seth rogen filmovi

Seth Rogen filmovi – Top 15 najboljih

Seth Rogen filmovi uglavnom se mogu uvrstiti u komedije koje su poprilično specifične i skrojene upravo za njegov stil humora.

Seth Aaron Rogen (15. travnja, 1982. godine) rodio se u Vancouveru, u Kanadi. On je glumac i producent koji je svoju karijeru započeo kao stand-up komičar u svojim tinejdžerskim godinama. Svoju prvu ulogu dobio je u seriji Judda Apatowa pod imenom Freaks and Geeks (1999). Ona nije trajala dugo, ali je bila izuzetno cijenjena među svojim gledateljima. Talentiran je i kada je riječ o posuđivanju glasova u animiranim filmovima i serijama pa ga se tako može čuti u raznim ostvarenjima kao Kung Fu Panda, Simpsons, American Dad i drugim.

Seth Rogen filmovi – kratki uvod

seth rogen filmovi
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo profil ovog glumca na stranici IMDb, vidimo da se našao u više od 100 filmova i serija, a kao što smo rekli, posudio je i glas u raznim animiranim ostvarenjima. Međutim, naš su fokus pri kreiranju ovog popisa bili ipak samo Seth Rogen filmovi u kojima možemo vidjeti ovog glumca na djelu. Vjerujemo da smo uspjeli kreirati popis njegovih najboljih filmova na kojem će svatko uspjeti pronaći nešto privlačno za sebe.

Seth Rogen filmovi – 15 najboljih

15. The Green Hornet (2011)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Michael Gondry
Glumci: Seth Rogen, Jay Chou, Christoph Waltz

Radnja ukratko: Britt Reid (Seth Rogen), koji je naslijedio tvrtku svog preminulog oca (Tom Wilkinson), razmaženi je mladić koji vodi jedan poprilično dosadan život. Nedugo nakon toga, Britt upoznaje Katoa (Jay Chou), snalažljivog zaposlenika tvrtke. Shvativši da imaju talenta i resursa da nešto naprave od svojih života, Britt i Kato udružuju snage te u stilu najvećih super-junaka u kostimima odluče boriti se protiv velikog zlikovca Chudnofskyja (Christoph Waltz).

14. The Guilt Trip (2012)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Anne Fletcher
Glumci: Seth Rogen, Barbra Streisand, Julene Renee

Radnja ukratko: Andrew Brewster (Seth Rogen) je pred putovanjem kakvo se događa jednom u životu, ali prije nego što krene na njega, posjećuje svoju majku Joyce (Barbra Streisand). Međutim, to se u startu pokazalo velikom greškom: Andy popušta pod pritiskom i vodi svoju majku sa sobom na putovanje. To će se pokazati kao jedno neizdrživo iskustvo jer će Andrew polagano početi biti iritiran i frustriran njezinim ponašanjem i ludorijama. Ipak, na kraju shvaća da imaju mnogo toga zajedničkog i da je isprva pogrešno procijenio svoju majku. Shvaća  da bi njezina mudrost mogla biti upravo ono što mu treba.

13. Steve Jobs (2015)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Danny Boyle
Glumci: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen

Radnja ukratko: S velikim iščekivanjem javnosti, suosnivači Apple Inc., Steve Jobs (Michael Fassbender) i Steve “Woz” Wozniak (Seth Rogen), spremaju se predstaviti prvo računalo Macintosh 1984. godine. Jobs se također mora pozabaviti osobnim problemima vezanim uz bivšu djevojku Chrisann Brennan (Katherine Waterston) i njihovu mladu kći Lisu (Ripley Sobo). Kada u konačnici biva otpušten, Jobs pokreće NeXT Inc. i priprema se za izdavanje novog modela računala 1988. godine. Deset godina kasnije, Jobs se vraća u Apple Inc. i sprema se ponovno revolucionirati industriju s iMacom.

