Marvelov Black Widow Film koristi jednu od najboljih priča Captain Americe

Marvelov Black Widow Film koristi jednu od najboljih priča Captain Americe

Jedna od najboljih stripovskih priča Captain Americe je pronašla put u Marvelov Black Widow film. Nadolazeći film će sadržavati Red Guardiana, koji je pružio jednu od najboljih priča Captain Americe koja je izašla iz Srebrnog doba stripova. Red Guardian je imao kratko rivalstvo s Captain Americom koje je tragično završilo u 1960tima.

Natasha Romanoff je doživjela svoj kraj herojskim žrtvovanjem u filmu Avengers: Endgame, ali njezin solo film 2020. godine i prvi film Marvelove Faze 4 će istražiti više pozadinske priče Black Widow. Redateljice Cate Shortland, Black Widow se odvija nakon događanja filma Captain America: Civil War i prije Avengers: Infinity War. Film, koji će uroniti dublje u prošlost Black Widow i njezine povezanosti s KGB, vidjet će Black Widow kako se susreće s drugim špijunima iz Crvene Sobe i  borit će se s fanovima omiljenim Marvelovim stripovskim likom, Taskmasterom.

Marvelov Black Widow Film koristi jednu od najboljih priča Captain Americe

Glumačka postava Black Widow filma uključuje David Harboura kao Ruskog super vojnika Red Guardiana. Postoje razne verzije Red Guardiana u stripovima, ali Harbourov lik je originalna verzija: Alexi Shostakov. U Marvelovim Stripovima, Red Guardian je bio muž od Black Widow i visoko odlikovani Sovjetski pilot. Njegova smrt je lažirana tijekom Hladnog Rata kako bi ga Ruska vlada mogla tajno trenirati da postane Ruski ekvivalent Captain Americe – i on je ubrzo posto unikatan lik u Marvelovom svemiru.

U Avengers #44 iz 1967. godine, Avengeri su putovali u Kinu kako bi spasili Black Widow, koja je zarobljena od strane Rusa. Oni se susretnu s Red Guardianom, koji je želi dokazati da je superiorniji od Kapetana Amerike. Red Guardian je dokazao svoju vrijednost ratnika lako pobijedivši Hawkeyeja. Red Guardian se uključio u dramatični obračun sa svojim suparnikom, Kapetanom Amerikom, ali nije uspio pobijediti. Kada su njegovi nadležni shvatili da Red Guardian gubi, oni su odlučili da sami ubiju Kapetana Ameriku. Kao čovjek od časti, Red Guardian nije dopustio da se to dogodi. Na kraju, Red Guardian je umro spasivši Steve Rogersa i Black Widow.

Marvelov Black Widow Film koristi jednu od najboljih priča Captain Americe

Marvelov simpatični prikaz Red Guardiana bio je neobičan, s obzirom na predmet i vrijeme objave. Tijekom 1960tih, bila je rijetka pojava da se Ruski lik povezan s Komunizmom prikaže u tako pozitivnom svjetlu u industriji stripa. Bitka Kapetana Amerike s Red Guardianom je bila iznenađujuća i uvjerljiva priča iz Marvelovih stripova. Chris Evansov izlazak iz MCUa znači da puno nekih od najboljih avantura Kapetana Amerike nećemo vidjeti na velikim ekranima. Međutim, Marvel Studios je demonstrirao s Red Guardianom, kao i U.S. Agentom da je pronašao druge načine za dovesti te priče u život.

Similar Posts