Na današnji dan, 1972. godine, rođen je Ben Affleck, a mi vam ovom prilikom donosimo 15 nama najboljih njegovih filmova.

Napišite nam u komentarima koje su vama najbolji filmovi Ben Afflecka. 

Ben Affleck (Berkeley, Kalifornija, 15. kolovoza 1972.) je američki glumac i filmski umjetnik.

Nakon što je odustao od fakulteta, Ben Affleck odlazi u Hollywood. Počinje malom ulogom u filmu School Ties zajedno sa svojim prijateljem Mattom Damonom, a zatim slijede veće uloge u filmovima Dazed and Confused (1993.) Richarda Linklatera i Mallrats (1995.) Kevina Smitha.

Ubrzo nakon toga, uslijed sve manjeg izbora uloga, Affleck i Damon odlučuju napisati scenarij u kome će njih dvojica imati glavne uloge. Preko Affleckovog brata upoznaju Gusa Van Santa, na čiju preporuku njihov scenarij otkupljuje kuća Miramax i od tog momenta priča o problematičnom dječaku, matematičkom geniju, postaje svima znana kao Dobri Will Hunting.

Prije realizacije ovog filma, Affleck s Kevinom Smithom započinje snimanje drugog – pod nazivom Loveći Amy (Chasing Amy), poslije čega biva svrstan u grupu glumaca vrijednih spomena. Nakon uspjeha koji postiže Dobri Will Hunting osvojivši nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij, Affleck i Damon automatski postaju zlatni momci Hollywooda. Nakon toga, velika vrata su mu širom otvorena. 2008. snima komediju Njemu baš i nije stalo, u kojoj mu društvo prave Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Drew Barrymore i Justin Long.

Osvojio je i Oscar za najbolji film, za film Argo (2012).

Najbolji filmovi Ben Affleck

15. Pearl Harbor (2001)

Pearl Harbor (2001)

Žanr: Akcija, drama, povijesni

Redatelj: Michael Bay

Glumci: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett

Radnja ukratko: Radnja je smještena u doba Drugog Svjetskog rata te prikazuje događaje pred, za vrijeme i poslije napada na Pearl Harbor, uključujući Doolittleov prepad. Protagonisti, koje tumače Ben Affleck i Josh Hartnett, su dva Američka vojna pilota čije prijateljstvo umjesto rata u iskušenje dovodi suparništvo oko lijepe bolničarke (čiji lik tumači Kate Beckinsale).

14. Armageddon (1998)

Armageddon (1998)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: Michael Bay

Glumci: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Protagonisti su grupa bušača na naftnoj platformi koju NASA angažira za svemirsku misiju čiji je cilj postaviti nuklearni eksploziv na asteroidu koji prijeti uništenjem Zemlje.

13. Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Žanr: Komedija

Redatelj: Kevin Smith

Glumci: Jason Mewes, Kevin Smith, Ben Affleck, Will Ferrell

Radnja ukratko: Strip “Bluntman and Chronic” temelji se na stvarnim ovisnicima Jay i Silent Bob, pa kad ne dobiju dobit od adaptacije na veliki zaslon, ​​oni kreću uništiti film.

12. Boiler Room (2000)

Boiler Room (2000)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Ben Younger

Glumci: Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Nia Long

Radnja ukratko: Seth Davis napusti koledž da bi u vlastitom domu otvorio casino. Uvidjevši njegov smisao za biznis, otac mu pomogne da se zaposli u brokerskoj firmi.

11. State of Play (2009)

State of Play (2009)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: Kevin Macdonald

Glumci: Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck

Radnja ukratko: Napeti triler o kongresmenu i novinaru upletenima u u dva naizgled nepovezana slučaja brutalnih ubojstava.