adrien brody

Adrien Brody filmovi – Top 10 najboljih

Adrien Nicholas Brody rodio se 14. travnja 1973. godine u Woodhavenu (New York, Sjedinjene Američke Države). Američki je glumac koji je kroz karijeru osvojio razna priznanja, ali definitivno njih najviše za ulogu Władysława Szpilmana u filmu Romana Polanskog The Pianist (2002). Među tim priznanjima je i Oscar za najboljeg glumca kojeg je dobio sa samo 29 godina, postavši najmlađi glumac koji je osvojio nagradu u toj kategoriji. Brody je također drugi američki glumac nakon Christophera Lamberta koji je dobio nagradu César za najboljeg glumca.

adrien brody
Foto: Shutterstock

Adrien Brody filmovi – 10 najboljih

Kada pogledamo karijeru Adriena Brodyja, vidimo da se našao u više od 70 filmova i serija, a za potrebe ovog popisa, osvrnuli smo se isključivo na njegove filmove. Zanimljivo je da se filmovi s popisa protežu na čak tri različita desetljeća, što samo svjedoči o tome koliko konstantno Brody sjajno obavlja svoj posao i koliko filmove u kojima se nađe ujedno čini boljima.

Sada, bez duljenja, pogledajmo koji su njegovi najbolji filmovi!

10. Splice (2009)

Žanr: Horor, znanstvena fantastika 
Redatelj: Vincenzo Natali 
Glumci: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chanéac

Radnja ukratko: Genetički inženjeri Clive (Adrien Brody) i Elsa (Sarah Polley), upotrijebili su ljudski DNK i stvoriti hibrid koji bi mogao izazvati revoluciju u znanosti i medicini. Međutim, nakon što farmaceutska kompanija dozna za njihovo istraživanje i zabrani ga, Clive i Elsa u ipak u tajnosti nastavljaju sa svojim eksperimentom, tako riskirajući karijere i pomičući granice mogućega da bi zadovoljili vlastitu znatiželju i ambiciju. Dren, hibrid kojeg su stvorili, spoj je neuobičajene inteligencije i neočekivanog fizičkog razvoja. s vremenom, hibrid postaje prijetnja iz najgorih noćnih mora.

9. Wrecked (2010)

Žanr: Avantura, drama, misterija, triler 
Redatelj: Michael Greenspan
Glumci: Adrien Brody, Caroline Dhavernas, Ryan Robbins 

Radnja ukratko: Nakon što se čovjek kojem ne saznamo ime tijekom cijelog filma (Adrien Brody) probudi u razbijenom automobilu na dnu klanca, usred šume, shvati da se u automobilu nalaze dva mrtva muškarca koje on ne prepoznaje jer se ne sjeća ničega. Slušajući radio, ubrzo shvaća da je on jedan od trojice pljačkaša banke, koji su ukrali novac, usmrtili čuvara te pobjegli. 

8. King Kong (2005)

Žanr: Akcija, avantura, drama, romantični 
Redatelj: Peter Jackson 
Glumci: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody 

Radnja ukratko: Radnja se odvija 1933. godine. Doba je velike gospodarske krize u SAD-u. Nezaposlena njujorška glumica Ann Darrow (Naomi Watts), prisiljena je krasti zbog gladi. Iz nevolje je izvlači filmaš Carl Denham (Jack Black) i nagovara je da prihvati glavnu žensku ulogu u filmu koji se snima u Aziji. Putujući brodom, upoznaje dramatičara i scenarista Jacka Driscolla (Adrien Brody) koji se zaljubi u Ann. Brod pristane uz jedan otok kako bi ekipa razgledala ostatke neke drevne i primitivne civilizacije. Nakon što ubiju člana filmske ekipe, domoroci otimaju Ann te je odvode na obalu gdje je namjeravaju žrtvovati golemoj gorili koju zovu Kong.

7. The Experiment (2010)

Žanr: Drama, triler
Redatelj: Paul T. Scheuring 
Glumci: Adrien Brody, Cam Gigandet, Forest Whitaker 

Radnja ukratko: Tim znanstvenika provodi eksperiment i traži 24 subjekta kojima će platiti za sudjelovanje. Oni će biti podijeljeni na način da će 12 od njih biti čuvati, a drugih 12 zatvorenici. Iako je čuvarima naređeno da ne smiju upotrijebiti silu, sve će se promijeniti kada izbije pobuna, a civiliziranost izblijedi. Dok dobrovoljci tonu sve dublje u svoje uloge, eksperiment opasno izmiče kontroli.

