Sylvester Stallone filmovi - Top 10 najboljih

Sylvester Stallone filmovi – Top 10 najboljih

Donosimo vam 10 najboljih filmova jedne od najvećih akcijskih zvijezda svih vremena, Sylvestera Stallonea. Sylvester Stallone (New York, 6. srpnja 1946.), američki filmski glumac, scenarist, producent i redatelj sicilijanskog porijekla. Jedan je od najistaknutijih filmskih akcijskih junaka 80-ih i prve polovice 90-ih. Nominiran je za tri Oscara, za Najboljeg glumca u filmu Rocky (1976) i Najbolji scenarij za isti film, te za Najboljeg sporednog glumca u filmu Creed (2015).

Sylvester Stallone filmovi – 10 najboljih

10. Cobra (1986)

Cobra (1986)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: George P. Cosmatos
Glumci: Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni

Radnja ukratko: Banda neofašističkih kriminalaca, predvođena samoproglašenim Nightom Slasherom (Brian Thompson), provaljuje u kuće i automobile, ubijajući ljude bez ikakvog povoda. Kada jedan od pripadnika bande pokuša orobiti maleni dućan, čije mušterije uzme kao taoce, na mjesto zločina je pozvan beskompromisni policajac Marion Cobretti (Sylvester Stallone), koji riješivši slučaj dolazi do korisnih informacija o Nightu Slasheru.

9. Cliffhanger (1993)

Sylvester Stallone filmovi - Cliffhanger (1993)

Žanr: Akcija, avantura, triler
Redatelj: Renny Harlin
Glumci: Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker

Radnja ukratko: Pljačka u zraku krene u pogrešnom smjeru i kovčeg pun novca traže različite grupe širom Rocky Mountains.

8. Escape Plan (2013)

Escape Plan (2013)

Žanr: Akcija, krimi, misterija
Redatelj: Mikael Håfström
Glumci: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, 50 Cent

Radnja ukratko: Stručnjak za sigurnost nađe se zatvoren u zatvoru kojeg je sam dizajnirao. Morat će upotrijebiti sve svoje stručno iskustvo kako bi uspio pobjeći i saznati tko mu je smjestio.

7. Cop Land (1997)

Cop Land (1997)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: James Mangold
Glumci: Sylvester Stallone, Harvey Keitel, Ray Liotta

Radnja ukratko: Šerif u zajednici predgrađa New Jersey, naseljenoj policajcima iz New Yorka, polako otkriva da je grad paravan povezanosti mafije i korupcije.

6. The Expendables (2010) i nastavci

The Expendables (2010)

Žanr: Akcija, avantura, triler
Redatelj: Sylvester Stallone
Glumci: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li

Radnja ukratko: Plaćenici je akcijski triler o grupi mučenika unajmljenih da bi se ubacili u državu Južne Amerike i svrgnuli njezina nemilosrdnog diktatora. Kada misija započne, momci shvate da stvari nisu kakvima se čine i da su uhvaćeni u opsanu mrežu prevare i izdaje. Budući da je misija ugrožena, a nedužan život u opasnosti, plaćenici se susreću s još većim izazovom; prijeti im uništenje.

5. Tango & Cash (1989)

Tango & Cash (1989)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Andrey Konchalovskiy, Albert Magnoli
Glumci: Sylvester Stallone, Kurt Russell, Teri Hatcher

Radnja ukratko: Smješteni od njihovog glavnog protivnika, neusklađeni LAPD duo za borbu protiv kriminala moraju zanemariti svoje razlike, kako bi izravnali račune sa zlim kriminalcem, koji ih je stavio iza rešetaka.

4. Demolition Man (1993)

Demolition Man (1993)

Žanr: Akcija, krimi, sci-fi
Redatelj: Marco Brambilla
Glumci: Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock

Radnja ukratko: Smješten u naizgled utopijsku Californiju 2032. godine, čija vlast, suočena s pojavom nezaustavljivog kriminalca, iz kriogenog sna budi ultra-nasilnog policajca John Spartan koji mu se jedini može suprotstaviti.

3. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero
Redatelj: James Gunn
Glumci: Chris PrattZoe SaldanaDave Bautista

Radnja ukratko: Čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla. Stari neprijatelji postaju saveznici, a fanovima omiljeni likovi iz klasičnih stripova priskočit će u pomoć našim junacima dok se Marvel Cinematic Universe nastavlja širiti.

2. First Blood (1982) i ostali Rambo nastavci

First Blood (1982)

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Ted Kotcheff
Glumci: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna

Radnja ukratko: Traumatizirani vijetnamski veteran i bivši pripadnik zelenih beretki John J. Rambo (Sylvester Stallone) stiže u gradić Hope posjetiti prijatelja, no lokalni šerif Teasle (Brian Dennehy) želi ga odmah protjerati. Zlostavljanje u policijskoj postaji potakne mu sjećanja na mučenja u ratnom zarobljeništvu pa se, pobjegavši, odlučuje na osvetu. Šerif sazove potjeru, no Rambo u divljini sam postane progonitelj, zbog čega lokalne vlasti pozovu u pomoć njegova bivšeg zapovjednika pukovnika Trautmana (Richard Crenna).

1. Rocky (1976)

Rocky (1976)

Žanr: Drama, sport
Redatelj: John G. Avildsen
Glumci: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young

Radnja ukratko: Ne tako poznati boksač dobiva iznimno rijetku priliku da se bori s prvakom teške kategorije u borbi u kojoj daje sve od sebe kako bi zadržao svoje samopoštovanje.

Similar Posts