Jason Segel

Jason Segel filmovi – Top 10 najboljih

Jason Jordan Segel rođen je u Los Angelesu, u Kaliforniji, 18. siječnja 1980. godine. Prvi put se probio na glumačkoj sceni 1999. godine, kada je dobio priliku glumiti u seriji Freaks and Geeks. Njegova najpoznatija uloga u karijeri također se tiče jedne serije, a radi se o hitu How I Met Your Mother, gdje je glumio popularnog Marshalla Eriksena. Uz glumu, Jason Segel se bavi i glazbom, a neka njegova djela pojavljuju se upravo u serijama koje smo spomenuli te u ostvarenjima kao Forgetting Sarah Marshall, I Love You, Man i Get Him to the Greek.

Jason Segel
Foto: Shutterstock

Jason Segel filmovi – 10 najboljih

Kao što smo u uvodu rekli, neke najpopularnije uloge Jasona Segela došle su u serijama, ali za kreiranje ovog popisa fokusirali smo se isključivo na njegove filmove. Kroz svoju je karijeru nastupio u više od 40 filmova i serija, a budući da se radi o još uvijek mladoj karijeri, u skorijoj ga budućnosti očekujemo u još većem broju sjajnih izdanja. No, zasad pogledajmo koji su njegovi najbolji filmovi!

10. Sex Tape (2014)

Žanr: Komedija, romantični 
Redatelj: Jake Kasdan 
Glumci: Jason Segel, Cameron Diaz, Rob Croddry 

Radnja ukratko: Annie (Cameron Diaz) i Jay (Jason Segel) su par koji je bez ikakvih problema uspio uspostaviti snažnu vezu. Međutim, kako to često biva, nakon 10 godina braka i dvoje djece, strast koja je nekoć postojala splasnula je. Kako bi je pokušali vratiti, ovaj par odlučuje snimiti sebe kako isprobava svaki seksualni položaj, što im se u tom trenutku učinilo sjajnom idejom. Ta pomisao neće biti dugog vijeka jednom kada saznaju da je njihova snimka objavljena na Internetu i dostupna cijelom svijetu. 

9. Bad Teacher (2011)

Žanr: Komedija, romantični 
Redatelj: Jake Kasdan 
Glumci: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake 

Radnja ukratko: Još jedan film u kojem glavne uloge imaju Cameron Diaz i Jason Segel, a glavni zaslužni za to je redatelj Jake Kasdan.  

Posao učitelja trebao bi biti ispunjavajuć i lijep, barem ako ne pitate Elizabeth (Cameron Diaz). Ona je često mrzovoljna i pod utjecajem alkohola, a jedva čeka udati se bogato kako bi mogla dati otkaz na svom poslu. Međutim, kada je njezin sponzor ostavi, prisiljena je brinuti se sama za sebe. Njezina nova meta je Scott Delacorte (Justin Timberlake), učitelj na zamjeni koji je sladak i bogat. I dok se za njegove simpatije natječe s drugom učiteljicom, sasvim neplanirano, Elizabeth počinje razvijati odnos s učiteljem tjelesne kulture, Russellom (Jason Segel). 

8. Gulliver’s Travels (2010)

Žanr: Komedija, avantura, obiteljski 
Redatelj: Rob Letterman 
Glumci: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt 

Radnja ukratko: Lemuel Gulliver (Jack Black) radi u poštanskom odjelu gradskih novina, ali njegove želje i ambicije puno su veće. Upravo će ga one natjerati da se otisne na “zadatak” u Bermudski trokut, ali vrtlog koji se stvori odnese ga u zemlju malenih ljudi. Ta zemlja zove se Liliput, a tamošnji mještani od Gullivera traže da ih obrani od neprijatelja svojom veličinom. Gulliver će zavoljeti ovo čudnovato mjesto te upoznati i mnoge prijatelje, od kojih je jedan Horatio (Jason Segel), muškarac zaljubljen u lijepu princezu Mary (Emily Blunt). 

7. Knocked Up (2007)

Žanr: Komedija, romantika 
Redatelj: Judd Apatow 
Glumci: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd 

Radnja ukratko: Novinarka u usponu, Alison Scott (Katherine Heigl), odluči si dati oduška tako što sa sestrom Debbie (Leslie Mann) odluči jednu noć provesti u izlasku. One tamo upoznaju Bena Stonea (Seth Rogen) i njegovog prijatelja Jasona (Jason Segel). Dok se Debbie i Jason druže i razgovaraju, Alison i Ben provedu noć zajedno pod utjecajem alkohola.

Međutim, ono što niti jedno od njih dvoje definitivno nije imalo na umu je da će upravo ta avantura rezultirati trudnoćom. Umjesto da sama odgaja dijete, Alison odlučuje dati Benu priliku kako bi dokazao da je materijal za oca. Međutim, on nije siguran je li spreman na tu ogromnu odgovornost tako da ovi novi roditelji ni sami ne znaju koji je idući korak u njihovim životima. 

