10 dugo odgađanih DC filmova bi napokon moglo pronaći dom na HBO Max

10 dugo odgađanih DC filmova bi napokon moglo pronaći dom na HBO Max

Sinoć je WarnerMedia Entertainment podigla zastore na svojoj konkurenciji Netflixu i Disney+, HBO Max. Prije prezentacije, saznali smo da će Warner Bros. razvijati DC stripovske filmove za ovu streaming platformu, a kasnije je potvrđeno da su Green Lantern i Strange Adventures serije već u razvoju.

Green Lantern franšiza već od 2011. godine čeka neki pomak, dok je Green Lantern Corps već dugo vremena trebao krenuti u razvoj, a sada nismo sigurni je li on reformatiran u ovu TV seriju.

To nas je dovelo na razmišljanje o dugačkoj listi DC filmova koji su navodno u razvoju i način na koji bi oni sada mogli biti dovedeni na HBO Max, kao limitirana serija ili kao film sličan onome što Disney radi s Lady and the Tramp.

Pa pogledajte ispod 10 dugo odgađanih DC filmova bi napokon mogli pronaći dom na HBO Max.

Batgirl

Batgirl

Joss Whedon je bio zaposlen za pisanje i režiju Batgirl filma za Warner Bros. još 2017. godine, ali njegov rad na Justice League-u (i odbojnost fanova koji su željeli vidjeti ženskog filmaša na čelu) brzo je to završio. Također bi oko godinu dana kasnije tvrdio da on “nije imao priču” za heroja.

Christina Hodson (Birds of Prey) radila je na scenariju posljednji put kad smo dobili informacije o filmu, ali čini se da to nigdje ne ide brzo – na frustraciju fanova stripa.

Baš kao što je Green Lantern Corps postao TV serija na HBO Maxu, istraživanje priče o podrijetlu ovog lika i avantura u Gotham Cityju u samostalnoj seriji odvojenoj od The Batmana bio bi pametan potez. Barbara Gordon je netko s puno potencijala i samo znate da bi sve što je povezano s DC-ovim Dark Knight-om definitivno potaknulo zanimanje za ovu novu streaming uslugu.

Justice League Dark

To je bila jedna jako luda vožnja za Justice League Dark. Sve je počelo kad je Hellboy redatelj Guillermo del Toro počeo pisati scenarij i otada je prošlo više filmskih stvaralaca, a nedavno smo čuli da je bio plan za nedavno otkazani Swamp Thing koji je na kraju trebao dovesti do toga da se tim okuplja na DC Universe streaming platformi.

Iako je Justice League možda pomalo povrijedio taj brend, još uvijek postoji veliko zanimanje za ovaj natprirodni tim, a ako to dovede do uskrsnuća DC Universe Swamp Thinga, to bi bio bonus.

Bilo kako bilo, ovo je sjajna ekipa koja bi lako mogla zauzeti središnje mjesto u niskobudžetnom horor filmu ili seriji koja uvodi ove likove i otvara im vrata da bi se kasnije pojave drugdje u DC Extended Universeu. Možda bi HBO Max mogao čak uvjeriti del Tora da se vrati?

Superman

Superman

Čini se da svi znakovi upućuju na to da je vrijeme Henryja Cavilla kao Čovjek od čelika pri kraju, a pouzdani su izvori izvijestili da Warner Bros. sada želi dati prednost Supergirl.

Dok CW-ova verzija junaka dobiva vlastitu seriju zajedno s Lois Lane na toj mreži, još uvijek ima mjesta za Supermanov film, a ako je studio zabrinut da na velikom platnu više nema interesa za Clarka Kenta, zašto ne povesti ikonskog junaka na HBO Max?

Proračun za to bi očito trebao biti značajan, ali ako je filmaš poput J.J. Abrams uključen i oni su spremni potrošiti novac potreban za film poput ovog, Superman ne samo da može dovesti do ogromnog porasta pretplatnika, već i dati heroju novi dom kao maskota HBO Max-a.

The Trench

Aquaman Spinoff The Trench će biti više film o čudovištima nego superherojima

Nakon što je Aquaman nadmašio očekivanja na kino blagajnama, Warner Bros. je odlučio krenuti naprijed sa spinoffom koji se vrti oko Trencha. Plan je da se ovo udubi u priču o porijeklu onih bića s nižim proračunom i horor estetikom, a čak se pričalo da će se Jason Momoa i Amber Heard vratiti kao Arthur Curry i Mera.

Sa scenaristima Noahom Gardnerom i Aidanom Fitzgeraldom koji pišu scenarij, te Aquaman redateljem Jamesom Wanom u ulozi producenta, ovaj je projekt vjerojatno dalje u razvoju od nekih ovdje navedenih. Međutim, lako je zamisliti da The Trench radi kao TV serija ili samostalni, R-rated film na HBO Maxu koji donosi nove pretplatnike zahvaljujući gore spomenutim cameo ulogama.

Teško je reći i koliko bi zapravo bili zainteresirani gledatelji da to gledaju u kinima, a puštanje na streaming uslugu negira rizik od povrede franšize Aquamana lošim spinoff filmom na kino blagajnama.

Nightwing

Nightwing

U ovom trenutku, priča Dicka Graysona odvija se u Titanima u DC Universeu, a vjeruje se da će bivši Robin uskoro usvojiti plašt “Nightwinga”. Prije nego što je serija pokrenuta, redatelj filma LEGO Batman Chris McKay bio je vezan za režiranje solo filma s tim likom dok je scenarij trebao pisati The Judgeov Bill Dubuque.

