15 Najboljih filmova Sandra Bullock

Sandra Bullock filmovi – Top 15 najboljih

Sandra Bullock filmovi dolaze u raznim žanrovima, a ova je glumica pokazala da može biti podjednako dobra u akcijskim, kao i u komičnim filmovima.

Sandra Annette Bullock (Arlington, Virginia, 26. srpnja 1964.) američka je filmska glumica. Proslavila se sredinom 1990-ih, ulogama u filmovima Brzina i Dok si spavao. Dobitnica je Oscara za najbolju glumicu i Zlatnog globusa za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu Priča o prvaku. Jedna je najimućnijih holivudskih glumica, čije se bogatstvo procjenjuje na 85 milijuna USD.

Sandra Bullock filmovi – kratki uvod

Sandra Bullock filmovi
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo profil ove glumice na stranici IMDb, možemo primijetiti da se našla u više od 50 filmova, što svakako otežava kreiranje popisa najboljih filmova. Međutim, odlučili smo se za 15 filmova za koje smatramo da zaslužuju biti na ovoj listi, stoga bez previše duljenja, recimo koji su to filmovi sa Sandrom Bullock.

Sandra Bullock filmovi – 15 najboljih

15. Murder by Numbers (2002)

Sandra Bullock filmovi - Murder by Numbers (2002)

Žanr: Krimi, misterija, triler
Redatelj: Barbet Schroeder
Glumci: Sandra Bullock, Ben Chaplin, Ryan Gosling

Radnja ukratko: Nijedan zločin nije savršen iako se zločincima ponekad čini suprotno. Sandra Bullock je detektivka na tragu srednjoškolcima koji su odlučili izvršiti “Ubojstvo po brojevima”.

14. Miss Congeniality (2000)

Sandra Bullock filmovi - Miss Congeniality (2000)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Donald Petrie
Glumci: Sandra Bullock, Michael Caine, Benjamin Bratt

Radnja ukratko: Jedina ozbiljna kandidatkinja za zadatak jest prgava i pomalo muškobanjasta Gracie Hart (Sandra Bullock). Gracie se predstavlja kao Miss New Jerseya, a cijeli tim predvodi veliki zavodnik Eric Matthews (Benjamin Bratt), koji ne uspijeva ostati imun na njezine, drugima nevidljive, čari. Organizatori izbora Kathy Morningside (Candice Bergen) i Stan Fields (William Shatner) isprva su zgroženi idejom o nastupu nesofisticirane agentice, ali situaciju pokušaju riješiti angažiranjem iskusnog Victora Mellinga (Michael Caine), koji bi Gracie trebao preobraziti u legitimnu kandidatkinju.

13. Demolition Man (1993)

Sandra Bullock filmovi - Demolition Man (1993)

Žanr: Akcija, krimi, sci-fi
Redatelj: Marco Brambilla
Glumci: Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock

Radnja ukratko: Smješten u naizgled utopijsku Californiju 2032. godine, čija vlast, suočena s pojavom nezaustavljivog kriminalca, iz kriogenog sna budi ultra-nasilnog policajca John Spartan koji mu se jedini može suprotstaviti.

12. Bird Box (2018)

Sandra Bullock filmovi - Bird Box

Žanr: Drama, sci-fi, horor
Redatelj: Susanne Bier
Glumci: Sarah Paulson, Rosa Salazar, Sandra Bullock, John Malkovich

Radnja ukratko: Žena i dvoje djece s povezima preko očiju putuju kroz distopijsko okruženje uz rijeku.

11. The Proposal (2009)

The Proposal (2009)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Anne Fletcher
Glumci: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen

Radnja ukratko: Od redateljice filmova Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta i Step Up dolazi urnebesna romantična komedija sa Sandrom Bullock i Ryanom Reynoldsom u glavnim ulogama. Priča filma prati život stroge direktorice (Bullock) koja se u jednom trenutku nađe u groznoj situaciji: postoji mogućnost da će je deportirati u Kanadu. Kako bi to spriječila, ona na brzinu sklopi dogovor sa svojim mladim pomoćnikom (Reynolds) i pristaje na lažne zaruke i brak s njim.

10. While You Were Sleeping (1995)

While You Were Sleeping (1995)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Jon Turteltaub
Glumci: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher

Radnja ukratko: Lucy je usamljena radnica u metrou – sve dok ne spasi život Peteru. Sada postaje dio njegove obitelji, a uz snažno srce i sudbinu na svojoj strani, ostali počnu shvaćati kako je ona sjajna osoba, posebno Peterov brat Jack.