6. Predators (2010)

Žanr: Akcija, avantura, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Nimród Antal 
Glumci: Adrien Brody, Laurence Fishburne, Topher Grace 

Radnja ukratko: Royce (Adrien Brody) je jedan od rijetkih koji je svojim umijećem ubijanja zadivio Predatora koji ga otima i odvodi na svoj matični planet. Tamo će Royce sresti još sedmero zatočenika, ljudi iz svih dijelova svijeta koji su također oteti. Radi se o najboljim ubojicama na Zemlji i to je uzbuđenje koje su Predatori tražili. Sada, igra mačke i miša može početi.

5. The Village (2004)

Žanr: Drama, misterija, triler 
Redatelj: M. Night Shyamalan 
Glumci: Sigourney Weaver, William Hurt, Joaquin Phoenix, Adrien Brody 

Radnja ukratko: Radnja se odvija u selu koje živi izolirano u zajednici koja ne rabi novac i svi brinu jedni o drugima. Stanovnici su tehnološki i po načinu odijevanja još uvijek u 19. stoljeću. Od ostatka svijeta ih odvaja šuma u koju nikako ne smiju ići jer tamo žive “oni o kojima se ne govori”. Šumska bića ne dolaze u selo, a mještani sela ne smiju u šumu.

4. Summer of Sam (1999)

Žanr: Krimi, drama, romantični, triler
Redatelj: Spike Lee 
Glumci: John Leguizamo, Adrien Brody, Mira Sorvino 

Radnja ukratko: 1977. godina. Južnim dijelom Bronxa u kojem žive pretežito Amerikanci talijanskog podrijetla, vlada neizreciv strah: neidentificirani i naoružani muškarac noću ubija stanovnike ove četvrti i to uglavnom mlade žene. Vincent (John Leguizamo) je lokalni frizer, oženjen je konobaricom Dionnom (Mira Sorvino), no opterećen je ovim brakom koji je ispao loš. Njegov najbolji prijatelj, panker Richie (Adrien Brody), viđa se sa zavodljivom djevojkom, a vodi dvostruki život: noću radi u klubu homoseksualaca kao plesač.

3. Midnight in Paris (2011)

Žanr: Komedija, fantazija, romantični 
Redatelj: Woody Allen 
Glumci: Owen Wilson, Rachel McAdams, Adrien Brody  

Radnja ukratko: Gil (Owen Wilson) je nostalgični pisac i zanesenjak kojeg Pariz apsolutno očara. On je tamo s obitelji svoje zaručnice, a u svojim će noćnim lutanjima romantičnim ulicama susresti glavne aktere pariškog zlatnog doba iz 20-tih godina prošlog stoljeća.

2. The Jacket (2005)

Žanr: Drama, fantazija, misterija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: John Maybury
Glumci: Adrien Brody, Keira Knightley, Daniel Craig

Radnja ukratko: Veteran Zaljevskog rata, Jack Starks (Adrien Brody), koji boluje od amnezije, vraća se u svoj rodni grad u Vermontu. Tamo će ga dobronamjerni liječnik pokušati izliječiti uz pomoć većih doza eksperimentalnog lijeka nakon čega ga obuče u luđačku košulju i zatvara u podrumskoj mrtvačnici. Taj će ga proces poslati na putovanje u budućnost gdje će upoznati ljubav svog života i saznati pojedinosti vlastite smrti. Jedina koja mu je spremna pomoći da spriječi vlastitu smrt je mlada djevojka Jackie (Keira Knightley) u koju je zaljubljen još od djetinjstva.

1. The Pianist (2002)

Žanr: Biografija, drama, glazbeni, ratni 
Redatelj: Roman Polanski 
Glumci: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay 

Radnja ukratko: Film koji je osvojio Oscar za najboljeg redatelja, glumca (Adrien Brody) i najbolji adaptirani scenarij. Briljantni pijanist Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody), poljski Židov, svjedok je stavljanja ograničenja od strane Nacista na Židove u Varšavi, glavnom gradu Poljske. Njegova obitelj je došla na red da je prebace u nacističke radne logore, ali on uspijeva pobjeći i izmiče Nacistima te nastavlja živjeti u ruševinama Varšave.

Similar Posts