6. Jeff, Who Lives at Home (2011)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Jay Duplass, Mark Duplass 
Glumci: Jason Segel, Ed Helms, Judy Greer 

Radnja ukratko: Kada Jeff (Jason Segel) napusti majčin podrum kako bi otišao do trgovine, on traži bilo kakav oblik znaka koji će mu pomoći pronaći svoj put. Međutim, niz neočekivanih i urnebesnih događaja dovodi ga do toga da se u najčudnijim okolnostima i na nepredvidljivim mjestima susreće s članovima svoje obitelji, posebice bratom Patom (Ed Helms). 

5. The Five-Year Engagement (2012) 

Žanr: Komedija, drama, romantika 
Redatelj: Nicholas Stoller 
Glumci: Jason Segel, Emily Blunt, Chris Pratt 

Radnja ukratko: Drugi film na ovom popisu u kojem Jason Segel i Emily Blunt glume zajedno. Na prvu godišnjicu romatične veze, kuhar Tom Solomon (Jason Segel) planira zaprositi svoju djevojku, Violet Barnes (Emily Blunt). Ona na sudbonosno pitanje odgovori s “da”, ali činjenica da prosidba nije išla u potpunosti po planu bila je naznaka stvari koje dolaze. Svaki put kad ovaj par pokuša dogovoriti datum vjenčanja, na putu se stvori neka prepreka. Kako vrijeme prolazi, Tom i Violet sve manje počinju vjerovati da im je taj brak suđen. 

4. The Muppets (2011) 

Žanr: Avantura, komedija, obiteljski 
Redatelj: James Bobin 
Glumci: Amy Adams, Jason Segel, Chris Cooper 

Radnja ukratko: Walter (glas posudio Peter Linz), koji će za sebe reći da je najveći obožavatelj Muppeta na svijetu, na odmoru je u Los Angelesu sa svojim bratom Garyjem (Jason Segel) i Garyjevom djevojkom Mary (Amy Adams). Oni otkrivaju da pohlepni Tex Richman (Chris Cooper) planira srušiti Muppet Studios kako bi na tom mjestu napravio naftnu bušotinu. U očajničkoj želji da spase ovo mjesto, njih troje udružuju snage s Kermitom (glas posudio Steve Whitmire), kako bi ponovno okupili ostatak družine te održali priredbu za prikupljanje 10 milijuna dolara koji su im potrebni za spas studija. 

3. I Love You, Man (2009) 

Žanr: Komedija, romantični 
Redatelj: John Hamburg  
Glumci: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones  

Radnja ukratko: Peter Klaven (Paul Rudd) je romantični muškarac koji je zaprosio svoju djevojku Zooey Rice (Rashida Jones), a ona je pristala. Zaljubljeni par uzbuđeno počinje planirati svoje vjenčanje, ali jedan detalj ostaje nerazriješen: tko će biti Peterov kum? Peter je oduvijek bio čovjek koji se bolje snalazio u ženskom društvu i zato nema muških prijatelja koji bi mogli biti u toj važnoj ulozi. Iz tog razloga kreće u naizgled neuspješnu potragu za prijateljem koji će mu biti kum, a kada je već bio spreman odustati, upoznaje karizmatičnog i neobičnog Sydneyja (Jason Segel). 

2. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Nicholas Stoller  
Glumci: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis 

Radnja ukratko: Glazbenik koji u posljednje vrijeme ne bilježi neke velike uspjehe, Peter Bretter (Jason Segel), poznat je kao dečko TV zvijezde Sarah Marshall (Kristen Bell). Nakon što ga je bez ikakve najave ostavila, on se osjeća izgubljeno i usamljeno. Kako bi se pokušao oraspoložiti, odluči otputovati na Havaje. Međutim, ono što nije znao je da će Sarah, zajedno sa svojim novim dečkom Aldousom Snowom (Russell Brand), također biti u istom hotelu. 

1. The End of the Tour (2015) 

Žanr: Drama, biografija 
Redatelj: James Ponsoldt 
Glumci: Jason Segel, Jesse Eisenberg, Anna Chlumsky 

Radnja ukratko: Na sami kraj našeg popisa smjestili smo i film simboličnog imena. On je ujedno jedna od najzapaženijih uloga karijere Jasona Segela, a zanimljivo da se ne radi o komediji u kojima smo ga naviknuli gledati. 

David Lipsky (Jesse Eisenberg) je novinar popularnog časopisa The Rolling Stone. Njegov je zadatak intervjuirati poznatog i hvaljenog pisca Davida Fostera Wallacea (Jason Segel). Taj intervju odrađen je 1996. godine, nakon što je Wallace objavio vrhunski roman pod imenom “Infinite Jest”. Način na koji je Segel odglumio Wallacea u ovom filmu oduševio je i kritiku i publiku, a Segel je bio nominiran za velik broj nagrada. 

Druge je zanimalo i ovo...