješteno u Middle Earth, ova televizijska adaptacija će istražiti nove priče koje su prethodile Tolkienovom Fellowship of the Ring. Čujem da postoje neka kreativna ograničenja koja su nositelji prava nametnuli o tome što se može učiniti i što se ne može učiniti u seriji LOTR.

“Oduševljeni smo što je Amazon, koji ima dugogodišnju posvećenost književnosti, dom prve višesatne televizijske serije za Gospodara Prstenova”, rekao je Matt Galsor, predstavnik za Tolkien Estate and Trust i HarperCollins. “Sharon i tim u Amazon Studiosu imaju iznimne ideje da na zaslone donesu prethodno neistražene priče temeljene na J.R.R. Tolkienovim izvornim spisima. ”

The Lord of the Rings će zasjeniti neke od velikih ugovora koje je Amazon napravio zadnjih godina: $80 milijuna za 6 epizoda Woody Allen šoa Crisis in Six Scenes, $70 milijuna za Matt Weinerovih osam epizoda The Romanoffs i $160 milijuna za dvije sezone David O. Russell serije, koja je sada uklonjena s Amazona, nakon što je u nju utrošeno još $40 milijuna . (Posljednje dvije serije su došle od The Weinstein Co., koja više nije uključena u The Romanoffs, nakon seksualnog skandala).

Premijerno prikazan na Festivalu filma u Cannesu 2001 godine, s Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, LOTR trilogija Peter Jacksona bila je globalni fenomen. U ulozi glumaca su Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Sean Bean, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, Orlando Bloom i ostali, tri su filma u zajedno, zaradila više od 2,9 milijardi dolara diljem svijeta. LOTR: The Two Towers izašao je 2002. godine, a Return of the King sljedeće godine i postao tek drugi film u povijesti, koji je zaradio više od milijardu dolara. Taj treći film osvojio je 11 Oscara, uključujući Najbolju sliku, redatelja i adaptirani scenarij. Dva prijašnja filma, zajedno su osvojila 6 Oscara.

Similar Posts