Recenzija: Lady Bird (2017) - Svijet filma

Recenzija: Lady Bird (2017)

Pogledali smo novi komedija, drama film, jedan od kritički najbolje ocijenjenih filmova ove godine, Lady Bird.

Žanr filma:

Komedija, drama

Redatelj:

Greta Gerwig

Scenarist:

Greta Gerwig

Glumci:

Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

Recenzija: Lady Bird (2017)

Lady Bird je Američka komedija-drama film, redateljice i scenaristice Greta Gerwig. Zvijezde filma su Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Tracy Letts, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson i Lois Smith.

Smješten u Sacramento, California, film priča priču o odrastanju srednjoškolke i njezinog turbulentnog odnosa s majkom.

Lady Bird je jedan od najhvaljenijih filmova ove godine, prema ocjeni kritike i trenutno ima 99% pozitivnih ocjena kritike na Rotten Tomatoes.

Osobno me film ni blizu nije tako oduševio. Ne da imam išta loše za reći o filmu, ali daleko je od nečeg fantastičnog, neviđenog, čak i zabavnog. Film priča priču o odrastanju tinejdžerice, koju je na ovaj ili onaj način prošao gotovo svatko od nas. Dakle priča nešto što smo, samo na različite načine, osobno, kroz svoje prijatelje ili djecu, i mi sami proživjeli. Takvih filmova je već bilo dosta i ne vidim kako se ovaj drastično razlikuje od drugih da je uspio pokupiti sve te dobre kritike. U filmu nema ništa loše, osim toga što je to priča koja sama po sebi i nije pretjerano zanimljiva. Komedija u žanru je eto tako da se navede na papiru, a u stvarnosti teško da će film izmamiti osmijeh na lice. Na trenutke je drag i topal, ali ni tu nije ništa drastično postigao.

Gluma je dobra, nema se tu što prigovoriti, ali opet ni to ne diže film na neki drugi nivo kako bi postao zanimljiviji, poput recimo I, Tonya, gdje su upravo glumci ono što taj cijeli film diže na viši nivo.

Sigurno nećete pogriješiti ako budete gledali film i dobro je što nije predugačak (94 minute), tako da vas neće zamoriti, a i dok će nekima film biti odličan, druge sigurno neće baš oduševiti.

Similar Posts