12. Take This Waltz (2011)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Sarah Polley
Glumci: Michelle Williams, Seth Rogen, Sarah Silverman

Radnja ukratko: Mlada žena Margot (Michelle Williams) nalazi se na jednom ljubavnom raskrižju. Na tom raskrižju morat će se odlučiti za jednu od dvije opcije. One su njezin muž Lou (Seth Rogen), kojeg voli te novi i intrigantni muškarac u njezinom životu, Daniel (Luke Kirby), kojega je sve teže ignorirati.

11. Funny People (2009)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Judd Apatow
Glumci: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann

Radnja ukratko: George Simmons (Adam Sandler) je jedan iskusni stand-up komičar koji saznaje da je smrtno bolestan i da lijeka zapravo nema jer operacija nije moguća. U jednom pokušaju stvaranja istinskog prijateljstva, pod svoju “zaštitu” uzet će mladog i neiskusnog Iru (Seth Rogen), koji ima slične ambicije postati poznati stand-up komičar. Ira piše svoj sadržaj koji obećava, a bit će uvodna točka na Georgeovim nastupima.

10. Pineapple Express (2008)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: David Gordon Green
Glumci: Seth Rogen, James Franco, Gary Cole

Radnja ukratko: Jedan od poprilično čestih filmova Setha Rogena koji kao jedan od glavnih motiva imaju marihuanu. Dale Denton (Seth Rogen) uživa u rijetkoj vrsti marihuane, ali to bi se moglo pokazati kobnim kada svjedoči ubojstvu. Nakon što saznaju da se upravo zbog trave koju konzumiraju može doći do njih, Dale i njegov diler Saul (James Franco) odluče se pobjeći, a za petama su im opasni narkobos (Gary Cole) i pokvareni policajac (Rosie Perez).

9. The Night Before (2015)

Žanr: Komedija
Redatelj: Jonathan Levine
Glumci: Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Jillian Bell

Radnja ukratko: Tri prijatelja, Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) i Chris (Anthony Macky), zadnjih 10 godina provode božićne praznike zajedno, pokušavajući se što bolje zabaviti. Kada saznaju da će Isaac dobiti dijete sa svojom ženom Betsy (Jillian Bell), shvaćaju da bi ovo mogli biti zadnji praznici u kojima će moći uživati zajedno. Odlučuju se zato upustiti u jednu urnebesnu avanturu potrage najbolje zabave na kojoj će se još jednom, posljednji put, zajedno provesti i koju neće nikada zaboraviti.

8. Observe and Report (2009)

Žanr: Komedija, drama, krimi
Redatelj: Jody Hill
Glumci: Seth Rogen, Ray Liotta, Anna Faris

Radnja ukratko: Ronnie Barnhardt (Seth Rogen) je osebujni zaštitar u jednom trgovačkom centru. Zaljubljen je u jednu od zaposlenica tog centra, Brandi (Anna Faris), kojoj jednog dana na parkiralištu seksualni prijestupnik pokaže svoje spolovilo. Ona je vidno potresena, a Ronnie, koji silno želi postati policajac, vidi priliku kako je osvojiti rješavanjem “slučaja”. Međutim, istragu preuzima pravi detektiv Harrison (Ray Liotta), kojemu Ronnie, u najmanju ruku, ometa istragu.

7. The 40-Year-Old Virgin (2005)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Judd Apatow
Glumci: Steve Carrel, Catherine Keener, Paul Rudd, Seth Rogen

Radnja ukratko: Andy (Steve Carrel) je jedan od prodavača u trgovini tehnologijom, a okružen je muškim suradnicima koji su opušteni i vole se družiti van posla. U jednom od takvih druženja, dođu do zaključka da je Andy još uvijek djevac, iako ima 40 godina. Oni će tako pokušati pomoći svom prijatelju da konačno pronađe ženu koja će mu pomoći otkloniti taj, kako ga oni vide, problem.

6. Long Shot (2019)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Jonathan Levine
Glumci: Seth Rogen, Charlize Theron, June Diane Raphael

Radnja ukratko: Charlotte Field (Charlize Theron) je jedna od najutjecajnijih žena današnjice, a odlučila se kandidirati za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država. Igrom slučaja, Fred Flarsky (Seth Rogen), osoba koju zna još iz svog djetinjstva, ali nije dugo vidjela, postat će pisac njezinih govora. Ona ne zna da je Fred oduvijek bio zaljubljen u nju, a sada će, suprotno svim očekivanjima, dobiti šansu da tu zaljubljenost pretvori u nešto više.

