7 Najboljih filmova James Cameron

7 Najboljih filmova James Cameron

James Cameron je do sada u svojoj karijeri bio redatelj samo 7 filmova, a poslagane od najgoreg do najboljeg ih možete vidjeti u ovom članku. 

James Francis Cameron (Kapuskasing, Ontario, 16. kolovoza 1954.), kanadski filmski redatelj i producent. Poznat je po svojim akcijskim i SF filmovima koji obično komercijalno uspješni i vrlo inovativni. Tematski, Cameronovi filmovi općenito istražuju odnos između čovjeka i tehnologije. Cameron je režirao Titanic, koji je postao najuspješniji film svih vremena, sa svjetskom zaradom od 1,8 milijardi dolara, te nakon toga Avatar, koji je i danas komercijalno najuspješniji film s zaradom od ogromnih 2,788 milijardi dolara. Stvorio je i Terminator franšizu.

U karijeri je osvojio 3 Oscara, za Najbolji film, Najboljeg redatelja i Najbolju montažu, sve za film Titanic (1997).

Iako je u karijeri radio na jako puno filmova, što kao scenarist, što kao producent, samo je sedam (osam) filmova napravio kao redatelj. Osmi, koji nismo uvrstili na ovaj popis nije radio sam, a to je Piranha Part Two: The Spawning (1981) i zaista ga nije vrijedno spominjati.

U nastavku pogledajte 7 Najboljih redateljskih filmova James Cameron, poslaganih od najgoreg do najboljeg:

7. True Lies (1994)

True Lies (1994)

Žanr: Akcija, komedija, triler

Redatelj: James Cameron

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold

Radnja ukratko: Harry (Arnold Schwarzenegger) je uvijek ženi govorio da je prodavač računala, no zapravo je tajni agent koji provodi vrijeme ganjajući teroriste i sabotirajući njihove spletke da zavladaju svijetom.

6. The Abyss (1989)

The Abyss (1989)

Žanr: Avantura, drama, sci-fi

Redatelj: James Cameron

Glumci: Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn

Radnja ukratko: Civilni ronilački tim je ušao u potragu za izgubljenom nuklearnom podmornicom i suočio se s opasnošću prilikom susreta s izvanzemaljskim vodenim vrstama.

5. Titanic (1997)

Titanic (1997)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: James Cameron

Glumci: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Radnja ukratko: Sedamnaestogodišnja aristokratkinja se zaljubljuje u dragog, ali siromašnog umjetnika na luksuznom i nesretnom R.M.S. Titanic.

4. Avatar (2009)

Avatar (2009)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Kreator: James Cameron

Glumci: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Radnja ukratko: Priča je to o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na vanzemaljskom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Kao avatar ljudskog uma u vanzemaljskom tijelu, on se nađe rastrgan između dva svijeta u očajničkoj borbi za vlastito preživljavanje te za opstanak lokalnog stanovništva.

3. The Terminator (1984)

Arnold Schwarzenegger - Novi Terminator film se vraća početcima

Žanr: Akcija, sci-fi

Kreator: James Cameron

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn

Radnja ukratko: Naizgled neuništiv android šalje se iz 2029. u 1984. godine kako bi ubio konobaricu čiji će nerođeni sin voditi čovječanstvo u ratu protiv strojeva, dok se vojnik iz tog rata šalje kako bi je zaštitio po svaku cijenu.

2. Aliens (1986)

Aliens (1986)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Kreator: James Cameron

Glumci: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Carrie Henn

Radnja ukratko: Ellen Ripley (Sigourney Weaver), posljednju preživjelu članicu posade teretnog svemirskog broda Nostromo, spašava i reanimira spasilačka ekipa svemirske stanice poslije 57 godina lebdenja u hiper-snu u svemirskom shuttleu. Mjesec iz originalnog filma je sada koloniziran, ali kontakt s njime je izgubljen. Ovog puta, kolonijalni marinci imaju impresivnu vatrenu moć, ali hoće li to biti dovoljno?

1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2 (1991)

Žanr: Akcija, sci-fi

Kreator: James Cameron

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Radnja ukratko: Film govori o povratku Terminatora T-800 iz budućnosti u sadašnjost, ali za razliku od prvog filma, ovaj put je poslan sa zadatkom da zaštiti Saru Connor i njezinog desetogodišnjeg sina Johna od novog unaprijeđenog prototipa T-1000, sačinjenog od tekućeg metala.

Similar Posts