10 Najboljih filmova Jason Statham

10 Najboljih filmova Jason Statham

Donosimo vam 10 najboljih filmova britanskog glumca Jasona Stathama. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Jason Statham (London, 26. srpnja 1967.) je britanski filmski glumac. Najpoznatiji je po svojim ulogama u akcijskim filmovima, kao što su Duhovi Marsa, Transporter, Collateral, Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške, Ubrzanje, Smrtonosna utrka i drugi.

10. The Expendables (2010)

The Expendables (2010)

Žanr: Akcija, avantura, triler

Redatelj: Sylvester Stallone

Glumci: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li

Radnja ukratko: Plaćenici je akcijski triler o grupi mučenika unajmljenih da bi se ubacili u državu Južne Amerike i svrgnuli njezina nemilosrdnog diktatora. Kada misija započne, momci shvate da stvari nisu kakvima se čine i da su uhvaćeni u opsanu mrežu prevare i izdaje. Budući da je misija ugrožena, a nedužan život u opasnosti, plaćenici se susreću s još većim izazovom; prijeti im uništenje.

9. Cellular (2004)

Cellular (2004)

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: David R. Ellis

Glumci: Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham

Radnja ukratko: Ostane li bez signala na mobitelu, umrijet će. Što biste napravili da vas nazove potpuna strankinja i počne preklinjati da joj spasite život?

8. The Mechanic (2011)

The Mechanic (2011)

Žanr: Akcija, triler

Redatelj: Simon West

Glumci: Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland

Radnja ukratko: Arthur Bishop (Jason Statham) je stroj – elitni ubojica strogog reda, s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtjeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u ome najbolji. Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan. Sam si nameće sljedeći zadatak- odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve. Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevom sinu. Sistematičan ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje i smrtonosno mentorstvo je rođeno. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

7. Transporter filmska franšiza

Jason Statham glumi Franka Martina u prva tri filma Transporter franšize, The Transporter (2002), Transporter 2 (2005) i Transporter 3 (2008).

6. Crank (2006)

Crank (2006)

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: Mark Neveldine, Brian Taylor

Glumci: Jason Statham, Amy Smart, Carlos Sanz

Radnja ukratko: Chev Chelios, sposoban plaćeni ubojica, probudi se i shvati da su mu dali „pekinški koktel“, otrov čiji se smrtonosni učinak može spriječiti jedino stalnom navalom adrenalina. Stoga u svojoj inačici „Brzine“ Chev juri Los Angelesom u potrazi za Veronom, konkurentom koji ga je otrovao, i pokušava ostati živ.

5. The Italian Job (2003)

The Italian Job (2003)

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: F. Gary Gray

Glumci: Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton

Radnja ukratko: Nakon što je izdan i ostavljen umrijeti u Italiji, Charlie Croker i njegov tim planiraju razraditi pljačku protiv svog bivšeg saveznika.

4. Furious Filmska franšiza

Jason Statham glumi Deckarda Shawa u  Fast & Furious 6, Furious 7 , The Fate of the Furious i spin-off filmu Hobbs & Shaw.

3. The Bank Job (2008)

The Bank Job (2008)

Žanr: Krimi, triler

Redatelj: Roger Donaldson

Glumci: Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore

Radnja ukratko: U rujnu 1971, lopovi su ušli u sef banke u londonskoj ulici Baker Street i ukrali gotovinu i blago u vrijednosti većoj od tri milijuna funti. Nitko nije uhićen, a novac i blago nikad nisu pronađeni. Pljačkaši su danima punili naslovnice stranica i onda su isčeznuli. Film nam otkriva skandaloznu pozadinu priče koja uključuje ubojstva, korupciju i seks skandale u koje je upletena i kraljevska obitelj, pa u konačnici pljačkaši ispadaju najneviniji likovi.

2. Snatch (2000)

Snatch (2000)

Žanr: Komedija, krimi

Redatelj: Guy Ritchie

Glumci: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro

Radnja ukratko: Smješten u londonsko podzemlje gdje grupa različitih likova doživljava morbidne pustolovine vezane uz pljačku dijamanata.

1. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Žanr: Komedija, krimi

Redatelj: Guy Ritchie

Glumci: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham, Vinnie Jones

Radnja ukratko: Radnja je smještena u Londonsko podzemlje i prati pustolovine grupe sitnih kockara i prevaranata koji nastoje isplatiti dug lokalnom gangsterskom bosu.

Druge je zanimalo i ovo...