Recenzija: Red Sparrow (2018)

Pogledali smo misterija, triler film, s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi, Red Sparrow. Našu recenziju filma Red Sparrow pročitajte u članku. 

Datum izlaska filma:

02. ožujka 2018.

Žanr filma:

Triler, misterija, drama

Redatelj:

Francis Lawrence

Scenarist:

Justin Haythe, Jason Matthews

Glumci:

Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker

Radnja ukratko:

Balerina Dominika Egorova je regrutirana u ‘Sparrow School’, Rusku obavještajnu službu, gdje je primorana koristiti svoje tijelo kao oružje. Njezina prva misija je ciljanje CIA agenta, prijeti da razotkrije sigurnost obiju država.

Red Sparrow je adaptacija knjige istog imena, od pisca Jason Matthews. Matthews je bivši CIA tajni agent, čime doprinosi vjerodostojnosti pisanja.

Film je dobio osrednje do dosta loše ocijene kritike, a ni publika ga nije previše mazila, pa je tako s budžetom od $69 milijuna uspio zaraditi ‘samo’ $150,920,469, nije loše, ali očekivalo se više.

Upravo s time na pameti sam počeo gledati film i nisam puno očekivao. Iz nekog razloga sam očekivao hrpu besmislene akcije, čega uopće nije bilo u filmu, te sam se vrlo brzo ugodno iznenadio filmom. Priča o postanku nove, mlade i atraktivne Ruske tajne agentice je napravljena dosta dobro. Ponekad možda malo pretjerano, možda i ne, ali barem se tako čini. Situacije u kojima se ona nađe tijekom filma su nekada previše pogodne za nju, ali se često ona svojim snalaženjem nađe u njima. Cijeli slučaj je mogao biti malo zanimljiviji, ali ja imam osjećaj da su oni ovim filmom htjeli ispričati njezinu priču, a onda praviti nove filmove u kojima bi se dotakli drugih, možda zanimljivijih slučajeva. To je samo moje mišljenje, ali Red Sparrow mi se baš činio kako bi mogao započeti franšizu poput Jason Bourne, James Bond ili sličnih.

Jennifer Lawrence je jedna od najtraženijih glumica današnjice i meni je bila odlična u ovom filmu kao Dominika Egorova/Red Sparrow. Mislim da je idealna glumica za započeti filmsku franšizu, ovog špijunskog tipa, s glavnom ženskom ulogom.

Šteta zbog lošeg prihvaćanja od publike i djelom gledatelja, jer sada teško da će doći do novih filmova, a mislim da je ovo bila idealna prilika. Samo za usporedbu, Jason Bourne iz 2016. godine, koji ima identičnu ocjenu na IMDb kao i ovaj film, čak gotovo identičnu i od kritičara, je zaradio $415,484,914. Ogromne razlike.

Ako do sada niste pogledali ovaj film, a volite špijunske triler filmove, ovo vam je definitivno moja preporuka.

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Druge je zanimalo i ovo...