Lik iznenađenja u Morbius traileru najavio povezivanje sa MCU

Lik iznenađenja u Morbius traileru najavio povezivanje sa MCU

Jučer je stigao prvi trailer za Sony i Marvel film Morbius, a sudeći po našim podacima o čitanosti, sasvim je sigurno da je film izrazito vrlo isčekivan. Trailer nam je ponudio prvi konkretni pogled na glavnog glumca Jared Letoa i njegovog lika Michael Morbiusa, znanstvenika koji će dobiti vampirske super-sposobnosti jednom kada pokušaj da se izliječi o rijetke krvne bolesti pođe po zlu.

Morbius će biti drugi film Sony Marvel Svemira, nakon Venoma. Sigurno ste svi upoznati sa situacijom da Sony još pod svojim vlasništvom drži pozamašni spektar Marvelovih likova, a nakon što su ‘posudili’ Spider-Mana Disneyu za njihov gigantski Marvel Cinematic Universe, počeli su graditi svoj vlastiti svemir u kojem se očekuje da će se i Spider-Man pojaviti jednom kada završi staž u Disneyu. To je postavilo dosta polemike oko toga koliko je zapravo ovaj Sonyev Marvel povezan sa Disneyevim i jesu li te dvije franšize zapravo smještene u istu stvarnost. Trailer za Morbiusa nam je izgleda konačno dao konkretan odgovor.

Lik iznenađenja u Morbius traileru najavio povezivanje sa MCU

Da! Sonyev i Disneyev Marvel itekako jesu povezani na nekoj razini. Pojavilo se dosta špekulacija da će se Tom Hollandov Spider-Man možda pojaviti u nadolazećem Venom 2, ali budimo realni, isto smo slušali i prije izlaska prvog Venoma. I dok Spider-Man glede toga još visi, Sonyev Morbius nam je u svom traileru u posljednjoj sceni nagovijestio povratak Michaela Keatona kao Adriana Toomesa, negativca poznatog kao Vulture kojeg smo gledali u Spider-Man: Homecoming. Spider-Man je u tom filmu porazio Toomesa koji je radio kao ilegalni trgovac vanzemaljskim oružjem, ali mu je uz to i spasio život zbog čega je Toomes odlučio zaštititi Peter Parkerov identitet kada su ga u zatvoru pitali tko je zapravo penjač po zidovima. Nije poznato kakva je konkretna i je li Toomesova uloga u Morbiusu uopće nešto velika, ali ovo iznenađenje svakako intrigira i povećava hype za film.

Uz to, još prije izlaska trailera se pojavila slika gdje vidimo lik Jared Letoa, a iza njega grafit Spider-Mana na kojem piše – UBOJICA. Iako Spider-Man na tom grafitu, po izgledu, izgleda jednako onome kojeg je glumio Tobey Maguire početkom ovog stoljeća, moguće je da je to samo easter egg na Tobeyevog Spider-Mana, a zapravo propagandni grafit za Hollandovog Spider-Mana s obzirom na post-credit scenu, odnosno cliffhanger kojeg je njegov zadnji film, Spider-Man: Far From Home ostavio iza sebe. Vjerojatno ćemo morati čekati treći Spider-Man film u MCU-u (srpanj 2021.) da se to razriješi kako treba, ali svaka poveznica sa Spider-Manom u Sonyevom svemiru svakako intrigira. Uz to, J.K. Simmons, koji je glumio Jonah Jamesona, glavnog urednika Daily Buglea i možda najvećeg protivnika Spider-Mana u Maguireovoj Spider-Man trilogiji, ali i kao specijalni gost iznenađenja u Spider-Man: Far From Home, mogao bi reprizirati ulogu i u Morbiusu, što samo stavlja novu dozu intrige, kao da i ovo sve dosad već nije dosta.

Lik iznenađenja u Morbius traileru najavio povezivanje sa MCU

Morbius u kina dolazi 31. srpnja 2020., a Sony Marvel Svemir će se nakon toga nastaviti sa Venom 2, koji bi, neslužbeno trebao stići u listopadu ove godine. Sonyev, zasad neimenovani Spider-Man 3 u MCUu u kina dolazi u srpnju 2021.

Similar Posts