‘Game of Thrones’ Army of the Dead bitka daleko najveća do sada

‘Game of Thrones’ Army of the Dead bitka daleko najveća do sada

Kako se budžet serije povećavao iz sezone u sezonu, tako su se povećavale i bitke, a navodno će ‘Army of the Dead’ biti toliko velika da će ‘Battle of the Bastards’ izgledati kao tematski park prema njoj. 
Gotovo je zabavno razmišljati o 1. sezoni gdje su se velike bitke uvijek dogodile iza ekrana, ​​a sada su središnji dio cijele sezone. No, serija se gradila na jednu glavnu bitku, gdje se svi moraju okupiti i boriti protiv vojske mrtvih. I EW ima pojedinosti o tome što je sve bilo potrebno za napraviti tu borbu:

Prošlog travnja, član ekipe serije je otkrio da je Game of Thrones odradila 55 noći, dok je snimala bitku. Mediji diljem svijeta vodili su priče govoreći kako je finalna sezona borbe dvostruko duža od 25-dnevnog snimanja za vrhunsku bitku Bastardsa 6. sezone. Ovo je zapravo jako podcijenilo ono što se doista dogodilo. 55 noći bile su samo za otvorene scene bitke na Winterfell setu. Snimanje se zatim preselilo u studio, gdje je Sapochnik nastavio snimati istu bitku tjednima nakon toga.

“To je brutalno”, kaže Dinklage. “Učinit će da Battle of the Bastards izgleda kao tematski park.”

‘Game of Thrones’ Army of the Dead bitka daleko najveća do sada

EW kaže da će ova borba imati najdugotrajniju akcijsku sekvencu ikada napravljenu za film ili TV emisiju, te da će epizoda imati borbu od zida-do-zida koju će voditi redatelj “Hardhome” i “Battle of the Bastards” Miguel Sapochnik.

Ali ako ste zabrinuti zbog zamora u boju, ne bojte se. Bitka će se kretati između različitih priča dok se vojska mrtvih bori u Winterfellu:

Bitka nema samo jedan fokus, nego se preklapa između više likova uključenih u vlastite priče o preživljavanju od kojih se svaka osjeća kao jedinstveni žanr. “Imati najveću bitku ne zvuči vrlo uzbudljivo – zvuči prilično dosadno”, kaže Benioff. “Dio našeg izazova, a zapravo, Miguelov izazov, jest kako da zadržimo ono što je uvjerljivo … mi smo to već počeli graditi od samog početka, to je život protiv mrtvih, a to ne možete učiniti u 12-minutnim sekvencama.”

Kako bi to uspjeli, produkcija je iznimno proširila svoj set Starkovog nasljednog Winterfella, dodavši vanjski dvorac, veće dvorište i više međusobno povezanih soba i bedema. Šetnja oko novog Winterfella nalik je lutanju raskošnim, preplavljujućim srednjovjekovnim odmaralištem. Tlo je prekriven snijegom i krvlju. Zrak je pun gustim dimom iz vatrenih jama. Možete se okrenuti u bilo kojem smjeru i vidjeti samo još Winterfella. Lako je osjećati se kao da ste zalutali u Westeros.

Jedva čekamo vidjeti ovu bitku u posljednjoj osmoj sezoni serije Game of Thrones, koja nam dolazi na male ekrane u 2019. godini, samo na HBO.

Similar Posts