Avatar 2 završio snimanje i podijelio sliku iza kulisa novog ogromnog Matičnog broda nazvanog 'Sea Dragon'

Avatar naslovi nastavaka otkriveni

Naslovi nadolazeća četiri Avatar filma su možda već sada otkriveni, a donosimo vam i datume izlazaka, kao i male dijelove radnje. 

James Cameron želi svoj hit film iz 2009. godine pretvoriti u veliku filmsku franšizu, s nizom praćenih filmova na putu, koji nastavljaju priču o Jake (Sam Worthington), Neytiri (Zoe Saldana) i njihovoj novoj obitelji. Unatoč tome što su već više puta odgađani, produkcija je u tijeku s redateljem koji snima sve filmove u isto vrijeme.

Još uvijek vrlo malo znamo o radnji filmova, ali osim glavnih likova Jake i Neytiri, očekuje se da će se vratiti i poginule osobe, dr. Grace Augustin (Sigourney Weaver) i pukovnik Miles Quaritch (Stephen Lang). Još uvijek nije jasno kako će se njihovo uskrsnuće dogoditi, ali Cameron je prethodno potvrdio da će Quaritch i dalje biti negativac. Dok redatelj i njegov tim teško rade na snimanju filmova, upravo su se pojavile nove informacije koje govore o onome što obožavatelji mogu očekivati ​​u ovim nadolazećim novim znanstveno-fantastičnim blockbusterima.

Avatar naslovi nastavaka otkriveni

Novo izvješće iz BBC-a otkriva koja bi mogla biti četiri službena naslova za nadolazeće filmove: Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider i Avatar: The Quest for Eywa. Prema članku, britanska medijska kuća “vidjela je dokumentaciju o budućim Avatar planovima koji upućuju na četiri konkretna projekta… Dokumenti se odnose na projekte s i bez Avatara kao dio naslova”. Cameronov kamp i Warner Bros. još nisu potvrdili ili porekli izvješće i najbolje je da to za sada tretiramo kao glasine.

Međutim, nije teško pretpostaviti da bi to zaista mogli biti službeni nazivi Avatar nastavaka. Kao što je izvješće reklo, The Way of Water potkrijepljen je komentarima Camerona koji zadirkuju “ogromnu količinu vodenih radova na Avataru 2 i 3.” Kate Winsleta novi lik u Avatar filmovima, Metkayina, je slobodni ronilac i član Morskog Naroda. Glasina za Avatar 4, The Quest for Eywa može se odnositi na snagu i božanstvo Pandora i Na’va. Vjeruje se da je Eywu taj koji čuva ekosustav mjesnog mjeseca.

Ove informacije se došle ubrzo nakon nekoliko značajnih novosti u vezi prva dva nastavka. Prvo, Weaver je otkrila da su završili snimanje prva dva nastavka, a sada su počeli raditi zadnja dva. Ubrzo nakon toga, službeni Twitter profil filma predstavio je potpuno novi logotip, vidljivo odvojen od prepoznatljivog Papyrus fonta. Unatoč tome, Avatar 2 izlazi za više od dvije godine. S obzirom na Cameronov cilj da u nastavku uvede potpuno novi tehnološki napredak u smislu nastanka filmova, baš kao i kod originalnog filma, sigurno je za reći da mu je potrebno dugo vrijeme tijekom postprodukcije kako bi se osiguralo da filmovi budu ispolirane vizualne gozbe.

Datumi izlazaka:

Avatar 2 (2020) – 18. prosinac 2020.

Avatar 3 (2021) – 17. prosinac 2021.

Avatar 4 (2024) – 20. prosinac 2024.

Avatar 5 (2025) – 19. prosinac 2025.

Druge je zanimalo i ovo...