10 Najboljih filmova Will Smith

Will Smith filmovi – Top 10 najboljih

Will Smith (Philadelphia, 25. rujna 1968.), američki filmski glumac i hip hop pjevač.

Rođen u siromašnoj obitelji kao jedno od četvero djece, Smith već u dvanaestoj godini počinje repati te 1989. zajedno sa svojim prijateljem, rapperom Jeffom Townesom, osvaja prvog Grammyja za najbolji rap performans s pjesmom Parents Just Don’t Understand. To je bio samo početak njegove uspješne karijere.

Ispekavši zanat u hvaljenoj TV-seriji “Princ iz Bel-Aira”, Smith svojim šarmom ubrzo osvaja i na filmskim platnima. Zahvaljujući ulogama u Kamo te dan odvede (1992.), Made in America (1993.) i Šest stupnjeva odvojenosti (1993.) osvojio je povjerenje kritičara i publike te ostvario uvjete za nastavak filmske karijere. Dvije godine kasnije slijedi prvi veći komercijalni uspjeh s filmom Zločesti dečki, a 1996. snima blockbuster Dan nezavisnosti.

Dva puta je nominiran za Oscara, za Najboljeg glumca u filmovima Ali (2001) i The Pursuit of Happyness (2006).

10. Concussion (2015)

Will Smith filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Biografija, drama, sport
Redatelj: Peter Landesman
Glumci: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks

Radnja ukratko: Govori o životnoj priči forenzičkog neuropatologa dr. Benneta Omalua koji je otkrio poveznicu između nogometnih ozljeda i poremećaja koji prvo stvaraju gubitak pamćenja, zatim potpunu demenciju, a naposljetku i potencijalne smrtne epiloge. Na taj način je dijagnosticirao problem kod profesionalaca poput igrača američkog nogometa Davea Duersona i Andrea Watersa.

9. I, Robot (2004)

I, Robot (2004)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Alex Proyas
Glumci: Will Smith, Bridget Moynahan, Bruce Greenwood

Radnja ukratko: Godine 2035. roboti su postali uobičajeni pomagači i radna snaga ljudske vrste. Čikaški policajac Del Spooner dobio je zadatak istražiti ubojstvo znanstvenika, u koje je, čini se, upleten robot Sonny. Ukoliko su roboti u stanju nauditi čovjeku, oni bi mogli i zavladati svijetom.

8. Aladdin (2019)

Recenzija: Aladdin (2019)

Žanr: Avantura, fantazija, obiteljski, mjuzikl, komedija
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen

Radnja ukratko: Dobrodušni sitni lopov i Vezir željan moći se otimaju za čarobnu svjetiljku u kojoj počiva Duh koji može ispuniti njihove najveće želje.

7. Enemy of the State (1998)

Enemy of the State (1998)

Žanr: Akcija, krimi, misterija
Redatelj: Tony Scott
Glumci: Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight

Radnja ukratko: Triler o washingtonskom odvjetniku koji slučajno stane na put nemilosrdnom izvršnom direktoru iz Ureda za nacionalnu sigurnost. Dužnosnik NSA-a smatra potrebnim uništiti reputaciju odvjetnika, ali ovaj dobije pomoć iz neočekivanog izvora.

6. Seven Pounds (2008)

Seven Pounds (2008)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Gabriele Muccino
Glumci: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson

Radnja ukratko: Nominiran za Oscara, Will Smith glumi u ovoj snažnoj drami u kojoj ponovno surađuje s redateljem i producentima filma The Pursuit of Happyness. Ova je drama emocionalna priča o čovjeku koji će promijeniti živote sedmero stranaca.

5. Bad Boys (1995)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Michael Bay
Glumci: Will Smith, Martin Lawrence, Lisa Boyle

Radnja ukratko: Miami je poznat kao glavni centar za distribuciju droge. Marcus Burnett (Martin Lawrence) i Mike Lowrey (Will Smith) su dva policajca iz Odjela za narkotike kojima je povjeren nemoguć zadatak. Naime, netko je počistio 100 milijuna dolara vrijedan heroin iz policijskog skladišta i policija ima 72 sata da riješi slučaj, u suprotnom će ga osramoćena morati predati federalnim vlastima. Jedini trag je prelijepa Julie Mott (Tea Leoni), koja zbog toga postaje metom opakog europskog narkodilera Foucheta (Tcheky Karyo). Marcus i Mike ju moraju čuvati, ali se ispostavlja da to nije nimalo lako – svjedokinja im sa svojom oštrom naravi pravi veće probleme od kriminalaca.

4. I Am Legend (2007)

I Am Legend (2007)

Žanr: Drama, horor, sci-fi
Redatelj: Francis Lawrence
Glumci: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

Radnja ukratko: “„Moje ime je Robert Neville. Preživio sam. Ako ima još netko, bilo tko.. znaj nisi sam!“ – očajnička je poruka genijalnog znanstvenika Roberta Nevillea. Ali znanost nije mogla zaustaviti smrtonosni virus, strašan, okrutan i – napravljen ljudskom rukom. Neobjašnjivo imun, Robert je jedini preživjeli čovjek u onome što je ostalo od New Yorka, a možda i svijeta. Dok kao zadnja nada za ljudsku vrstu očajnički pokušava poništiti učinke virusa pomoću vlastite imune krvi, na njega vrebaju mutirane žrtve pošasti”.

3. The Pursuit of Happyness (2006)

The Pursuit of Happyness (2006)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Gabriele Muccino
Glumci: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith

Radnja ukratko: Nekada beskućnik, Christopher Gardner (Smith) promijenit će svoj život i osnovati vlastitu brokersku kuću.

2. Men in Black (1997)

Men in Black (1997)

Žanr: Avantura, komedija, misterija
Redatelj: Barry Sonnenfeld
Glumci: Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino

Radnja ukratko: SF pustolovna komedija o dvama vrhunskim tajnim agentima na svakodnevnoj misiji nadziranja izvanzemaljskih aktivnosti na planetu Zemlji. Njihov je trenutačni zadatak spriječiti da Zemlja postane iduća žrtva intergalaktičkog terorista.

1. Independence Day (1996)

Independence Day (1996)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Roland Emmerich
Glumci: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum

Radnja ukratko: Kad izvanzemaljci dođu na Zemlju i prijete istrebljenjem ljudske vrste, na šačici je preživjelih da ih zaustave, naoružani samo inferiornom tehnologijom, domišljatošću i hrabrošću.

Similar Posts