Disney kupuje 21st Century Fox!!!

Disney kupuje 21st Century Fox – 2 Dio!!!

Pisali smo već o tome da Disney kupuje Fox, ali su baš oko vremena kada se za to saznalo dogovori stali. Sada saznajemo da su pregovori ponovno krenuli i to dobrim tempom. U članku vam donosimo o čemu se tu radi i što će sve Disney dobiti kupovinom Foxa. 

Disney i Fox su ponovno za stolom i pregovaraju o prodaji, odnosno kupnji. Disney želi kupiti SVE 20/21st Century Fox filmove i serije, dakle sve osim vijesti i sportskog dijela, koje već u svom posjedu ima, a i Fox to ne želi prodati.

Disney kupuje 21st Century Fox - 2 Dio!!!

Kako je navedeno, ovi novi dogovori “ubrzano napreduju”, a obje strane šute o pregovorima. Tako je bilo i kod Disney kupovine Marvel i Lucasfilm, kao i dogovora oko Spider-Mana. Ako je zaista tako, Deadline donosi da je moguće da do novih informacije neće dolaziti sve dok ugovor ne bude finaliziran.

Taj dogovor bi napokon mogao ujediniti Marvelove X-Men i Fantastic Four s likovima koji se trenutno nalaze u  Marvel Cinematic Universe i mogao bi donijeti prava na kućna izdanja Star Warsa, kompaniji koja posjeduje Lucasfilm.

Fox navodno želi više ostati fokusiran na vijesti i sport, kako bi kompanija bila što konkurentnija u tim područjima.

Kao što članak sugerira, 21st Century Fox jednostavno nije dovoljno velika medijska kompanija, kako bi se mogao natjecati u ovom novom medijskom okružju, koje je rezultiralo uzdizanjem streaming kompanije, poput Netflix i Amazon.

S obzirom na to da je Disneyu zabranjeno da posjeduje dvije kompanije, dogovor ne bi uključivao Fox mrežu emitiranja, ali bi uključivao kablovske mreže FX i National Geographic. Ugovor ne bi uključivao ni Fox Sports, jer bi se kupnja mogla smatrati protutržišnom.

Disney u svom posjedu već ima veliku medijsku knjižnicu, koja uključuje Marvel i Star Wars. Kupnjom 21st Century Fox donijeli bi X-Men filmsku franšizu pod svoje, s Disney na raspolaganju po željama, kao i The Simpsons, franšize poput Alien i Predator, plus James Cameron nadolazeći Avatar nastavci. Također bi dobili i udio u Hulu, a i hrpu FOX TV serija.

X-Men filmska franšiza je trenutno u velikom usponu, sa spin-off filmovima poput Deadpool i Logan koji stvaraju veliku zaradu na kino blagajnama i kritički su odlično prihvaćeni. Franšiza će se još više razvijati u 2018 godini, filmovima The New Mutants, Deadpool 2 i X-Men: Dark Phoenix, a još više u 2019 godini, filmom Gambit.

Što se tiče Marvel Svijeta, on bi napokon bio gotovo potpun. I dalje bi imali neke male restrikcije što se tiče drugih studija, ali ovo bi dalo mogućnost za uvođenje hrpe novih likova u svijetu nakon Thanosa! Ubacivanje mutanata u Marvel obitelj bi bilo točno ono što im treba nakon Avengers 3 & 4.

Ono što je još interesantno za spomenuti je da se i Sony uključio u moguću kupnju Foxa, što samo potvrđuje da Fox zaista i želi prodati svoje filmske i televizijske programe. Pa da se i to dogodi, što je manje vjerojatnost, to uopće ne bi bilo loše. Prvi razlog je to što Disney ne voli praviti, odnosno do sada nikada nije, napravio R-Rated filmove, dakle filmovi poput Deadpool i Logan, barem onakvih se kod Disney neće dogoditi, s trenutnom politikom, moguće da će mijenjati. Ali to i nije najgore u tome, što će biti sa Simpsonima, Alien i Predator franšizom i sličnim R-Rated filmovima ako Disney kupi? Tako da Sony također ne zvuči kao loša opcije, pogotovo ako znamo da Disney i Sony već imaju dogovore oko posudbe jednog superjunaka, pa tko kaže da se ne mogu dogovoriti i oko drugih.

Jedva čekamo vidjeti rasplet i hoće li X-Men i Fantastic Four filmovi, napokon, doći ‘kući’!

Ovdje možete pročitati o Deadpool u MCU i drugih 7 stvari koje bi se mogle dogoditi ako Disney kupi 20th Century Fox

Pogledajte koje najpoznatije filmove, filmske franšize i serije će Disney dopiti ako otkupi 21st Century Fox.

Similar Posts