Catherine Zeta-Jones filmovi - Top 10 najboljih

Catherine Zeta-Jones filmovi – Top 10 najboljih

Donosimo vam 10 najboljih filmova odlične glumice Catherine Zeta-Jones. Koje su vama najbolje njezine uloge?

Catherine Zeta-Jones (25. rujna 1969.), velška glumica i oscarovka koja pretežno živi u SAD-u. Rodila se u Swanseau, primorskom gradu na južnoj obali Walesa. Majka Patricia bila je irska krojačica, a otac David bio je vlasnik tvornice slatkiša. Ima dvoje braće, Davida i Lyndona.

Profesionalno je na filmu debitirala u 18. godini. Mjesto radnje je bila Francuska, a film “1001 noć”, redatelja Phillipea de Broce. Glumila je i u nizu britanskih i američkih televizijskih serija. Slavu na Otoku donijela joj je serija “Dražesni pupoljci svibanjski” gdje je glumila Mariette, najstariju kći Pa Larkina (David Jason). Do sada je ostvarila 23 uloge nasuprot mnogim slavnim partnerima: Michael Douglas, George Clooney, Liam Neeson, Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Sean Connery. Brat David je producent u njenoj filmskoj kompaniji, a Lyndon je njen osobni menadžer.

Od 2000. godine udana je za Michaela Douglasa, s kojim ima sina Dylana Michaela (po velikom velškom pjesniku Dylanu Thomasu) i kćer Carys Zeta Douglas.

Oscara je dobila 2003. godine za ulogu Velme Kelly u mjuziklu Chicago. Tražila je vlasulju s frizurom tipičnom za 1920-te godine, jer je željela da joj se vidi lice i da obožavatelji ne sumnjaju da je sve plesne scene odradila sama.

Catherine Zeta-Jones filmovi – 10 najboljih

10. No Reservations (2007)

No Reservations (2007)

Žanr: Drama, romantika, komedija
Redatelj: Scott Hicks
Glumci: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin

Radnja ukratko: Catherine Zeta-Jones odgaja ‘malu miss Amerike’ i prepucava se s Aaronom Eckhartom. Još jedna romantična komedija u kojoj ljubav ide kroz želudac.

9. Intolerable Cruelty (2003)

Intolerable Cruelty (2003)

Žanr: Komedija, krimi, romantika
Redatelj: Joel Coen, Ethan Coen
Glumci: George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Billy Bob Thornton

Radnja ukratko: Miles Massey (G. Clooney) je vrlo uspješan losangeleski odvjetnik specijaliziran za brakorazvodne parnice kalifornijske društvene kreme. Njegovi problemi počinju kad prihvati zastupanje Rex Rexrotha, razvratnoga bogataša kojega je žena (C. Zeta Jones) uz pomoć beskrupuloznoga privatnoga istražitelja Gusa Petcha (C. the Entertainer) uhvatila u preljubu. Premda okretni branitelj ostaje na visini ugleda, prevarena supruga izaziva u njemu nešto što si nikako ne bi smio dopustiti – osjećaje! Kriza srednjih godina pogibeljna je za sve muškarce, a za one kod kojih uz osobne potakne i profesionalne dvojbe, predstavlja pravu katastrofu.

8. Entrapment (1999)

Entrapment (1999)

Žanr: Akcija, krimi, romantika
Redatelj: Jon Amiel
Glumci: Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Ving Rhames

Radnja ukratko: Zeta-Jones kao agentica osiguravajuće agencije i Sean Connery kao kradljivac umjetnina – dinamični duo.

7. Ocean’s Twelve (2004)

Ocean's Twelve (2004)

Žanr: Krimi, triler
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones

Radnja ukratko: Svi dugovi dolaze na naplatu, pa tako i onaj Dannyja Oceana i njegovog tima. Prošle su tri godine otkad je Danny Ocean (George Clooney) sa svojom ekipom, koju je predvodio Rusty Ryan (Brad Pitt) izveo jednu od najunosnijih pljački u povijesti. Njegova ekipa koja se sastojala od ambicioznog džepara Linusa Caldwella (Matt Damon), stručnjaka za eksplozive Bashera Tarra (Don Cheadle) i stručnjaka za provaljivanje u sefove Franka Cattona (Bernie Mac), opljačkala je poduzetnika Terryja Benedicta (Andy Garcia) i to do zadnjeg novčića tako da su provalili u neprobojni sef u Las Vegasu.

Oni su podijelili 160 milijuna dolara, a svaki od jedanaestorice nastojao je živjeti mirnim i normalnim životom. Nakon što netko prekrši prvo pravilo i otkrije Benedictu pravu tajnu miran život više ne dolazi u obzir. Sada on želi svojih 160 milijuna dolara natrag, i to s kamatama, a čini se kako i Benedict nije jedina moćna osoba koja traži Oceanovu bandu.

6. Side Effects (2013)

Side Effects (2013)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jones

Radnja ukratko: U napetom psihološkom trileru Rooney Mara tumači ulogu depresivne žene čiji muž uskoro izlazi iz zatvora. Protiv depresije se bori hrpom lijekova koje dobiva od psihijatra. A nuspojave?

5. The Mask of Zorro (1998)

The Mask of Zorro (1998)

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: Martin Campbell
Glumci: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones

Radnja ukratko: Mladi lopov, tražeći osvetu za smrt svog brata, je treniran od jednom velikog, ali ostarjelog Zorroa, koji također traži svoju osvetu.

4. High Fidelity (2000)

High Fidelity (2000)

Žanr: Komedija, drama, mjuzikl
Redatelj: Stephen Frears
Glumci: John Cusack, Iben Hjejle, Todd Louiso, Catherine Zeta-Jones

Radnja ukratko: Rob, vlasnik diskografske trgovine i osoba opsjednuta listama, pripovijeda svoje prvih pet prekida, uključujući i onaj u tijeku.

3. Chicago (2002)

Chicago (2002)

Žanr: Komedija, krimi, mjuzikl
Redatelj: Rob Marshall
Glumci: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

Radnja ukratko: Ubojice Velma Kelly i Roxie Hart se nalaze zajedno na smrtnoj kazni i bore se za slavu koja će ih sačuvati od vješala 1920-ih u Chicagu.

2. The Terminal (2004)

The Terminal (2004)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Chi McBride

Radnja ukratko: Istočnoeuropski immigrant Viktor Navorovsky (Tom Hanks) postaje prisilnim stanovnikom terminala jedne od njujorških zračnih luka kada je rat praktično izbrisao zemlju iz koje je došao, pa njegovi dokumenti više nisu važeći. Nemajući izbora, on terminal počinje dočivljavati svojim novim domom te se sprijateljuje s osobljem zračne luke. S vremenom poznajući sve prisutne, on se zaljubljuje u atraktivnu domaćicu zrakoplova Ameliu (Catherine Zeta Jones).

1. Traffic (2000)

Traffic (2000)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: Michael Douglas, Benicio Del Toro, Catherine Zeta-Jones

Radnja ukratko: Govori o trgovini droge iz mnogih perpsektiva: konzumenta, policajca, političara i dilera, čiji se životi isprepliću iako se oni nikad nisu sreli.

Similar Posts