10 Najboljih filmova Julia Roberts

Julia Roberts filmovi – Top 10 najboljih

Julia Roberts filmovi uglavnom imaju jednu jaku romantičnu notu, a žanr je to koji je ovu glumicu uistinu stavio na mapu i učinio jednom od najdražih holivudskih glumica mnogima.

Julia Fiona Roberts (Atlanta, 28. listopada 1967.) je američka filmska glumica i producentica. Osvojila je tri Zlatna globusa (od osam nominacija), a tijekom karijere još je bila četiri puta bila nominirana za Oscara, kojeg je dobila zahvaljujući glavnoj ulozi u drami Erin Brockovich.

Julia Roberts filmovi – kratki uvod

Julia Roberts filmovi
Foto: Shutterstock

Julia Roberts dolazi iz jedne glumačke obitelji u kojoj su vrlo uspješni glumci i njezin brat Eric Roberts te nećakinja (Ericova kći) Emma Roberts. Kada pogledamo profil Julije Roberts na popularnoj stranici IMDb, vidimo da se našla u više od 60 filmova. U svakom od njih svoju je zadaću odradila sjajno pa stoga ne čudi da je svojom simpatičnošću i dobrom glumom osvojila srca mnogih ljubitelja filmova.

Julia Roberts filmovi – 10 najboljih

10. August: Osage County (2013)

Julia Roberts filmovi - August: Osage County (2013)

Žanr: Drama
Redatelj: John Wells
Glumci: Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts

Radnja ukratko: Popis koji čine filmovi s Julijom Roberts započet ćemo s filmom August: Osage County. Crna komedija s nagrađivanim glumcima, Kolovoz u okrugu Osange, prati živote snažnih žena iz obitelji Weston,čiji su se putevi razišli. Obiteljska kriza vraća ih u Oklahomu, u kuću u kojoj su odrasli kao i disfunkcionalnoj ženi koja ih je odgojila – njihovoj majci.

9. Steel Magnolias (1989)

Julia Roberts filmovi - Steel Magnolias (1989)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Herbert Ross
Glumci: Shirley MacLaine, Olympia Dukakis, Sally Field, Julia Roberts

Radnja ukratko: Život ženske družine u malom mjestu na jugu Amerike i sve njihove nade, ljubavi i pobjede, dobivaju smisao u salonu ljepote koji drži jedna od njih. Taj salon predstavlja njihov tajni hram u kojem nalaze utjehu za svoje poraze i radost prijateljstva u svojim pobjedama. Svakodnevne ispovjedi daju nadu zabrinutoj djevojci, za njeno vjenčanje i pripreme koje su u tijeku.

8. Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Žanr: Biografija, komedija, krimi
Redatelj: George Clooney
Glumci: Sam Rockwell, Drew Barrymore, George Clooney, Julia Roberts

Radnja ukratko: Priča o dvostrukom životu legendarnog zabavljača – televizijskog producenta danju, CIA-ina plaćenog ubojice noću. Na vrhuncu svoje TV karijere, Chucka Barrisa vrbovala je i obučila CIA da postane tajni agent. Barem tako tvrdi Barris.

7. Closer (2004)

Closer (2004)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Mike Nichols
Glumci: Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen, Julia Roberts

Radnja ukratko: Pomalo humorističnim i nadasve iskrenim pristupom modernim ljubavnim vezama, film „Bliski odnosi“ je priča o slučajnim susretima, privlačnosti na prvi pogled te bezobzirnim izdajama.

6. Charlie Wilson’s War (2007)

Charlie Wilson's War (2007)

Žanr: Biografija, komedija, drama
Redatelj: Mike Nichols
Glumci: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman

Radnja ukratko: Temelji se na istinitoj priči o američkom kongresmenu Charlieju Wilsonu koji je u suradnji s operativcem CIA-e Gustom Avrakotosom pokrenuo tzv. Operaciju Cyclone – program organiziranja podrške afganistanskim mudžahedinima tijekom sovjetskog rata u Afganistanu.

5. Notting Hill (1999)

Notting Hill (1999)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Roger Michell
Glumci: Hugh Grant, Julia Roberts, Richard McCabe

Radnja ukratko: Sudbina je spojila potpuno različit par kada je skromni britanski vlasnik knjižare (Hugh Grant) slučajno prolio sok od naranče po jednoj od svojih mušterija – jednoj od najpoznatijih američkih glumica i velikoj zvijezdi (Julia Roberts).

4. Pretty Woman (1990)

Pretty Woman (1990)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Garry Marshall
Glumci: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

Radnja ukratko: Vivian (Roberts) je živahan, ulični dijamant, kada upozna mudrog, pametnog milijardera Edwarda Lewisa (Gere). Njihov slučajni susret koji se pretvori u jednotjedni “poslovni aranžman” preraste u vječnu romansu.

3. Erin Brockovich (2000)

Erin Brockovich (2000)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: Julia Roberts, Albert Finney, David Brisbin

Radnja ukratko: Erin Brockovich (Julia Roberts) je samohrana majka troje djece koja prolazi kroz tešku fazu života. Nezaposlena je a i skrivila je prometnu nesreću za koju mora platiti troškove… Uspijeva se zaposliti kod svojeg odvjetnika Edija Masrya (A.Finney) i počinje “kopati” po neobičnom slućaju učestalog obolijevanja od karcinoma u malom kalifornijskom mjestu Hinkleyu.

2. Ocean’s Eleven (2001)

Ocean's Eleven (2001)

Žanr: Krimi, triler
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts

Radnja ukratko: Danny Ocean i njegovih jedanaest pomagača planiraju opljačkati tri Las Vegas kasina u isto vrijeme.

1. Wonder (2017)

Recenzija: Wonder (2017) - Svijet filma

Žanr: Drama, obiteljski
Redatelj: Stephen Chbosky
Glumci: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts

Radnja ukratko: Popis koji čine filmovi Julije Roberts zaključit ćemo s Wonderom. Pravljen prema bestseler knjizi New York Times, Wonder priča nevjerojatno inspirirajuću i toplu priču o August Pullman, dječaku s deformacijama na licu koji dolazi u peti razred, prvi puta pohađajući redovnu osnovnu školu.

Similar Posts