Recenzija: Why Him? (2016)

Odmor koji se čini kako će krenuti u lošem pravcu, kada Ned Fleming shvati da će dečko njegove kćeri, Silicon Valley milijunaš, tražiti od njega dopuštenje za ženidbu.

Žanr filma:

Komedija

Redatelj:

John Hamburg

Scenarist:

John Hamburg, Ian Helfer

Glumci:

Zoey Deutch, James Franco, Tangie Ambrose

 Zašto baš on? (2016) on IMDb

Why Him?

Why Him? je Američka komedija, od 20th Century Foxa, redatelja John Hamburga, te s glumcima James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally, Griffin Gluck i Keegan-Michael Key.

Why Him? je, kao i većina Američkih komedija u zadnje vrijeme, instant film, s par odličnih fora u kojima se doslovno plače od smijeha, koja se mogu staviti u jedno deset minuta filma, dok ostalih 100 minuta gledamo potpuno dosadnu i glupu priču bez imalo pameti.

Budžet filma je bio $38 milijuna, a film je zaradio, za njega odličnih, $118 milijuna dolara. Vidio se da su dobra promidžba i dvoje odličnih glumaca, Bryan Cranston (Breaking Bad, Malcolm in the Middle, Drive, Argo) i James Franco (127 Hours, Spider-Man, This Is the End, 11.22.63), uspjeli natjerati ljude u kina.

James Franco je već izvježban u snimanju takvih komedija. U kojima je radnja zaista u drugom planu, potpuno ne bitna i poprilično glupa i ne stvarna, a cijeli film se bazira samo na tih nekoliko trenutaka, mora se priznati, zaista dobrih, za plakat scena.

Priča je standardno loša, Laird Mayhew (James Franco) je milijunaš koji je zaljubljen u kćerku Neda Fleminga (Bryan Cranston), Stephanie Fleming (Zoey Deutch). Naravno otac Ned Fleming ne odobrava njihovu ljubav jer misli kako Laird Mayhew nije pravi čovjek za nju i da ju vodi na krivi put. Tijekom filma on spoznaje kako Laird Mayhew, pored grubog vanjskog izgleda i seljačkog ponašanja, ima srce na mjestu i blagoslovi njihovu ljubav.
Dvoje vrhunskih glumaca, James Franco i Bryan Cranston, opet nisu razočarali i izvježbani su u takvim i sličnim filmovima. Bez njih film bi bio znatno lošiji.

Sve u svemu još jedna u mnoštvu sličnih komedija, kojima je u cilju na par trenutaka jako nasmijati gledatelja, bez obzira na radnju filma.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts