10 Najboljih filmova Jennifer Lawrence

10 Najboljih filmova Jennifer Lawrence

Donosimo vam 10 najboljih filmova Američke Oscarovke Jennifer Lawrence. Koji su vam najboljin njezini filmovi?

Jennifer Shrader Lawrence (Louisville, Kentucky, 15. kolovoza 1990.) američka je filmska i televizijska glumica. Imala je glavne uloge u TBS-ovoj seriji The Bill Engvall Show i u nezavisnim filmovima Ravnica u plamenu i Zimska kost, za koji je dobila brojne pohvale i nominaciju za Oscar za najbolju glavnu glumicu. S 20 godina postala je druga najmlađa glumica koja je bila nominirana za tu nagradu.

2013. godine Jennifer je dobila nagradu Oscar za najbolju glavnu glumicu za svoju ulogu u filmu U dobru i zlu (Silver Linings Playbook). Iste godine izlazi i film Američka prevara u kojem Jennifer glumi ulogu Rosalyn Rosenfeld i za nju dobiva svoju treću nominaciju za Oscar (ovoga puta za najbolju sporednu glumicu). Nominirana je za Oscara i za film Joy (2015).

Najbolji filmovi Jennifer Lawrence

10. Winter’s Bone (2010)

Winter's Bone (2010)

Žanr: Drama

Redatelj: Debra Granik

Glumci: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt

Radnja ukratko: Nepokolebljiva djevojka s Ozark planine prolazi kroz opasne društvene terene dok pokušava pronaći svog oca – dilera drogom – te sačuvati svoju obitelj sigurnom.

9. The Beaver (2011)

The Beaver (2011)

Žanr: Drama

Redatelj: Jodie Foster

Glumci: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Walter Black je bio direktor u tvornici igračaka i obiteljski čovjek, otac dvojice sinova. Sad je zatrovan osobnim demonima i boluje od depresije. Što god pokušao, nikako se ne može pokrenuti i preuzeti kontrolu… sve dok mali dabar, igračka za ruku, ne uđe u njegov život. To će stvorenje postati osnovno sredstvo Walterovog komuniciranja s najbližima.

8. Like Crazy (2011)

Like Crazy (2011)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Drake Doremus

Glumci: Felicity Jones, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Britanska studentica se zaljubljuje u Američkog studenta, samo kako bi bili razdvojeni kada je protjerana iz USA, nakon što joj je istekla viza.

7. Joy (2015)

Joy (2015)

Žanr: Drama

Redatelj: David O. Russell

Glumci: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

Radnja ukratko: Inspiriran istinitom pričom, ovaj nam film donosi prikaz emotivnog, životnog putovanja žene koja je čvrsto odlučna u namjeri da na okupu održi svoju ekscentričnu, disfunkcionalnu obitelj – usprkos svim, naizgled nepremostivim, razlikama. Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnoga sna, Joy uspijeva u svojem naumu i postaje osnivačica carstva vrijednog bilijune dolara, transformirajući time vlastiti život, ali i živote članova njezine obitelji.

6. Red Sparrow (2018)

Žanr: Drama, triler

Redatelj: Francis Lawrence

Glumci: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts

Radnja ukratko: Balerina Dominika Egorova je regrutirana u ‘Sparrow School’, Rusku obavještajnu službu, gdje je primorana koristiti svoje tijelo kao oružje. Njezina prva misija je ciljanje CIA agenta, prijeti da razotkrije sigurnost obiju država.

5. American Hustle (2013)

american-hustle

Žanr: Krimi, drama

Redatelj: David O. Russell

Glumci: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper , Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film „Američki varalice“ priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper). DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši. Poput Russellovih prethodnih filmova („Boksač“, „U dobru i zlu“), film „Američki varalice“ poigrava se sa žanrom hvatajući se na surove emocije i pitanja života i smrti.

4. The Hunger Games filmska franšiza

The Hunger Games

Glumila je glavnu ulogu, Katniss Everdeen, u četiri filma franšize, The Hunger Games (2012), The Hunger Games: Catching Fire (2013), The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014) i The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015).

3. Passengers (2016)

Žanr: Drama, romantika, sci-fi

Redatelj: Morten Tyldum

Glumci: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

Radnja ukratko: Tijekom rutinskog putovanja kroz svemir koje ih vodi prema novom domu, dvoje putnika bude se devedeset godina prerano, nakon što se brod pokvari. Uskoro se Jim (Chris Pratt) i Aurora (Jennifer Lawrence) suoče s činjenicom da će ostatak života provesti na brodu gdje će uživati u svim blagodatima koje su ikada mogli zamisliti, a nedugo potom pojavljuju se i uzajamne simpatije… Sve dok ne otkriju da se brod nalazi u smrtonosnoj opasnosti. Uz živote pet tisuća putnika za koje odgovaraju, Jim i Aurora morat će raditi zajedno kako bi ih sve spasili.

2. X-Men filmska franšiza

Glumila je lik Raven / Mystique u filmovima X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse i Dark Phoenix. Trebala bi se vratiti i u filmu X-Men: Dark Phoenix.

1. Silver Linings Playbook (2012)

10 Najboljih filmova Jennifer Lawrence

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: David O. Russell

Glumci: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Radnja ukratko: Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve , kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju. Ona mu odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj. Međutim, sve će se promijeniti kada sudbina upetlja svoje prste.

Druge je zanimalo i ovo...