10 Najboljih filmova Zoe Saldana

Zoe Saldana filmovi – Top 10 najboljih

Donosimo vam 10 najboljih filmova američke glumice Zoe Saldane.

Zoe Yadira Saldaña Nazario (Passaic, New Jersey, SAD, 19. lipnja 1978.), poznatija kao samo Zoe Saldana je američka glumica. Do svoje desete godine odrastala je u Queensu, New Yorku, a kasnije se preselila u Dominikansku Republiku. Glumila je u nekim velikim hitovima i može se pohvaliti da je imala neke od glavnih uloga u čak tri izuzetno uspješne franšize. To su Avatar, Star Trek i Guardians of the Galaxy.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmove Zoe Saldane.

Zoe Saldana filmovi – 10 najboljih

10. Colombiana (2011)

Colombiana (2011)

Žanr: Akcija, drama, triler
Redatelj: Olivier Megaton
Glumci: Zoe Saldana, Michael Vartan, Callum Blue

Radnja ukratko: 1992. Colombia. Devetogodišnja Cataleya svjedoči ubojstvu svojih roditelja. Sama jedva uspijeva izbjeći maskr i bježi u Ameriku kod ujaka Emilia, gangstera. Petnaest godina kasnije, za Emilia radi kao ubojica. Njena posjetnica – orhideja na prsima žrtava – poruka je ubojici njenih roditelja. Cataleya je odlučna provesti svoju osvetu do kraja, makar to značilo gubitak svega do čega joj je stalo.

9. The Terminal (2004)

The Terminal (2004)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Chi McBride

Radnja ukratko: Istočnoeuropski immigrant Viktor Navorovsky (Tom Hanks) postaje prisilnim stanovnikom terminala jedne od njujorških zračnih luka kada je rat praktično izbrisao zemlju iz koje je došao, pa njegovi dokumenti više nisu važeći. Nemajući izbora, on terminal počinje dočivljavati svojim novim domom te se sprijateljuje s osobljem zračne luke. S vremenom poznajući sve prisutne, on se zaljubljuje u atraktivnu domaćicu zrakoplova Ameliu (Catherine Zeta Jones).

8. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: Gore Verbinski
Glumci: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom

Radnja ukratko: Crni biser je piratski brod o kojemu govore mnoge karipske legende. Iako mnogi tvrde da je riječ o pukoj utvari nastaloj u mornarskim glavama omamljenim rumom, crna do zuba naoružana lađa zloglasnoga kapetana Barbosse (G. Rush) jedne noći napada palaču britanskoga guvernera Swanna (J. Pryce) i otima njegovu jedinu kćer Elizabeth (K. Knightley). Iako je djevojka obećana drugome, mladi kovač Will Turner (O. Bloom) odluči krenuti u potragu za fantomskim brodom i spasiti ljepoticu koju ljubi svim srcem. U pomoć mu priskače neobični kapetan Jack Sparrow (J. Deep), još jedan od glavnih likova starih gusarskih priča, ali i neodoljivi pustolov koji ima rješenje za svaku nevolju.

7. The Words (2012)

The Words (2012)

Žanr: Drama, misterija, romantika
Redatelj: Brian Klugman, Lee Sternthal
Glume: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde

Radnja ukratko: Slojevita romantična drama The Words prati mladog pisca Roryja Jansena, koji napokon ostvaruje dugo iščekivani uspjeh sa svojim velikim romanom. Ali kvaka je u tome što roman nije napisao on. Kako ga opsjeda prošlost, a popularnost mu sve više raste, Jansen se mora suočiti s visokom cijenom koju mora platiti za krađu tuđeg djela i za pogrešno postavljene životne prioritete.

6. Out of the Furnace (2013)

Out of the Furnace (2013)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Scott Cooper
Glume: Christian Bale, Casey Affleck, Zoe Saldana

Radnja ukratko: Od redatelja i scenarista Scott Coopera, hvaljenog od kritike i struke te producenata Ridleyja Scotta i Leonarda DiCapria dolazi napeti triler o obitelji, sudbini, životnim okolnostima i pravdi. Russell Baze (Bale) vodi težak život – preko dana radi u lokalnoj čeličani, a noću se brine za teško bolesnog oca. Zajedno s bratom Rodneyjem sanja o odlasku i boljem životu. Spletom nesretnih okolnosti završava u zatvoru dok Rodney, pak, po povratku iz misije u Iraku, upada u niz zločina i misteriozno nestaje. Nakon neuspješnih pokušaja policije da riješi slučaj, svjestan da nema ništa za izgubiti, Russell odluči uzeti pravdu u svoje ruke i time riskira svoju ponovno dobivenu slobodu.

5. Infinitely Polar Bear (2014)

Infinitely Polar Bear (2014)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Maya Forbes
Glume: Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky

Radnja ukratko: Muškarac koji pati od manične depresije pokušati će sačuvati obitelj i ponovo osvojiti jedinu ženu koju je volio. Kako bi u svom naumu uspio morati će pronaći unutarnju snagu i naučiti kako bi roditelj dvjema slobodoumnim djevojčicama.

4. The Book of Life (2014)

The Book of Life (2014)

Žanr: Animacija, avantura, komedija
Redatelj: Jorge R. Gutiérrez
Glume: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum

Radnja ukratko: Mladi Manolo rastrgan je između ispunjenja očekivanja svoje obitelji i težnji vlastitog srca. Kreće na čudesnu pustolovinu kroz tri fantastična svijeta gdje se mora suočiti s najvećim strahovima.

3. Star Trek filmska franšiza

Star Trek: Into Darkness (2013)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: J.J. Abrams
Glumci: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch

Radnja ukratko: Priča prati rane dane Jamesa T. Kirka i ostalih članova posade „USS Enterprisea“ za vrijeme njihova boravka u Akademiji Zvjezdane flote, s pustolovinama koje se protežu od Zemlje do Vulkana. Spock je još logičan, a Scotty se još ogorčeno žali da su motori broda preopterećeni. Plan o putovanju kroz vrijeme pokreće se kad svemirski brod Federacije „USS Kelvin“ napadne zli Romulanac, očajnički tražeći jednog od junaka filma. Kirk i Spock dovedeni su u središte pozornosti jer film prati početke njihova prijateljstva i kako su postali časnici na brodu „Enterprise“.

Zoe Saldana glumi časnicu za vezu Uhuru u sva tri nova Star Trek filma.

2. Avatar (2009)

Avatar (2009)

Žanr: Akcija, avantura, obiteljski, sci-fi
Redatelj: James Cameron
Glume: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez

Radnja ukratko: Marinac paraplegičar otpremljen na Mjesec Pandora, na jedinstvenu misiju, postaje rastrgan između slijeđenja njegovih zapovijedi i štiteći svijet za koji osjeća da je njegov dom.

1. Marvelov Filmski Svemir

Gamora

Zoe Saldana glumi lik Gamore u četiri filma Marvelovog Filmskog Svemira, a oni su Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame. Očekuje se njezin povratak barem u Guardians of the Galaxy Vol.3 filmu.

Similar Posts