Ben Affleck

Ben Affleck filmovi – Top 15 najboljih

Ben Affleck (Berkeley, Kalifornija, 15. kolovoza 1972.) je američki glumac i filmski umjetnik. Nakon što je odustao od fakulteta, Ben Affleck odlazi u Hollywood. Počinje malom ulogom u filmu School Ties zajedno sa svojim prijateljem Mattom Damonom, a zatim slijede veće uloge u filmovima Dazed and Confused (1993.) Richarda Linklatera i Mallrats (1995.) Kevina Smitha.

Ubrzo nakon toga, uslijed sve manjeg izbora uloga, Affleck i Damon odlučuju napisati scenarij u kome će njih dvojica imati glavne uloge. Preko Affleckovog brata upoznaju Gusa Van Santa, na čiju preporuku njihov scenarij otkupljuje kuća Miramax i od tog momenta priča o problematičnom dječaku, matematičkom geniju, postaje svima znana kao Dobri Will Hunting.

Prije realizacije ovog filma, Affleck s Kevinom Smithom započinje snimanje drugog – pod nazivom Loveći Amy (Chasing Amy), poslije čega biva svrstan u grupu glumaca vrijednih spomena. Nakon uspjeha koji postiže Dobri Will Hunting osvojivši nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij, Affleck i Damon automatski postaju zlatni momci Hollywooda. Nakon toga, velika vrata su mu širom otvorena. 2008. snima komediju Njemu baš i nije stalo, u kojoj mu društvo prave Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Drew Barrymore i Justin Long.

Osvojio je i Oscar za najbolji film, za film Argo (2012).

Ben Affleck filmovi – 15 najboljih

15. Pearl Harbor (2001)

Pearl Harbor (2001)

Žanr: Akcija, drama, povijesni
Redatelj: Michael Bay
Glumci: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett

Radnja ukratko: Radnja je smještena u doba Drugog Svjetskog rata te prikazuje događaje pred, za vrijeme i poslije napada na Pearl Harbor, uključujući Doolittleov prepad. Protagonisti, koje tumače Ben Affleck i Josh Hartnett, su dva Američka vojna pilota čije prijateljstvo umjesto rata u iskušenje dovodi suparništvo oko lijepe bolničarke (čiji lik tumači Kate Beckinsale).

14. Armageddon (1998)

Armageddon (1998)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Michael Bay
Glumci: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Protagonisti su grupa bušača na naftnoj platformi koju NASA angažira za svemirsku misiju čiji je cilj postaviti nuklearni eksploziv na asteroidu koji prijeti uništenjem Zemlje.

13. Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Žanr: Komedija
Redatelj: Kevin Smith
Glumci: Jason Mewes, Kevin Smith, Ben Affleck, Will Ferrell

Radnja ukratko: Strip “Bluntman and Chronic” temelji se na stvarnim ovisnicima Jay i Silent Bob, pa kad ne dobiju dobit od adaptacije na veliki zaslon, ​​oni kreću uništiti film.

12. Boiler Room (2000)

Boiler Room (2000)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Ben Younger
Glumci: Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Nia Long

Radnja ukratko: Seth Davis napusti koledž da bi u vlastitom domu otvorio casino. Uvidjevši njegov smisao za biznis, otac mu pomogne da se zaposli u brokerskoj firmi.

11. State of Play (2009)

State of Play (2009)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Kevin Macdonald
Glumci: Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck

Radnja ukratko: Napeti triler o kongresmenu i novinaru upletenima u u dva naizgled nepovezana slučaja brutalnih ubojstava.

10. Mallrats (1995)

Mallrats (1995)

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Kevin Smith
Glumci: Shannen Doherty, Jeremy London, Jason Lee

Radnja ukratko: Oboje ostavljeni od njihovih djevojaka, dvojica najboljih prijatelja traže utočište u lokalnom centru.

9. Chasing Amy (1997)

Chasing Amy (1997)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Kevin Smith
Glumci: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Ethan Suplee

Radnja ukratko: Holden i Banky su umjetnici stripova. Sve je dobro za njih dok ne upoznaju Alyssa, također umjetnicu stripova. Holden pada za nju, ali njegove su nade porušene kad otkrije da je lezbijka.

