Amazonova nova 'Thr Dark Tower' serija započinje snimanje u Hrvatskoj

Amazonova ‘The Dark Tower’ serija započinje snimanje u Hrvatskoj

Nadolazeća Amazon Prime adaptacija Stephen Kingovog knjige ‘The Dark Tower’ gleda započeti snimanje ovog proljeća u Hrvatskoj!

Prošlog ljeta je Amazon Studios šefica Jennifer Salke objavila da je The Dark Tower TV serija i dalje u razvoju. Ova nadolazeća adaptacija će biti drugačija od propalog filma iz 2017. godine u kojem su glumili Idris Elba i Matthew McConaughey istog imena. Amazon Primeova The Dark Tower serija će imati 13 epizoda u svojoj prvoj sezoni, a izvršni producenti su joj The Walking Dead Glen Mazzara i Titans Akiva Goldsman.

That Hashtag Show je nedavno izvijestio da Amazon Studios želi imati glumce spremne za sredinu travnja i početak snimanja u Hrvatskoj; produkcija bi trebala završiti krajem lipnja. Studio navodno traži glumce između 16-18 godina, za uloge Roland Deschain, Cuthbert Allgood, Alain Johns, Ileen Ritter, Jamie De Curry i Susan Delgado u ovoj Amazon Prime seriji.

Amazonova 'The Dark Tower' serija započinje snimanje u Hrvatskoj

Uzbuđenje za The Dark Tower franšizu je nažalost opalo nakon što je film u 2017. godini izašao i propao na kino blagajnama, kao i u očima gledatelja, međutim, čini se kako to nije odbilo Amazon Studios od pravljenja serija.

Originalni plan je bio imati trilogiju Dark Tower filmova na velikom ekranu, s TV serijom koja bi se odvijala između filmova, ispunjavajući rupe u priči iz prošlosti Rolanda Deschaina. To je bio ogroman projekt kojeg su nadzirali prvo Ron Howard, a onda Akiva Goldsman.

Međutim, kada je film izašao on uopće nije pričao priču ni iz jedne Stephen Kingovog knjige. Umjesto toga, film je bio alternativna verzija događaja u knjizi. Priče o trilogiji i serijama su umrle s tim filmom, koji je u Americi skupio $50.7 milijuna, na budžet od $60 milijuna.

Navodno je razlog za ovo čekanje od dvije godine za pravljenje serije taj što je Amazon Studios želio distancirati ovu svoju seriju od loše prihvaćenog filma.

The Dark Tower serija knjiga od Stephen King prati Rolanda of Gileada, posljednjeg Revolveraša, i njegovu potragu za Tornjem. Na svom putu on skupi grupi prijatelja poznatu pod nazivom ka-tet, uključujući narkomana na putu oporavka, šizofreničarku imena Susannah/Odetta i mladog dječaka imena Jake Chambers.

Priča ih prati na njihovoj potrazi za Tornjem dok dijeli priče iz njihove prošlosti, ubacujući likove i događaje iz drugih Kingovih knjiga, kulminirajući krajem koji čak ubaci i osobno Kinga.

The Dark Tower film je uključio Rolanda i The Man in Black, a također je uključio i Jake Chambersa, međutim nikada nije došao do trenutka uključivanja Eddia i Susannah. Čini se kako ih ni TV serija neće uključiti.

Amazon će umjesto toga pričati jednu od priča iz Rolandove prošlosti – kako je originalno i bio plan. U seriji, Roland je mladi dječak koji ima svoj originalni ka-tet koji se sastoji od Cuthbert, Alain, Ileen i Jamie, kao i njegovu djevojku Susan. Ta imena su vrlo poznata ljubiteljima Kingovih knjiga, s potragom za glumcima između 16-18 godina.

Negativac serije je Marten Broadcloak, koji ima aferu s Rolandovom majkom. To pošalje Rolanda za Martenom s pištoljima u rukama, što natjera njegovog oca, Stevena, da krene za njim.

Za sada još nije poznat datum izlaska za Amazonovu The Dark Tower seriju.

Similar Posts