denise richards

Denise Richards filmovi – Top 10 najboljih

Denise Richards je američka glumica, rođena 17. veljače 1971. godine u Downers Groveu, Illinois, SAD.

Kao tinejdžerica, Denise je pohađala El Camino High School u Oceansideu, Kalifornija. Tijekom svojih srednjoškolskih dana, aktivno se bavila sportom, posebno nogometom i tenisom. Nakon završetka srednje škole, odlučila je započeti karijeru modela i uskoro se preselila u Los Angeles. Njezina karijera u glumi započela je s manjim ulogama u filmovima i TV serijama kao što su Saved by the Bell, Married with Children, Eerie, Indiana i drugima. 1997. godine dobila je značajnu ulogu u filmu Starship Troopers (1997) Paula Verhoevena.

Nakon toga, uslijedile su njezine najpoznatije uloge, poput Bondove djevojke Christmas Jones u filmu The World Is Not Enough iz 1999. godine i Carmene Giovanne u filmu Wild Things iz 1998. godine.

Nakon uspjeha u filmskoj industriji, Denise je počela raditi i na televiziji. Bila je voditeljica reality showa Denise Richards: It’s Complicated koji je emitiran od 2008. do 2009. godine, a gostovala je i u popularnoj seriji Two and a Half Men kao Charliejeva bivša djevojka, Lori.

denise richards
Foto: Shutterstock

Denise Richards filmovi – 10 najboljih

Denise Richards je u svojoj karijeri glumila u više od 110 filmova i serija, a velik dio toga su bile neke manje uloge i kraća pojavljivanja u raznim TV serijama. Međutim, čak i kada je tako, radi se o impresivnoj brojci iz koje smo pokušali na što precizniji način izvući 10 najboljih filmova. Pogledajmo stoga koji su se filmovi Denise Richards našli na popisu!

10. Blonde and Blonder (2008)

Žanr: Komedija, krimi
Redatelj: Dean Hamilton, Bob Clark
Uloge: Pamela Anderson, Denise Richards, Emmanuelle Vaugier

Radnja ukratko: Dee (Pamela Anderson) i Dawn (Denise Richards) su dvije tupave plavuše odjevene u ružičasto, koje se sasvim slučajno upoznaju i pokušaju zaraditi za život. Nizom okolnosti, nesvjesno preuzmu posao u lokalnom striptiz klubu. Slučajno ih zamijene s dvije smrtonosne ubojice i tada nastaju problemi. 

9. The Third Wheel (2002)

Žanr: Komedija, romantični 
Redatelj: Jordan Brady 
Uloge: Ben Affleck, Matt Damon, Denise Richards, Luke Wilson

Radnja ukratko: Stanley (Luke Wilson) je drag momak, prilično nespretan i sramežljiv. Omiljen je među kolegama iz ureda. Zaljubljen je u novu zaposlenicu Dianu (Denise Richards), ali ima poteškoća da joj se približi. Kada konačno skupi hrabrosti da ju pozove van, udari beskućnika Phila (Jay Lacopo) svojim automobilom i njegova planirana noć se okrene u sasvim drugom smjeru.  

8. Tail Lights Fade (1999)

Žanr: Akcija, komedija, drama 
Redatelj: Malcolm Ingram 
Uloge: Jaimz Woolvett, Breckin Meyer, Denise Richards 

Radnja ukratko: Brat mlade žene Angie (Tanya Allen) je upravo uhićen zbog posjedovanja marihuane. Ona je sada prisiljena juriti po čitavoj Kanadi kako bi ga spasila. U dugoj vožnji će joj se priključiti njezin dečko Cole (Breckin Meyer) i prijatelji Bruce (Jake Busey) i Wendy (Denise Richards).

7. Valentine (2001)

Žanr: Horor, misterija, triler
Redatelj: Jamie Blanks 
Uloge: Denise Richards, David Boreanaz, Marley Shelton 

Radnja ukratko: Kasne su osamdesete godine prošlog stoljeća. Na srednjoškolskom plesu, mladi štreber Jeremy Melton (Joel Palmer) doživljava neviđena poniženja i uvrede od gotovo svih djevojaka, osim jedne po imenu Dorothy (Jessica Capshaw). Kasnije se ljube ispod tribina dok ih grupa nasilnika ne otkrije, a Dorothy kaže da ju je Jeremy napao. Dječaci počnu skidati Jeremyja i dodatno ga ponižavati. Desetak godina kasnije, te iste djevojke su u svojim dvadesetima i uživaju u spojevima, sve dok ne počnu misteriozno nestajati.

