Donosimo vam 10 najboljih filmova američkog glumca, stand-up komičara i pjevača Jamie Foxxa. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi u komentarima.

Eric Marlon Bishop (13. prosinca 1967.), poznatiji pod pseudonimom Jamie Foxx je američki glumac, stand-up komičar i pjevač.

Karijeru je započeo 1985., a do sada je snimio 20-tak ostvarenja. Prvo je pričao viceve na malim večerima stand-up komedije, a kasnije prelazi na televiziju. “Show In Living Color” braće Wayans bio je njegov proboj. Imao je i svoj vlastiti show, koji je trajao čak 5 godina. Debitirao je filmom “Poziv na seks”. Kasnije mu je film “Samo igra” redatelja Olivera Stonea donijela popularnost.

Snimio je Collateral i dobio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Kasnije je snimio film Ray (film o Rayu Charlesu) i osvojio Oscara. Jedini je glumac uz Al Pacina, i prvi crnac koji je imao dvije nominacije za dva filma u istoj godini.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Jamie Foxxa:

10. Due Date (2010)

DUE DATE

Žanr: Avantura, komedija

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx

Radnja ukratko: Budući otac Peter prisiljen je putovati s Ethanom kako bi mogao prisustvovati rođenju svog djeteta. To će putovanje biti jedno od najstrašnijih i najbolnijih iskustava u njegovu životu.

9. Horrible Bosses (2011)

Horrible Bosses (2011)

Žanr: Komedija, krimi

Redatelj: Seth Gordon

Glumci: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jamie Foxx

Radnja ukratko: Jedino što bi Nicku, Kurtu i Daleu uljepšalo naporan dan na poslu bilo bi da smrve svoje nepodnošljive šefove u prah. Stoga trojica prijatelja smisle plan da se riješe svojih poslodavaca… jednom i zauvijek.

8. Ali (2001)

Ali (2001)

Žanr: Biografija, drama, sport

Redatelj: Michael Mann

Glumci: Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight

Radnja ukratko: Radnja prikazuje život slavnog boksača Muhameda Alija (koga glumi Will Smith) od 1964. kada je osvojio titulu prvaka u teškoj kategoriji od Sonnyja Listona, pa preko njegovog preobraćenja na islam i protivljenja vijetnamskom ratu, sve do znamenitog meča Rumble in the Jungle 1974.

7. The Kingdom (2007)

The Kingdom (2007)

Žanr: Akcija, drama, triler

Redatelj: Peter Berg

Glumci: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner

Radnja ukratko: Nakon terorističkog napada na američku zajednicu u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji, FBI agent Ronald Fleury (Jamie Foxx) zatraži od arabijskog konzula pet dana za istragu lokacije. Dolazi s agentima Grantom Skykesom (Chris Cooper), Janet Mayes (Jennifer Garner) i Adamom Leavittom (Jason Bateman) kako bi pronašao teroriste. Agenti se susreću s raznim zamkama i preprekama, no pomaže im pukovnik Faris Al Ghazi (Ashraf Barhom), koji ih savjetuje kako se ponašati i djelovati u nepoznatom okruženju.

6. Jarhead (2005)

Jarhead (2005)

Žanr: Biografija, drama, ratni

Redatelj: Sam Mendes

Glumci: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black

Radnja ukratko: Istinit i bespoštedan prikaz rata u kojem je Amerika sudjelovala prije jednog desetljeća. Film „Gušteri“ protkan je crnim humorom, iskrenom analizom i sekvencama koje su istovremeno nadrealne i intenzivne, tragične i apsurdne.