Ryan Reynolds filmovi - Top 10 najboljih

Ryan Reynolds filmovi – Top 10 najboljih

Ryan Reynolds filmovi često su zabavnog karaktera, a ovaj glumac slovi za jednu od najduhovitijih persona današnjeg Hollywooda.

Ryan Rodney Reynolds (rođen 23. listopada 1976) kanadski je glumac. Poznat je postao po ulozi u sitcomu Two Guys and a Girl, a od tada je izgradio karijeru u Hollywoodu, glumeći u dramskim i humorističnim ulogama. Danas je najpopularniji po svojoj ulozi Deadpoola iz 2016. godine.

Ryan Reynolds – kratki uvod

Kada pogledamo profil ovog glumca na poznatoj stranici IMDb, vidimo da se u svojoj, još uvijek mladoj karijeri, našao u više od čak 120 filmova i serija. Kako bi kreirali ovu listu, fokusirali smo se samo na njegove filmove i vjerujemo da smo uspjeli u kreiranju jednog dobrog popisa koji najbolje opisuje Ryana Reynoldsa.

Ryan Reynolds filmovi – 10 najboljih

10. Smokin’ Aces (2006)

Ryan Reynolds filmovi - Smokin' Aces (2006)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Joe Carnahan
Glumci: Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Ray Liotta

Radnja ukratko: Kada stand up komičar i doušnik iz Las Vegasa Buddy ‘Aces’ Israel (Piven) odluči olakšati svoju dušu i agentima FBI-ja priznati sve što zna o djelovanju mafije, život mu se (ne)očekivano zakomplicira. U zamjenu za svjedočenje na sudu, Buddy od FBI-ja dobiva zaštitu i promjenu identiteta, no noć prije odlaska u program za zaštitu svjedoka ipak se poželi raskalašeno zabaviti u kockarnicama oko jezera Tahoe. Njegov dolazak pak ne ostaje neprimjećen i uskoro ga počinju tražiti mafijine ubojice na čelu s Jackom Dupreejem (Affleck), ali i agent FBI-ja Richard Messner (Reynolds), kojemu je Buddy spretno pobjegao?

9. The Proposal (2009)

Ryan Reynolds filmovi - The Proposal (2009)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Anne Fletcher
Glumci: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen

Radnja ukratko: Od redateljice filmova Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta i Step Up dolazi urnebesna romantična komedija sa Sandrom Bullock i Ryanom Reynoldsom u glavnim ulogama. Priča filma prati život stroge direktorice (Bullock) koja se u jednom trenutku nađe u groznoj situaciji: postoji mogućnost da će je deportirati u Kanadu. Kako bi to spriječila, ona na brzinu sklopi dogovor sa svojim mladim pomoćnikom (Reynolds) i pristaje na lažne zaruke i brak s njim.

8. The Hitman’s Bodyguard (2017)

Recenzija: The Hitman's Bodyguard (2017)

Žanr: Akcija, komedija, triler
Redatelj: Patrick Hughes
Glumci: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman

Radnja ukratko: Najbolji tjelohranitelj svijeta dobiva novog klijenta, ubojicu koji mora svjedočiti na Međunarodnom sudu pravde. Oni moraju staviti svoje nesuglasice na stranu i raditi zajedno kako bi se suđenje održalo na vrijeme.

7. Woman in Gold (2015)

Woman in Gold (2015)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: Simon Curtis
Glumci: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl

Radnja ukratko: Kada osamdesetogodišnja Židovka Maria Altmann sazna da bi najslavniji portret Gustava Klimta trebao biti u njezinom vlasništvu, započinje bespoštednu borbu za ono što joj pripada zajedno s mladim odvjetnikom Randolom Shoenbergom. Ovaj neobični par doputovat će iz Amerike u Beč i dići na noge cijelu Austriju, jer se kući ne misle vratiti praznih ruku.

6. Adventureland (2009)

Adventureland (2009)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Greg Mottola
Glumci: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds

Radnja ukratko: Komedija smještena u ljeto 1978. koja se vrti oko nedavnog diplomanta (Jesse Eisenberg) koji prihvaća besperspektivni posao u lokalnome zabavnom parku samo da bi doznao da je to savršeni način da se pripremi za stvarni svijet.

5. Safe House (2012)

Safe House (2012)

Žanr: Akcija, avantura, krimi
Redatelj: Daniel Espinosa
Glumci: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Robert Patrick

Radnja ukratko: Washington igra najopasnijeg otpadnika CIA-e, koji se vraća nakon desetljeća provedenog u bijegu i biva priveden u sigurnosnu kuću u Južnoj Africi. Ubrzo nakon privođenja, sigurnosna kuća postaje meta napada plaćenika što prisiljava “novopečenog” operativca Westona (Ryan Reynolds) na bijeg sa CIA bjeguncem. Suočeni sa ozbiljnošću situacije, ovi nesuđeni suradnici pokušavaju otkriti tko ih želi ubiti.

4. Definitely, Maybe (2008)

Definitely, Maybe (2008)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Adam Brooks
Glumci: Ryan Reynolds, Rachel Weisz, Abigail Breslin

Radnja ukratko: Will odluči kćeri ispričati kako je upoznao njezinu majku i pritom otkriva da bi mu ponovni pogled na prošlost mogao pružiti drugu šansu u budućnosti. Otkriva da nikad nije kasno vratiti se unatrag… I možda pronaći sretan završetak.

3. Life (2017)

Life (2017)

Žanr: Horor, sci-fi, triler
Redatelj: Daniel Espinosa
Glumci: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds

Radnja ukratko: Priča znanstveno-fantastičnog trilera TRAG ŽIVOTA vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…

2. Buried (2010)

Buried (2010)

Žanr: Drama, misterija, triler
Redatelj: Rodrigo Cortés
Glumci: Ryan Reynolds, José Luis García Pérez, Robert Paterson

Radnja ukratko: Amerikanac Paul radi u Iraku. Nakon napada grupe Iračana, Paul se budi u lijesu, živ zakopan. Uz sebe ima samo upaljač i mobitel. Vremena za spas je malo, točno onoliko koliko ima kisika.

1. Deadpool (2016) / Deadpool 2 (2018)

Recenzija: Deadpool 2 (2018) - Svijet filma

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: Tim Miller / David Leitch
Glumci: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller / Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin

Radnja ukratko: Deadpool je započeo život kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super-moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alterego DEADPOOL. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.

Deadpool 2 – Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

Similar Posts