Stephen Kingova knjiga The Gingerbread Girl dobiva filmsku adaptaciju! - Svijet filma

Sretan rođendan Stephen King!

Danas je 70 rođendan, Američkom piscu, najpoznatijem po svojim nevjerojatno popularnim horor romanima. Njegove knjige prodale su se u više od 350 milijuna kopija diljem svijeta, mnoge od kojih su pretvorene u filmove, mini serije, tv serije i stripove. Najuspješniji je Američki pisac u povijesti i pisac s najviše adaptacija u svijetu.

Pogledajte 5 najboljih filmova prema knjigama Stephen Kinga po IMDb + 1 preporuka po našem izboru.

Top 5 filmova prema korisnicima IMDb

5. It (2017)

 It (2017) on IMDb

Stephen King 'IT' - povezan sa ostalim pričama
Stephen King ‘IT’

It je Američki nadnaravani horor film, redatelja Andy Muschietti, prema knjizi iz 1986, istog imena, od Stephen King. Scenaristi su Chase Palmer, Cary Fukunaga i Gary Dauberman. U filmu glume Jaeden Lieberher i Bill Skarsgård kao Bill Denbrough i Pennywise the Dancing Clown, te uz njih glume Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton i Jackson Robert Scott.

Grupa zlostavljanih dječaka okuplja se, kada demon koji mijenja oblik uzme izgled klauna, te započinje lov na djecu.

Ovaj film je prvi od dva dijela Stephen Kingove adaptacije knjige o klaunu ubojici Pennywise i grupi dječaka koji će ga pokušati zaustaviti.

4. Stand by Me (1986)

 Stand by Me (1986) on IMDb

Sretan rođendan Stephen King!
Stand by Me

Nakon smrti prijatelja, pisac pripovijeda dječačko putovanje pronalaska tijela nestalog dječaka.

Još jedan možda malo manje poznat Kingov film, ali sigurno jedan od najboljih. Avanturistička drama, usko povezanih četvero prijatelja, na putu života i odrastanja. Iako već star film, sigurno spada u jedne od najboljih filmova prema Kingovim knjigama i ako ništa obavezno bi ga trebali pogledati. Redatelj Rob Reiner i glumci Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O’Connell i Kiefer Sutherland, zvijezda do zvijezde.

3. The Shining (1980)

 Isijavanje (1980) on IMDb

The Shining

The Shining je Britansko-Američki horor film, redatelja i producenta Stanley Kubrick, a scenaristi su Kubrick i Diane Johnson. Prema knjizi istog imena, od Stephen Kinga iz 1977 godine. Zvijezde filma su Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson, Philip Stone, Joe Turkel, Anne Jackson i Tony Burton.

Obitelj odlazi u izolirani hotel preko zime, gdje zla i duhovna prisutnost utječe na oca kako bi postao nasilan, dok njegov psihički sin vidi strašne predmete iz prošlosti i budućnosti.

2. The Green Mile (1999)

 Zelena milja (1999) on IMDb

The Green Mile

Na živote čuvara na smrtnoj presudi utječe jedan od njihovih optuženika: crnac optužen za ubojstvo i silovanje djece, ali koji ima tajnoviti dar.

King je ovom knjigom još jedanput dokazao koliko raznolik pisac može biti, jer je knjiga, a i film, gotovo potpuno drugačije od svega ostalog u njegovom opusu. Uz to odlična gluma Tom Hanksa, a pogotovo Michael Clarke Duncana, redatelj filma je Frank Darabont.

1. The Shawshank Redemption (1994)

 Iskupljenje u Shawshanku (1994) on IMDb

Sretan rođendan Stephen King!
The Shawshank Redemption

Dva zatočenika povežu se tijekom godina, pronalaze utjehu i eventualno iskupljenje djelima zajedničke pristojnosti.

Iskupljenje u Shawshanku je broj 1 film na IMDb! U svakom pogledu savršen film i ponovno odlično prikazuje tu povezanost između likova, često viđanu u Kingovim djelima. Redatelja Frank Darabont, a maestralno su odglumili Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton i ostali.

Naša preporuka

The Mist (2007)

 Magla (2007) on IMDb

Sretan rođendan Stephen King!
The Mist

Misteriozna oluja oslobađa neku vrstu krvožednih bića u malom gradiću, gdje se mala grupa građana smjesti u supermarketu i bori za svoje živote.

Još jedan odličan horor, sci-fi, triler film, konstantno napete atmosfere i s krajem koji još godinama nakon gledanja ostaje jednako upečatljiv. Redatelja Frank Darabont, a glume Thomas Jane, Marcia Gay Harden i Laurie Holden.

 

Mogli smo zaista razne filmove, mini serije ili tv serije staviti u našu preporuku, ali nekako smo se sada odlučili za još jedan odličan horor film The Mist.

Naših najboljih 15 adaptacija, prema Kingovim knjigama možete pronaći ovdje.

Similar Posts