9. The Lake House (2006)

The Lake House (2006)

Žanr: Drama, fantazija, romantika
Redatelj: Alejandro Agresti
Glumci: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer

Radnja ukratko: Dok usamljena doktorica Kate (Sandra Bullock) razmjenjuje pisma s arhitektom Alexom (Keanu Reeves), dopisivanje prerasta u ljubav, ali oni shvate da ih dijele dvije godine vremenske razlike. Da bi mogli biti zajedno, moraju razmrsiti tajnu.

8. Infamous (2006)

Infamous (2006)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Douglas McGrath
Glumci: Toby Jones, Daniel Craig, Sandra Bullock

Radnja ukratko: Pratimo istraživanje smrti četveročlane obitelji iz Kansasa 1959. godine na kojem uz policiju radi i Capote (Toby Jones), a pomaže mu dugogodišnja prijateljica Harper Lee (Sandra Bullock). Nakon uhićenja dvojice osimnjičenih Capote se zbližuje s jednim od njih te počinje rad na romanu poznatom kao “Hladnokrvno ubojstvo”. Film prati šestogodišnju istragu ekscentričnog Capotea koji radi na djelu svog života. Uz vjernu prijateljicu, dobitnicu Pulitzerove nagrade Nelle Harper Lee on pokušava izvući što je više moguće materijala iz osjećajnog osuđenog ubojice što će mu ugroziti karijeru.

7. Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Žanr: Avantura, drama, misterija
Redatelj: Stephen Daldry
Glumci: Thomas Horn, Tom Hanks, Sandra Bullock

Radnja ukratko: Dječak pronađe tajanstveni ključ koji je pripadao njegovu ocu, žrtvi teroristočkog napada.

6. The Prince of Egypt (1998)

The Prince of Egypt (1998)

Žanr: Animacija, avantura, drama
Redatelj: Brenda Chapman, Steve Hickner
Glumci: Val Kilmer, Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock

Radnja ukratko: Egipatski princ saznaje istinu o svom pravom podrijetlu te predvodi svetu misiju.

5. Speed (1994)

Speed (1994)

Žanr: Animacija, avantura, krimi
Redatelj: Jan de Bont
Glumci: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock

Radnja ukratko: Mladi policajac mora spriječiti eksploziju bombe na gradskom autobusu dok drži brzinu iznad 50 milja na sat.

4. A Time to Kill (1996)

A Time to Kill (1996)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Joel Schumacher
Glumci: Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson

Radnja ukratko: Sudačka drama i borba za pravdu usred zapaljenih strasti i rasnih predrasuda. U gradić na Missisipiju rasna podvojenost kulminira uz teror Ku KLux Klana, marševe aktivista, medijsko ludilo i brutalne nerede. Dvoje mladih pravnika odlučuje spasiti oca kojeg su osudili na smrt jer se osvetio za zlostavljanje svojeg djeteta.

3. The Blind Side (2009)

The Blind Side (2009)

Žanr: Biografija, drama, sportski
Redatelj: John Lee Hancock
Glume: Quinton Aaron, Sandra Bullock, Tim McGraw

Radnja ukratko: Priča o Michael Oher, beskućnom i traumatiziranom dječaku koji je, uz pomoć brižne žene i njezine obitelji, postao igrač američkog nogometa.

2. Crash (2004)

Crash (2004)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Paul Haggis
Glumci: Don Cheadle, Sandra Bullock, Thandie Newton

Radnja ukratko: Odvija se na ulicama Los Angelesa, gdje kroz velik broj likova otkrivamo opasnosti, ali i shvaćamo sveprisutnost rasizma i netrpeljivosti u svim slojevima modernog društva.

1. Gravity (2013)

Gravity (2013)

Žanr: Drama, sci-fi, triler
Redatelj: Alfonso Cuarón
Glumci: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Radnja ukratko: Kada su filmovi Sandre Bullock u pitanju, Gravity se našao na prvom mjestu. Dr. Ryan Stone (Bullock) briljantna je medicinska inženjerka kojoj je ovo prva misija, a uz nju je iskusni astronaut Matt Kowalski (Clooney), no naizgled rutinska misija završava katastrofom. Letjelica je uništena, a Stone i Kowalski ostaju sami u tami svemira, gdje imaju samo jedan drugoga. Zaglušujući muk ukazuje na to da su izgubili svaku vezu sa Zemljom…i svaku šansu za spas. Strah se pretvara u paniku, a svaki jecaj troši ono malo kisika što im je ostalo. Jedini put kući možda je krenuti još dublje u tamu svemira.

Similar Posts