Game of Thrones – 5 spin-off serija u izradi!!!

Do sada je bilo javljano da će biti 4 spin-off serije Igre Prijestolja, a upravo smo saznali da je u izradi i 5 spin-off, prequel serija. 

Bryan Cogman će pisati scenarij za seriju, koja, zasigurno se zna, neće obuhvatiti barem jednu priču, a to je ‘Robert’s Rebellion’

Game of Thrones - 5 spin-off serija u izradi!!!
Igra Prijestolja

Zima još nije ni izbliza gotova. Entertainment Weekly donosi, da je barem još jedan ‘Game of Thrones’ prequel u izradi od strane HBO, mada nema garancija da će bilo koji od njih, a kamoli svi, dobiti zeleno svijetlo za konačnu produkciju. Ovaj posljednji nam dolazi od dugogodišnjeg ‘GOT’ scenarista i jednog od izvršnih producenata Bryan Cogman, koji je navodno blisko surađuje s autorom i kreatorom George R.R. Martin u izradi spin-offa.

Cogman je bio s HBO serijom od njene prve sezone, kada je bio prvenstveno zaposlen kao pomoćnik Davidu Benioffu i Dan Weissu. Kroz godine Cogman je radio na mnogim epizodama kao scenarist, uključujući “Stormborn,” “The Laws of Gods and Men,” i “Kissed by Fire.” Uz to scenarist je i na novom Disney filmu “The Sword in the Stone”, koji je još u izradi.

Očekivano detalji Cogmanovog spin-offa su vrlo šturi, mada EW naglašava da “Martin je isključio priču Robert’s Rebellion ili njegovu priču Dunk & Egg (koja je još uvijek u izradi)”. Osim toga EW dodaje da “svi prethodnici (prequel) će se odvijati prije događaja u ‘Game of Thrones’ i ne uključuju glumce iz trenutne serije.

I mada su prva četiri spin-offa najavljena još u svibnju, mogućnost petog je tek ponekada bila spominjana, a sada se već čini kao da bi ipak mogli dobiti i peti prequel!

HBO predsjednik programa Casey Bloys je pojasnio neke stvari, o prva četiri “Četiri scenarista, razgovarao sam sa svima njima i dopušteno im je dali žele da George R.R. Martin bude uključen u scenarij ili ne. Dva žele, a dva ne žele. To je bio njihov izbor.” Scenaristi  Max Borenstein, Jane Goldman, Brian Helgeland i Carly Wray svi rade na prequelima, a Martin će pomoći Goldman i Wray.

Bloys je dodao “Ne želim ići u detalje, ali scenaristi neće praviti nešto novo, nego će ići s nečim što je već postojalo u ovom serijalu.”

Game of Thrones završava svoju osmu i posljednju sezonu negdje pred kraj 2018 i početkom 2019, tako da fanovi ne trebaju očekivati spin-off serije prije 2019, najranije.

Bloys je još i naglasio da on nije dao zeleno svijetlo ni za jednu od serija, tako da je čak moguće da od 5 najavljenih dobijemo samo jednu. Nadamo se da neće do toga doći.

Similar Posts