5. This is the End (2013)

Žanr: Komedija, fantazija
Redatelj: Evan Goldberg i Seth Rogen
Glumci: James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill

Radnja ukratko: James Franco odlučio je održati zabavu u svom domu na kojoj je okupio velik broj svojih poznatih kolega iz glumačkog svijeta. Istovremeno se vani počinje odvijati pravi scenarij apokalipse. Ovaj urnebesni film prati komične reakcije i ponašanja ovih filmskih zvijezda dok s neizvjesnošću pokušavaju odgonetnuti što se događa i kako preživjeti. 

4. Knocked Up (2007)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Judd Apatow
Glumci: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd

Radnja ukratko: Novinarka u usponu, Alison Scott (Katherine Heigl), odluči si dati oduška tako što sa sestrom odluči jednu noć provesti u izlasku. Tamo upoznaje Bena Stonea (Seth Rogen) s kojim provede noć dok su oboje pod utjecajem alkohola. Međutim, ono što niti jedno od njih dvoje definitivno nije imalo na umu je da će upravo ta avantura rezultirati trudnoćom. Umjesto da sama odgaja dijete, Alison odlučuje dati Benu priliku kako bi dokazao da je materijal za oca. Međutim, on nije siguran je li spreman na tu ogromnu odgovornost tako da ovi novi roditelji ni sami ne znaju koji je idući korak u njihovim životima.

3. The Interview (2014)

Žanr: Komedija, akcija, avantura
Redatelj: Evan Goldberg i Seth Rogen
Glumci: Seth Rogen, James Franco, Randall Park

Radnja ukratko: Voditelj Dave Skylark (James Franco) i njegov producent Aaron Rapoport (Seth Rogen), glavni su akteri popularne TV emisije i talk-showa “Skylark Tonight”. Nakon što su saznali da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un (Randall Park) veliki obožavatelj upravo njihove emisije, uspješno su dogovorili intervju s njim, nadajući se da će ih baš taj intervju staviti na mapu kao ozbiljne novinare vrijedne divljenja. Međutim, dok se Dave i Aaron pripremaju za put u Pyongyang, CIA u tome svemu vidi priliku dati im posebni tajni zadatak. Taj zadatak je izvršiti atentat upravo na Kim Jong Una koji predstavlja veliku prijetnju svijetu.

2. 50/50 (2011)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Jonathan Levine
Glumci: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick

Radnja ukratko: Adam je čovjek koji je dobar prema svojoj djevojci Rachael (Bryce Dallas Howard), prijatelju Kyleu (Seth Rogen), ali i prema prirodi o kojoj brine koliko god može. Međutim, jednog dana će nakon pregleda kod liječnika dobiti vijest koja će ga šokirati – ima rak, a šanse da će preživjeti su mu 50/50. Uz tu strašnu nedaću, saznaje i da ga djevojka vara. Jedina osoba na koju se sada može osloniti je Kyle, ali odnedavno i Katherine (Anna Kendrick), terapeutkinja koju posjećuje kako bi se lakše nosio sa svojom teškom novonastalom situacijom.

1. Superbad (2007)

Žanr: Komedija
Redatelj: Greg Mottola
Glumci: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Seth Rogen

Radnja ukratko: Maturanti i najbolji prijatelji Seth (Jonah Hill) i Evan (Michael Cera) završavaju školu, a budući da su cijelo svoje školovanje bili nepopularni, odlučili su ipak posjetiti jednu od zadnjih zabava dok su još srednjoškolci. Pritom ih dvije djevojke koje im se sviđaju zamole da im nabave pića koja žele, na što oni pristaju u nadi da će im se tako svidjeti. Međutim, ono što se čini kao jedan rutinski zadatak, postaje urnebesna avantura ovog dvojca, zajedno s njihovim trećim prijateljem Fogellom koji će biti u pratnji dva policajca.

Similar Posts