Evo kako se Luciferov cameo u 'Crisis on Infinite Earths' uklapa u njegovu seriju

Evo kako se Luciferov cameo u ‘Crisis on Infinite Earths’ uklapa u njegovu seriju

Početkom prošlog tjedna su izašla prva tri (od pet) dijela isčekivanog crossovera Arrowverse svemira – Crisis on Infinite Earths koji nam je u paketu dostavio dobru dozu cameo uloga koji uz uzduž i poprijeko pokrili veliku povijest DC-a na malim ekranima, a možda najistaknutiji je bilo pojavljivanje Tom Ellisa kao Lucifera Morningstara iz njegove vrlo popularne solo serije.

Još puno prije izlaska crossovera pojavila se paparazzo slika u kojoj je Ellis viđen na setu, zbog čega su se pokrenule glasine da je dio crossovera. Međutim, Ellis je preko twittera te glasine negirao uz objašnjenje da je samo posjetio Tom Wellinga koji je u crossoveru reprizirao svoju ulogu Clarka Kenta iz serije Smallville, i koji je glumio negativca Marcus Piercea u trećoj sezoni Lucifera. Na kraju, Lucifer se ipak pojavio a Ellis je objasnio da je namjerno negirao glasine o pojavljivanju kako bi spasio što se spasiti da kada je paparazzo skoro pokvario iznenađenje.

Time je potvrđeno da je Lucifer na nekoj razini također dio Arrowversea, a njegova serija se u Arrowverse Multiverzumu odvija na, simbolično, Earth-666. Uz to, ono što povećava zanimljivost je da se Lucifer od svih Arrowverse likova susreo sa John Constantineom (Matt Ryan), koji je, ironično, u Arrowverse seriji Legends of Tomorrow egzorcist i stručnjak za nadnaravne pojave,  a prema ono što smo vidjeli, čini se da se Lucifer i Constantine zapravo već odavno poznaju. No, iako je lako bilo dodati Lucifera u Arrowverse, to ima još veće posljedice jer njegova pojava u tom svemiru retroaktivno mijenja prve četiri sezone Lucifer serije.

Evo kako se Luciferov cameo u 'Crisis on Infinite Earths' uklapa u njegovu seriju

Ellis je otkrio u nedavnom intervjuu kako se u Luciferovoj vremenskoj traci uklapa njegovo pojavljivanje u Crisis on Infinite Earths. “Igramo to kao da je pet godina prije početka serije Lucifer, pa kad je Lucifer proveo pet godina u LA-u prije nego što je upoznao detektiva i prije nego su se sve te stvari odvile”, rekao je glumac. Stoga je njegov nastup u trećem dijelu crossovera prethodio bilo kojem od događaja Luciferove prve sezone.

To znači da je Lucifer uvijek bio postavljen u vremenu nakon Crisisa. Iako je treći dio crossovera završio cliffhangerom u kada je cijeli Multiverzum uništen, sa samo 7 heroja za koje je pred-određeno da će poraziti Anti-Monitora, negativca odgovornog za destrukciju. Ali, još ne znamo što će se dogoditi u zaključku crossovera, postavljenom u siječnju kao dio serija Arrow i Legends of Tomorrow, sigurno možemo zaključiti kako će superheroji spasiti Multiverzum, u nekom obliku. Veliko je pitanje hoće li se Multiverzum moći obnoviti ili će se događaj završiti stvaranjem New Earth, kao što se to događalo u stripovima? Ako je ovo posljednje, Lucifer je postavljen na istu Earth kao i Arrow, Flash i ostatak Arrowversea.

Ako ipak heroji obnove cijeli Multiverzum, Lucifer je još uvijek na svojoj Earth-666, samo u vremenu nakon Crisisa. No kako god da ispadne, potvrda da je Lucifer u istom svemiru kao Arrow i ostale mijenja sve o seriji.

Evo kako se Luciferov cameo u 'Crisis on Infinite Earths' uklapa u njegovu seriju

Sada ponovo pogledajte seriju od početka i zapitajte se gdje su drugi junaci Arrowa, s obzirom na to da Princ Pakla sada dijeli isti svijet kao i oni – ili, možda je to uvijek i činio.

Crisis on Infinite Earths nastavit će se nakon zimske stanke. Crossover će se zaključiti u utorak 14. siječnja u serijama Arrow Legends of Tomorrow. Lucifer je dostupan za streaming na Netflixu. Peta i posljednja sezona serije stići će tijekom 2020. godine.

Druge je zanimalo i ovo...