8. The Accountant (2016)

film-Accountant

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Gavin O’Connor
Glumci: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons

Radnja ukratko: Iza maske naizgled dosadnog računovođe Chrisa Wolffa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubojice. Wolff (Affleck) je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u malom CPA uredu, istovremeno isti posao obavlja i za najopasnije svjetske kriminalne organizacije. Zbog svojih sposobnosti zapao je za oko Ministarstvu financija kojeg predvodi Ray King (J.K. Simmons), ali s vremenom počinje raditi za kompaniju unutar koje je Dana Cummings (Kendrick) otkrila financijsku malverzaciju koja uključuje milijune dolara. Nakon knjigovodstvenog uvida, Chris polako razotkriva istinu.

7. DC filmski svemir

Glumio je ulogu Bruce Wayne / Batman u za sada tri filma, Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad i Justice League. Nije još sigurno hoće li glumiti u nadolazećem The Batman filmu.

6. Dogma (1999)

Dogma (1999)

Žanr: Avantura, komedija, drama
Redatelj: Kevin Smith
Glumci: Ben Affleck, Matt Damon, Linda Fiorentino

Radnja ukratko: Zaposlenik klinike za pobačaj s posebnim nasljedstvom pozvan je spasiti postojanje čovječanstva, od dva odmetnička anđela koji pokušavaju iskoristiti rupu i vratiti se na Nebo.

5. The Town (2010)

The Town (2010)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Ben Affleck
Glumci: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm

Radnja ukratko: U Bostonu se banke pljačkaju preko 300 puta godišnje. Većina profesionalnih pljačkaša živi u Charlestownu. Jedan od njih je i Doug McRay. Njegova jedina obitelj su kolege kriminalci, koje vodi u nemilosrdne pljačke u kojima uzimaju sve što žele i uvijek se izvuku. Dougov život zakomplicira Claire, menađerica opljačkane banke s kojom se upušta u romantičnu vezu. Kad poželi kriminalni život ostaviti iza sebe, Doug će morati birati između svojih prijatelja i žene koju voli.

4. Dazed and Confused (1993)

Dazed and Confused 1993

Žanr: Komedija
Redatelj: Richard Linklater
Glumci: Jason London, Wiley Wiggins, Matthew McConaughey

Radnja ukratko: Pustolovine srednjoškolaca i mlađih učenika posljednjeg dana škole u svibnju 1976. godine.

3. Argo (2012)

Argo (2012)

Žanr: Biografija, drama, triler
Redatelj: Ben Affleck
Glumci: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

Radnja ukratko: Temeljen je na novinarskim člancima objavljenim 2007. godine u kojima je Tony Mendes, operativac agencije CIA, vodio spašavanje šestero američkih diplomata iz Teherana u Iranu tijekom iranske talačke krize 1979. godine.

2. Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting (1997)

Žanr: Drama
Redatelj: Gus Van Sant
Glumci: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck

Radnja ukratko: Četiri prijatelja iz radničke klase zajedno se druže u Južnom Bostonu, ali jedan od njih, ratoborni Will, ima neobičan dar: on je genij. Kad profesor matematike Lambeau sazna za to, inzistira na tome da mladić prestane tratiti svoj talent.

1. Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: David Fincher
Glumci: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Radnja ukratko: U napetoj priči o supruzi koja se ne pojavi na proslavi 5. godišnjice braka u glavnim ćemo ulogama gledati Bena Afflecka i Rosamund Pike. Oni glume savršen bračni par, Nicka i Amy, koji mirno živi u provinciji nakon preseljenja iz New Yorka. Omiljeni članovi malene zajednice postat će nacionalna vijest broj 1 kada potraga za nestalom Amy pokaže da je Nick glavni osumnjičenik, a njezin dnevnik otkrije potpuno drugačiju stranu njihovog besprijekornog braka.

Similar Posts