gemma arterton filmovi

Gemma Arterton filmovi – Top 10 najboljih

Gemma Arterton filmovi koji se nalaze na ovom popisu relativno su novi, a možemo reći da se od ove glumice očekuju još neke velike uloge.

Gemma Arterton je britanska glumica rođena 2. veljače 1986. u Gravesendu, UK. Nastupala je u kazalištu sa samo 18 godina. Iza sebe ima nekoliko zapaženih filmova poput The Disappearance of Alice Creed (2009), Tamara Drewe (2010), Clash of the Titans (2010), Prince of Persia: The Sands of Time (2010) i Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013). Od 2016. Arterton vodi vlastitu produkcijsku tvrtku, Rebel Park Productions, koja se fokusira na stvaranje ženskog sadržaja ispred i iza kamere. Izvršno je producirala četiri igrana filma i dva kratka filma.

Gemma Arterton filmovi – kratki uvod

gemma arterton filmovi
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo profil ove glumice na popularnoj stranici IMDb, možemo uočiti kako se ona u svojoj karijeri zasad našla u više od 60 filmova i serija. Ipak Gemma Arterton filmovi su ipak bili naš fokus pri kreiranju ovog popisa, a vjerujemo da smo u njemu uspjeli i da će ovaj popis biti znatno duži i kvalitetniji u godinama koje dolaze jer se radi o dosta mladoj glumici.

Gemma Arterton filmovi – 10 najboljih

10. Their Finest (2016)

Žanr: Komedija, drama, romantični, ratni
Redatelj: Lone Scherfig 
Glumci: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy 

Radnja ukratko: London je gotovo ispražnjen od muškaraca jer je u tijeku Drugi svjetski rat i većina je otišla na frontu. Catrin Cole (Gemma Arterton) dobiva posao spisateljice za propagandne filmove koji trebaju „ženski dodir”. Njezin će prirodni talent brzo biti zapažen od strane filmskog producenta Toma Buckleya (Sam Claflin) koji, da nije bilo rata, nikada ne bi upoznao Catrin. U vrijeme kada je u pitanju moral države, Catrin, Buckley i živopisna radna ekipa furiozno stvaraju film koji će zagrijati srca nacije. Dok bombe padaju oko njih, Catrin shvaća da se drama, komedija i strast odvijaju podjednako iza i ispred kamere.

9. The King’s Man (2021)

Žanr: Akcija, avantura, triler 
Redatelj: Matthew Vaughn 
Glumci: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans 

Radnja ukratko: Godine 1902., aristokrat Orlando (Ralph Fiennes), vojvoda od Oxforda, njegova supruga Emily (Alexandra Maria Lara) i njihov mali sin Conrad (Alexander Shaw) posjećuju koncentracijski logor u Južnoj Africi dok rade za britanski Crveni križ. Prilikom napada burskog snajpera na kamp, Emily je smrtno ranjena. Prije nego umre, natjera Orlanda da obeća da više nikada njihov sin neće vidjeti rat. Dvadeset godina kasnije, Orlando (Harris Dickinson) je formirao privatnu špijunsku mrežu koju čini kućna posluga (uključujući njegove sluge, Sholu i Polly) koju zapošljavaju najmoćniji svjetski dostojanstvenici.

8. Tamara Drewe (2010)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Stephen Frears 
Glumci: Gemma Arterton, Luke Evans, Dominic Cooper 

Radnja ukratko: Scenarij je napisala Moira Buffini, na temelju istoimenog novinskog stripa kojeg je napisala Posy Simmonds. Kada si na selu moraš malo zaprljati ruke. Atraktivna i uspješna novinarka Tamara Drewe (Gemma Arterton) iz velikog grada stiže u malo idilično mjesto Ewedown nakon smrti majke. Tamo namjerava prodati kuću u kojoj je odrasla. Lokalno stanovništvo je impresionirano kako je malo “ružno pače” izraslo u lijepu ženu. Ipak, najviše je zapanjen Andy (Luke Evans), koji je još od djetinjstva zaljubljen u nju.

7. Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija 
Redatelj: Mike Newell 
Glumci: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley 

Radnja ukratko: Popularna istoimena serija Ubisoftovih videoigara dobila je svoju filmsku verziju. Odmetnuti princ Dastan (Jake Gyllenhaal) i tajanstvena princeza Tamina (Gemma Arterton) udružuju se protiv sila tame da bi zaštitili poklon bogova. Radi se o Pijesku vremena, daru bogova koji svom vlasniku omogućuje vratiti vrijeme unatrag. Tko god u svom posjedu drži Pijesak vremena, ima moć vladati svijetom.

6. Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)

Žanr: Akcija, fantazija, horor 
Redatelj: Tommy Wirkola 
Glumci: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Peter Stormare 

Radnja ukratko: Radi se o nastavku njemačke folklorne bajke “Hansel i Gretel” u kojoj su naslovni brat i sestra sada odrasli i rade kao par plaćenih istrebljivača vještica. Hansel (Jeremy Renner) i Gretel (Gemma Arterton) su brat i sestra koji nakon proživljene traume i bijega iz kuće medenjaka odluče svoj život posvetiti lovu i ubijanju vještica. Naoružani do zuba, dvojac se bori protiv raznih čudovišta i traga za zlom vješticom koja otima djecu. Imaju oružje, stav i iskustvo za pobjedu, ali protiv ove vještice će im trebati puno više jer radi se o stvorenju koje pokreću puno snažnije sile zla.

5. Clash of the Titans (2010)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija 
Redatelj: Louis Leterrier 
Glumci: Sam Worthington, Liam Neeson, Gemma Arterton 

Radnja ukratko: Rođen je kao bog, ali odgojen kao čovjek. Perseus (Sam Worthington) je nemoćan spasiti svoju obitelj od Hada (Ralph Fiennes), osvetoljubivog boga podzemlja. Kada više ne bude imao što izgubiti, Perseus dobrovoljno postaje vođa opasne misije protiv Hada prije nego što on pokuša preuzeti vlast od Zeusa (Liam Neeson) i doslovno otvori pakao na Zemlji.

4. The Disappearance of Alice Creed (2009)

Žanr: Krimi, triler
Redatelj: J Blakeson 
Glumci: Gemma Arterton, Eddie Marsan, Martin Compston  

Radnja ukratko: Victor (Eddie Marsan) i Danny (Martin Compston) su se upoznali u zatvoru na odsluženju kazne, gdje su se i zaljubili. Na slobodi su smislili plan kako najbrže doći do što više novaca. Isplaniraju oteti Alice Creed (Gemma Arterton), kćer bogatog poslovnog čovjeka. Ispočetka se čini da su se pobrinuli za sve, osigurali prostoriju u kojoj će je držati, pažljivo je oteli ne ostavljajući ikakve tragove, ali nisu računali na otpor koji će ona pružiti. 

3. Byzantium (2012)

Žanr: Drama, fantazija, horor, triler 
Redatelj: Neil Jordan 
Glumci: Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Sam Riley  

Radnja ukratko: Dvije tajanstvene žene, majka i kćer, u potrazi su za utočištem u dotrajalom obalnom odmaralištu. Usamljeni Noel (Daniel Mays) primi ih u svoju gostinjsku kuću, Byzantium. Clara (Gemma Arterton) i Eleanor (Saoirse Ronan) dijele smrtonosnu tajnu: rođene su prije 200 godina i hrane se ljudskom krvlju. Eleanor se sprijatelji s Frankom (Caleb Landry Jones) i oda mu njihovu smrtonosnu tajnu. Kako se znanje o njihovoj tajni širi, prošlost ih sustiže sa smrtonosnim posljedicama.

2. The Voices (2014)

Žanr: Komedija, krimi, fantazija, horor, triler 
Redatelj: Marjane Satrapi 
Glumci: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick 

Radnja ukratko: Jerry (Ryan Reynolds) je čovjek kojem očajnički treba prijatelj. Uz pomoć sudski dodijeljenog psihijatra on pokušava ostvariti nešto sa svojom uredskom simpatijom. Međutim, ona će ga iznevjeriti. Crna komedija o vječnom optimistu koji pati od mentalnih problema i njegovom brižljivo isplaniranom životu koji će se okrenuti naopako nakon što prestane uzimati lijekove i počne razgovarati s ljubimcima koji mu daju savjete za ponašanje u pravom svijetu.

1. The Girl with All the Gifts (2016)

Žanr: Akcija, avantura, drama, horor, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Colm McCarthy 
Glumci: Sennia Nanua, Fisayo Akinade, Gemma Arterton 

Radnja ukratko: U distopijskoj bliskoj budućnosti, čovječanstvo je poharala misteriozna gljivična bolest. Zaraženima je oduzeta sva slobodna volja i pretvoreni su u žive mrtvace koji su stalno gladni i koji jedu meso. Jedina nada čovječanstva je mala skupina hibridne djece koja žudi za ljudskim mesom, ali zadržava sposobnost razmišljanja i osjećaja. Djeca idu u školu u vojnu bazu u ruralnoj Britaniji gdje su podvrgnuti okrutnim eksperimentima dr. Caroline Caldwell (Glenn Close).

Učiteljica Helen Justineau (Gemma Arterton) posebno se zbliži s iznimnom djevojkom po imenu Melanie (Sennia Nanua), stvarajući tako posebnu vezu. Ali kada baza bude napadnuta, trio bježi uz pomoć narednika Eddieja Parksa (Paddy Considine) te kreće na opasno putovanje preživljavanja, tijekom kojeg se Melanie mora pomiriti s time tko je. 

Similar Posts