Redatelj je zadirkivao projekt mjesecima prije nego što je naizgled zastao, a sada je zaposlen svime, od Dungeons and Dragons do Jonnyja Questa i adaptacije Reborn-a Marka Millara.

Čini se da je Nightwing zapeo u paklu produkcije, ali serija s tim likom definitivno bi mogla djelovati na HBO Maxu, pogotovo ako proizađe iz serije Titans, prikaže solidnu kreativnu ekipu i donose nam fantastičnu, akcijsku priču koja je upravo ono što ljubitelji Batmanovog prvog pomoćnika vole.

Cyborg

Cyborg

Sjećate se kad je Warner Bros. otkrio da će Cyborg izaći u travnju 2020.? To se očito neće dogoditi, a s većinom scena Justice League filma ostavljenih na podu, budućnost Raya Fishera u ulozi Victora Stonea ostaje nejasna. Mogao bi se, međutim, vratiti na HBO Max.

Baš kao što obožavatelji nisu bili uvjereni da bi taj heroj mogao nositi svoj solo film, još je teško reći hoće li Cyborg ostvariti uspješnu ulogu u filmu ili TV seriji na ovoj novoj streaming platformi.

Bilo bi sjajno vidjeti ovu iteraciju lika opet, i bez obzira na to je li sporedni lik u drugoj seriji ili filmu ili će dobiti glavnu ulogu u svojoj samostalnoj avanturi, HBO Max bi mogao biti učinkovita platforma za Cyborg priču koja će se konačno ispričati nakon njegovog debija u 2017. godini.

Deathstroke

10 dugo odgađanih DC filmova bi napokon moglo pronaći dom na HBO Max

Joe Manganiello trebao je glumiti Deathstrokea u Ben Affleckovom The Batman filmu i Warner Bros. je očigledno imao velike planove za lika jer su se zaposliti The Raid redatelja Garetha Evansa za njegov solo film.

Čini se da se to više ne događa, a komentari Manganiella naizgled su potvrdili da je njegovo vrijeme kao anti-heroja završilo, nakon kratkog nastupa u Justice League. Pa, ako HBO Max ima imalo pameti, oni će oživjeti ovaj projekt i dati Sladeu Wilsonu pažnju kakvu zaslužuje, nadamo se s filmašem poput Evansa na čelu.

S R-rejtingom i nevjerojatnim akcijskim scenama, ovo bi moglo postati jedno od najvećih projekata ove streaming platforme i biti pogodno mjesto za postavljanje lika koji možda neće pronaći uspjeh u na velikom ekranu.

Gotham City Sirens

Gotham City Sirens

Unatoč miješanju Warner Bros-a, koji je argumentirano uništio Suicide Squad, redatelj David Ayer ipak je isporučio komercijalni hit u kojem je puno ljudi uživalo iz različitih razloga.

Glumci su također imali dobre stvari za reći o njemu, pa će možda konačno dobiti priliku da Gotham City Sirens dovede u live-action, ponovno se okupivši s Margot Robbie.

Pametni potez bio bi zadržati tamniji ton Suicide Squada i razdvojiti ovo od Harleyevih avantura na velikom ekranu, a čak bi se i Joker Jareda Letoa mogao vratiti. Robbie ima točno onu zvjezdanu snagu koju HBO Max treba osigurati da se postavi na kartu, čak i ako bude drugačiji redatelj.

The Flash

The Flash

Flash je zaglavljen u razvojnom paklu već jako dugo vremena, ali  IT: Chapter 2 redatelj Andy Muschietti sada je priključen i čini se da dobiva na značaju.

U ovom trenutku, najpametnija opcija mogla bi biti zaboraviti imati Scarlet Speedstera na velikom ekranu i samo krenuti stazom Green Lanterna, ulazeći u njegov svijet kroz TV seriju. E sad, na CW-u očito već postoji Flash serija, ali ovo bi bio veliki proračunski napor koji je malo zreliji i znatno epskiji po razmjeru (kako bi bilo da napokon adaptiraju Flashpoint?).

Bilo da se radi o seriji ili filmu, dovođenje Flash-a u HBO Max bio bi dobar način da bude jasno da je ovaj streaming servis ozbiljan u tome da DC Universe postane prioritet platformi.

“The Snyder Cut”

Kevin Smith potvrđuje da Zack Snyderov ‘Justice League’ rez postoji; Otkriva u kakvom je stanju

Gledajte, izgledi Warner Bros-a da potroše novac za dovršenje “Snyder Cut-a” Justice League-a su negdje između tankog i nikakvog, pogotovo jer se radi o filmu koji postavlja nastavak.

Međutim, postoje i drugi načini kako bi se moglo oživjeti ovaj projekt, bilo da se radi o nedovršenom filmu ili čak animiranoj adaptaciji redatelja Zacka Snydera. HBO Max Twitter račun sinoć su napali fanovi koji žele vidjeti ovu verziju Justice League i definitivno postoji želja da se to napravi.

Ako se nadate da ćete geek ekipu dovesti na ovu streaming platformu, istaknuti DC Extended Universe mora biti neophodno, a koji je bolji način da to učinite od konačne isporuke ovog nevjerojatnog redateljskog reza?

Druge je zanimalo i ovo...