6. Good Advice (2001)

Žanr: Komedija, romantični
Redatelj: Steve Rash
Uloge: Charlie Sheen, Angie Harmon, Denise Richards 

Radnja ukratko: Ryan (Charlie Sheen) i Lucy (Francoise Surel) zaslužuju jedno drugo. Lucy ima mali stan i zarađuje pisanjem kolumni sa savjetima za jedne male novine koje svakim danom sve više propadaju unatoč naporima vlasnice Page (Angie Harmon). Ryan je izgubio sav svoj novac ulažući u dionice na dojavu izvršnog direktora koji ga je nasamario. Da stvari budu još gore, suspendirana mu je brokerska licenca, šef ga otpušta i nitko drugi ga neće zaposliti. Jednog jutra Lucy spakira svoje torbe kako bi odletjela u Brazil živjeti s vlasnikom rudnika dijamanata, a Ryan dolazi na ideju da nastavi pisati kolumne u njeno ime i unovči čekove.

5. Undercover Brother (2002)

Žanr: Akcija, Komedija
Redatelj: Malcolm D. Lee
Glumci: Eddie Griffin, Denise Richards, Aunjanue Ellis

Radnja ukratko: Anton Jackson (Eddie Griffin) je naizgled bezazlen tip koji se na prvi pogled čini dovoljno bezopasnim, ali on je tajni agent u potpuno crnačkom Bratstvu. Partnerica mu je drska djevojka Sistah (Aunjanue Ellis). Anton je spreman boriti se protiv bjelačkog establišmenta i opakog gospodina Feathera (Chris Kattan).

4. The World Is Not Enough (1999) 

Žanr: Akcija, avantura, triler 
Redatelj: Michael Apted 
Glumci: Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Denise Richards 

Radnja ukratko: Naftni tajkun je ubijen u MI6, a Bond (Pierce Brosnan) ima zadaću zaštititi njegovu kćer. Renard (Robert Carlyle), koji ima metak zabijen u mozgu od prethodnog agenta, potajno planira uništenje cjevovoda. Bond dobiva pomoć u obliku znanstvenice dr. Christmas Jones (Denise Richards). Mora brzo djelovati kako bi spriječio Renarda da uništi Europu.

3. Wild Things (1998)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler
Redatelj: John McNaughton 
Uloge: Kevin Bacon, Neve Campbell, Matt Dillon, Denise Richards

Radnja ukratko: Život srednjoškolskog savjetnika Sama Lombarda (Matt Dillon), koji živi u Blue Bayu na jugu Floride, okreće se u totalno drugom smjeru. Razlog je Kelly Van Ryan (Denise Richards), kći milijarderke Sandre Van Ryan (Theresa Russell), jedne od moćnih i elitnih članica zajednice Blue Baya. Kelly je zaljubljena u Sama, ali kada ovaj ne pokaže preveliki interes za nju, ona ga optužuje da ju je silovao. Stvari za Sama postaju još gore kada problematična i zločesta djevojka Suzie Toller (Neve Campbell) istupi i kaže da je Sam i nju silovao. Istražujući slučaj, policijski detektiv Ray Duquette (Kevin Bacon) je sve više uvjeren u zavjeru koja uključuje Sama, Kelly i Susie i otkriva da ništa nije onako kako se čini. 

2. Drop Dead Gorgeous (1999)

Žanr: Komedija, romantični, triler
Redatelj: Michael Patrick Jann 
Uloge: Kirsten Dunst, Denise Richards, Ellen Barkin 

Radnja ukratko: Gradić u Minnesoti. Godišnje natjecanje u ljepoti koje prati TV ekipa. Bivša pobjednica Gladys Leeman (Kirstie Alley) želi biti sigurna da će njezina kći Rebecca (Denise Richards) krenuti njezinim putem. Eksplozije i požari su dokaz toga koliko je Gladys spremna daleko ići. Budući da su Leemani najbogatija obitelj u gradu, policija je prilično nezainteresirana i opuštena oko svega. Međutim, teško će biti zaustaviti glavnu suparnicu Amber Atkins (Kirsten Dunst).  

1. Starship Troopers (1997) 

Žanr: Akcija, avantura, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Paul Verhoeven 
Glumci: Casper Van Dien, Denise Richards, Dina Meyer, Neil Patrick Harris

Radnja ukratko: Daleka budućnost. Zemljom upravlja militaristička Ujedinjena građanska federacija. Mnoštvo visokorazvijenih Arachnida iz svemira prijeti sigurnosti našeg solarnog sustava, a sportaš Johnny Rico (Casper Van Dien) i tri njegova prijatelja iz rodnog grada udružuju se i odlaze u vojsku kako bi pomogli u obrani. Hoće li Rico i njegovi kolege iz Starship Troopersa na kraju poslužiti kao topovsko meso ili će iz svega izaći kao heroji?

Similar Posts