10 Najboljih filmova Jamie Foxx

Jamie Foxx filmovi – Top 10 najboljih

Eric Marlon Bishop (13. prosinca 1967.), poznatiji pod pseudonimom Jamie Foxx je američki glumac, stand-up komičar i pjevač.

Karijeru je započeo 1985., a do sada je snimio 20-tak ostvarenja. Prvo je pričao viceve na malim večerima stand-up komedije, a kasnije prelazi na televiziju. “Show In Living Color” braće Wayans bio je njegov proboj. Imao je i svoj vlastiti show, koji je trajao čak 5 godina. Debitirao je filmom “Poziv na seks”. Kasnije mu je film “Samo igra” redatelja Olivera Stonea donijela popularnost.

Snimio je Collateral i dobio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Kasnije je snimio film Ray (film o Rayu Charlesu) i osvojio Oscara. Jedini je glumac uz Al Pacina, i prvi crnac koji je imao dvije nominacije za dva filma u istoj godini.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Jamie Foxxa.

Jamie Foxx filmovi – 10 najboljih

10. Due Date (2010)

Žanr: Avantura, komedija
Redatelj: Todd Phillips
Glumci: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx

Radnja ukratko: Budući otac Peter prisiljen je putovati s Ethanom kako bi mogao prisustvovati rođenju svog djeteta. To će putovanje biti jedno od najstrašnijih i najbolnijih iskustava u njegovu životu.

9. Horrible Bosses (2011)

Horrible Bosses (2011)

Žanr: Komedija, krimi
Redatelj: Seth Gordon
Glumci: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jamie Foxx

Radnja ukratko: Jedino što bi Nicku, Kurtu i Daleu uljepšalo naporan dan na poslu bilo bi da smrve svoje nepodnošljive šefove u prah. Stoga trojica prijatelja smisle plan da se riješe svojih poslodavaca… jednom i zauvijek.

8. Ali (2001)

Ali (2001)

Žanr: Biografija, drama, sport
Redatelj: Michael Mann
Glumci: Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight

Radnja ukratko: Radnja prikazuje život slavnog boksača Muhameda Alija (koga glumi Will Smith) od 1964. kada je osvojio titulu prvaka u teškoj kategoriji od Sonnyja Listona, pa preko njegovog preobraćenja na islam i protivljenja vijetnamskom ratu, sve do znamenitog meča Rumble in the Jungle 1974.

7. The Kingdom (2007)

The Kingdom (2007)

Žanr: Akcija, drama, triler
Redatelj: Peter Berg
Glumci: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner

Radnja ukratko: Nakon terorističkog napada na američku zajednicu u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji, FBI agent Ronald Fleury (Jamie Foxx) zatraži od arabijskog konzula pet dana za istragu lokacije. Dolazi s agentima Grantom Skykesom (Chris Cooper), Janet Mayes (Jennifer Garner) i Adamom Leavittom (Jason Bateman) kako bi pronašao teroriste. Agenti se susreću s raznim zamkama i preprekama, no pomaže im pukovnik Faris Al Ghazi (Ashraf Barhom), koji ih savjetuje kako se ponašati i djelovati u nepoznatom okruženju.

6. Jarhead (2005)

Jarhead (2005)

Žanr: Biografija, drama, ratni
Redatelj: Sam Mendes
Glumci: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black

Radnja ukratko: Istinit i bespoštedan prikaz rata u kojem je Amerika sudjelovala prije jednog desetljeća. Film „Gušteri“ protkan je crnim humorom, iskrenom analizom i sekvencama koje su istovremeno nadrealne i intenzivne, tragične i apsurdne.

5. Law Abiding Citizen (2009)

Law Abiding Citizen (2009)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: F. Gary Gray
Glumci: Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb

Radnja ukratko: Clyde Shelton uživa u mirnoj večeri u obiteljskom okruženju kada mu u kuću upadaju dvojica razbojnika koji brutalno siluju i ubiju Sheltonovu ženu i malu kćerku. Deset godina poslije, ogorčen pravosudnim sustavom koji je jednog ubojicu osudio na smrt, a drugog potpuno oslobodio krivnje, Clyde kreće u osvetnički pohod kakav još nije viđen: prvo će se pobrinuti za ubojice, a nakon toga i na sve one koji su sudjelovali u njegovom slučaju, na vrhu s okružnim tužiteljem Nickom Riceom.

4. Baby Driver (2017)

Recenzija: Baby Driver (2017)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Edgar Wright
Glume: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm

Radnja ukratko: Nakon što je prisiljen da radi za kriminalnog šefa, mladi vozač za bijeg nađe se u pljački, osuđenoj na propast.

3. Ray (2004)

Ray (2004)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl
Redatelj: Taylor Hackford
Glume: Jamie Foxx, Regina King, Kerry Washington

Radnja ukratko: Rođen u malom i siromašnome afroameričkom gradu u središnjoj Floridi, Ray Charles (Jamie Foxx) je izgubio vid još kao dječak, kada je imao samo sedam godina. Uz neupitnu i toplu potporu svoje samohrane majke, mali je Ray razvio veliki prkos, odlučnost i tvrdoglavost, ne želeći se predati životnim tegobama. Shvativši kako posjeduje rijedak glazbeni talent, Ray je odrastajući uspio nadvladati ne samo uobičajene društvene okolnosti, nego i rasističke predrasude koje su mu namjenjivale male šanse za proboj na veće tržište. Spajajući dotad nespojive glazbene žanrove gotovo dijametralno različitih društvenih pozadina, Ray Charles potvrdio se kao jedan od najvećih pionira američke glazbe, ali zajedno sa slavom u njegov su život ušle i slabosti prema drogama i ženama.

2. Collateral (2004)

Collateral

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Michael Mann
Glumci: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith

Radnja ukratko: Max (Foxx) je propali pisac komedija koji preživljava vozeći taxi. Jednog dana shvati da je naoko običan poslovni čovjek Vincent (Cruise) kojeg vozi po gradu zapravo profesionalni ubojica, koji putuje gradom od jednog “posla” do drugog. Jedino što Maxu preostaje kad to shvati je pronaći način na koji će spasiti preostalu ubojičinu žrtvu, koju i sam poznaje, kao i samog sebe.

1. Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012)

Žanr: Drama, western
Redatelj: Quentin Tarantino
Glumci: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

Radnja ukratko: Dr. King Schultz (Waltz) njemački je lovac na glave i bivši zubar koji kupuje Djanga (Foxx) kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Django biva oslobođen i regrutiran od strane Schultza kao poslovni partner. Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odlaze u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu(Kerry Washington). Međutim, nakon što dogovor o kupnji njegove žene s nemilosrdnim vlasnikom plantaže Calvinom Candiejem (DiCaprio) propadne, Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom.

Similar Posts