NOVE Star Trek TV serije u razvoju – moguć povratak Patrick Stewart kao Captain Picard!

CBS Television Studios je produžio ugovor s izvršnim producentom serije Discovery, a prema tom ugovoru pravit će nove Star Trek sadržaje za male ekrane. Postoji mogućnost povratka legendarnog Patrick Stewart kao Captain Picard!
Nikada nije dosadno što se Star Trek franšize tiče, s nekoliko filmova u raznim stadijima izrade, odličnom TV serijom, čini se kako će se TV strana ove franšize dodatno proširiti. CBS Television Studios je produžio ugovor s Discovery izvršnim producentom i sada glavnim voditeljem serije Alex Kurtzman, a ugovor uključuje pravljenje većeg broja Star Trek sadržaja za male ekrane. Što je možda još važnije, Patrick Stewartov Captain Jean Luc Picard bi mogao voditi jedan od tih projekata!

Patrick Stewart želi glumiti Jean-Luc Picard u Quentin Tarantino Star Trek filmu! - Svijet filma

S obnovljenim ugovorom, Alex Kurtzman je produžio s CBS Television Studios na novih 5 godina, sa zaradom od otprilike $5 milijuna godišnje. Naravno, Kurtzman se neće posvetiti samo seriji Star Trek: Discovery u ovo vrijeme, a cilj će biti razviti nove Trek TV serije, mini-serije i ostale forme kraćeg formata sadržaja. Animirani projekti su također u izboru.

Ovaj dogovor dodaje ulje na vatru da bi Patrick Stewart mogao vratiti svog legendarnog Star Trek: The Next Generation kapetana natrag za veliki TV povratak. To je vatra koju je sam Stewart potpalio, kada je rekao da ima dobar razlog popratiti seriju Star Trek: Discovery uskoro, na što su svi fanovi mislili da će se pojaviti u cameo ulozi ili nešto slično tome. Prema THR, Alex Kurtzman i sada bivši Discovery scenarist/producent Akiva Goldsman su povezani s projektom, iako to još nije službeno potvrđeno od strane CBS. Tako da stavite postrani nadu za to, ali nemojte je izgubiti iz vida.

Prema Variety, postoji nekoliko potencijalnih projekata o kojima se raspravlja, osim ovog. Jedna bi bila drama za mlađe koja se odvija na Starfleet Akademiji, s Gossip Girl i Runaways kreatorima Josh Schwartz i Stephanie Savage iza nje. I osim limitiranih i animiranih serija s trenutno nepoznatim radnjama, jedan navodni projekt bi se trebao temeljiti na The Wrath of Khan, voljenom Star Trek filmskom nastavku u kojem Ricardo Montalbán glumi interesantnog negativca.

Kada je stvaran Star Trek: Discovery, s Bryan Fuller kao jednim od kreativaca iza serije, ideja je bila da to bude antologijska serija u kojoj bi svaka sezona pričala drugačiju priču iz drugog mjesta u svemiru i vremena. Tako da je vrlo moguće da bi CBS mogao koristiti format mini-serija kako bi ispričao limitiranije priče iz različitih dijelova svemira, a te radnje se ne moraju fokusirati samo na brodove i posadu.

Sve ovo ipak treba uzeti s pažnjom naravno. Plaćanje Alex Kurtzmana kako bi smislio nove Star Trek materijale ne znači nužno da će do njih i doći. On je već bio povezan s nekim velikim projektima i franšizama od kojih nažalost nije bilo ništa, poput Universalovog Dark Universe (koji je zapeo nakon The Mummy), Amazing Spider-Man nastavka, Locke & Key adaptacije i drugih. Ali CBS definitivno želi nove Star Trek materijale, pa ćemo mi narediti naše fazore na “ostati optimističan”.

Druge je zanimalo i ovo...