10 Najboljih filmova Jason Statham

Jason Statham filmovi – Top 10 najboljih

Jason Statham filmovi prepuni su akcije i to je ono po čemu je ovaj glumac najviše poznat. Uz to, u svakome od njih sam izvodi svoje vratolomije tako da možemo reći da je to vrlo impresivno.

Jason Statham (London, 26. srpnja 1967.) je britanski filmski glumac. Najpoznatiji je po svojim ulogama u akcijskim filmovima, kao što su Duhovi Marsa, Transporter, Collateral, Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške, Ubrzanje, Smrtonosna utrka i drugi.

Jason Statham filmovi – kratki uvod

Jason Statham je glumac koji se u svojoj karijeri našao u više od 50 filmova, ako se referiramo prema njegovom profilu na stranici IMDb. Naravno, u skorijoj budućnosti očekujemo vidjeti još puno naslova u kojima će on biti jedna od glavnih uloga, ali zasad su ovi Jason Statham filmovi pronašli svoj put na našu top listu.

Jason Statham najbolji filmovi

10. The Expendables (2010)

Jason Statham filmovi - The Expendables (2010)

Žanr: Akcija, avantura, triler
Redatelj: Sylvester Stallone
Glumci: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li

Radnja ukratko: Plaćenici je akcijski triler o grupi mučenika unajmljenih da bi se ubacili u državu Južne Amerike i svrgnuli njezina nemilosrdnog diktatora. Kada misija započne, momci shvate da stvari nisu kakvima se čine i da su uhvaćeni u opsanu mrežu prevare i izdaje. Budući da je misija ugrožena, a nedužan život u opasnosti, plaćenici se susreću s još većim izazovom; prijeti im uništenje.

9. Cellular (2004)

Jason Statham filmovi - Cellular (2004)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: David R. Ellis
Glumci: Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham

Radnja ukratko: Ostane li bez signala na mobitelu, umrijet će. Što biste napravili da vas nazove potpuna strankinja i počne preklinjati da joj spasite život?

8. The Mechanic (2011)

Jason Statham filmovi - The Mechanic (2011)

Žanr: Akcija, triler
Redatelj: Simon West
Glumci: Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland

Radnja ukratko: Arthur Bishop (Jason Statham) je stroj – elitni ubojica strogog reda, s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtjeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u ome najbolji. Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan. Sam si nameće sljedeći zadatak- odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve.

Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevom sinu. Sistematičan ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje i smrtonosno mentorstvo je rođeno. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

7. Transporter filmska franšiza

Jason Statham filmovi

Jason Statham glumi Franka Martina u prva tri filma Transporter franšize, The Transporter (2002), Transporter 2 (2005) i Transporter 3 (2008).

6. Crank (2006)

Jason Statham filmovi - Crank (2006)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Mark Neveldine, Brian Taylor
Glumci: Jason Statham, Amy Smart, Carlos Sanz

Radnja ukratko: Chev Chelios, sposoban plaćeni ubojica, probudi se i shvati da su mu dali „pekinški koktel“, otrov čiji se smrtonosni učinak može spriječiti jedino stalnom navalom adrenalina. Stoga u svojoj inačici „Brzine“ Chev juri Los Angelesom u potrazi za Veronom, konkurentom koji ga je otrovao, i pokušava ostati živ.

5. The Italian Job (2003)

Jason Statham filmovi - The Italian Job (2003)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: F. Gary Gray
Glumci: Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton

Radnja ukratko: Nakon što je izdan i ostavljen umrijeti u Italiji, Charlie Croker i njegov tim planiraju razraditi pljačku protiv svog bivšeg saveznika.

4. Furious Filmska franšiza

Jason Statham glumi Deckarda Shawa u  Fast & Furious 6, Furious 7 , The Fate of the Furious i spin-off filmu Hobbs & Shaw.

3. The Bank Job (2008)

Jason Statham filmovi - The Bank Job (2008)

Žanr: Krimi, triler
Redatelj: Roger Donaldson
Glumci: Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore

Radnja ukratko: U rujnu 1971, lopovi su ušli u sef banke u londonskoj ulici Baker Street i ukrali gotovinu i blago u vrijednosti većoj od tri milijuna funti. Nitko nije uhićen, a novac i blago nikad nisu pronađeni. Pljačkaši su danima punili naslovnice stranica i onda su isčeznuli. Film nam otkriva skandaloznu pozadinu priče koja uključuje ubojstva, korupciju i seks skandale u koje je upletena i kraljevska obitelj, pa u konačnici pljačkaši ispadaju najneviniji likovi.

2. Snatch (2000)

Jason Statham filmovi - Snatch (2000)

Žanr: Komedija, krimi
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro

Radnja ukratko: Smješten u londonsko podzemlje gdje grupa različitih likova doživljava morbidne pustolovine vezane uz pljačku dijamanata.

1. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Jason Statham filmovi - Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Žanr: Komedija, krimi
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham, Vinnie Jones

Radnja ukratko: Radnja je smještena u Londonsko podzemlje i prati pustolovine grupe sitnih kockara i prevaranata koji nastoje isplatiti dug lokalnom gangsterskom bosu.

Similar Posts