Abigail Breslin

Abigail Breslin filmovi – Top 10 najboljih

Abigail Breslin je američka glumica koja je rođena 14. travnja 1996. godine u New York Cityju.

Karijera Abigail Breslin započela je vrlo rano, kada je sa samo pet godina dobila svoju prvu filmsku ulogu u filmu Little Miss Sunshine iz 2002. godine. Njezina izvedba Olive Hoover, šarmantne djevojčice koja sudjeluje u dječjem natjecanju ljepote, donijela joj je veliku pažnju kritičara i publike. Za svoju ulogu u tom filmu bila je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice, čime je postala jedna od najmlađih nominiranih u povijesti te prestižne nagrade.

Nakon svog uspjeha u Little Miss Sunshine, Breslin je nastavila dobivati značajne uloge u filmovima. Njezin iznimni talent za glumu i sposobnost prenošenja širokog raspona emocija na ekranu donijeli su joj pohvale kritike i status jedne od najcjenjenijih mladih glumica u Hollywoodu.

Abigail Breslin nastavila je uspješnu karijeru i u svojoj odrasloj dobi s ulogama u filmovima kao što su August: Osage County (2013), gdje je glumila uz poznate glumačke veličine poput Meryl Streep i Julie Roberts, te Scream Queens, popularnoj televizijskoj seriji koja je emitirana od 2015. do 2016. godine.

Njezin glumački opus obuhvaća razne žanrove, od komedija do drama i horora, pokazujući njezinu svestranost kao glumice. Breslin je i pjevačica te je objavila nekoliko glazbenih singlova.

Tijekom svoje karijere dobila je mnoge pohvale za svoj rad, a osvojila je i nekoliko nagrada, uključujući nagradu Young Artist Award te nominacije za SAG nagradu i MTV Movie Award. Osim svoje uspješne glumačke karijere, Breslin je također aktivna u humanitarnim projektima i podržava nekoliko dobrotvornih organizacija.

Abigail Breslin
Foto: Shutterstock

Abigail Breslin filmovi – 10 najboljih

Abigail Breslin je mlada američka glumica koja se već sada našla u velikom broju sjajnih filmova i serija. No, kako bi kreirali ovaj popis, osvrnuli smo se isključivo na njezine filmove i naveli 10 onih za koje smatramo da su najbolji. Pogledajmo koji su se filmovi našli na popisu!

10. Maggie (2015)

Žanr: Drama, horor, znanstvena fantastika 
Redatelj: Henry Hobson
Uloge: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson 

Radnja ukratko: Radnja filma prati otuđenog oca Wadea (Arnold Schwarzenegger) koji se vraća kući u ruralni dio Amerike da bi bio uz svoju kćerku koja je zaražena smrtonosnim virusom koji pretvara ljude u zombije. Kroz film pratimo proces propadanja i transformacije Maggie (Abigail Breslin) u zombija, dok njen otac pokušava da joj pruži podršku usprkos njenom neizbježnom kraju.

9. Janie Jones (2010)

Žanr: Biografija, drama, glazbeni
Redatelj: David M. Rosenthal 
Uloge: Abigail Breslin, Alessandro Nivola, Elisabeth Shue

Radnja ukratko: Film prati dvoje stranaca – Janie (Abigail Breslin), trinaestogodišnju djevojčicu i njenog oca Ethana (Alessandro Nivola), rock glazbenika koji ne zna da ima kćer. Kada Janieova majka ostavi djevojčicu sa Ethanom, on se mora naviknuti na novu ulogu oca i nositi se sa svojom nesposobnošću da se brine o djetetu. Kako vrijeme prolazi, Ethan i Janie počinju se zbližavati kroz glazbu i otkrivaju da imaju nešto zajedničko u vezi sa glazbenim talentom. Međutim, Ethanov životni stil i poročni način života počinju ugrožavati njihov odnos i njegovu sposobnost da bude dobar otac. 

8. The Call (2013)

Žanr: Drama, triler 
Redatelj: Brad Anderson 
Uloge: Halle Berry, Evie Thompson, Abigail Breslin 

Radnja ukratko: Priča prati Jordan Turner (Halle Berry), operaterku hitne službe koja prima poziv od djevojke zatočene u prtljažniku automobila. Kako bi spasila djevojčin život, Jordan mora ostati smirena kako bi joj pomogla da preživi dok je pokušava locirati. Međutim, kada otkrije da je djevojka zatočena od strane serijskog ubojice, Jordan odlučuje da preuzme stvari u svoje ruke. 

7. My Sister’s Keeper (2009)

Žanr: Drama, obiteljski
Redatelj: Nick Cassavetes
Uloge: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin 

Radnja ukratko: Obitelj Fitzgerald se suočava s teškom situacijom kada njihova kći Kate (Sofia Vassilieva) oboli od leukemije još kao mala djevojčica. Nakon nekoliko godina borbe, Kate je u kritičnom stanju i potrebna joj je transplantacija koštane srži kako bi preživjela. Njezina mlađa sestra Anna (Abigail Breslin), koja je rođena s namjerom da bude donorsko dijete za Kate, odluči da više ne želi biti dio medicinskog postupka i zatraži pravnu pomoć kako bi se borila za svoje pravo da odlučuje o svom tijelu. Obitelj se nađe u situaciji gdje se moraju suočiti s teškim moralnim dilemama i donijeti odluke koje će utjecati na njihovu budućnost.

6. August: Osage County (2013) 

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: John Wells
Uloge: Meryl Streep, Dermot Mulroney, Abigail Breslin 

Radnja ukratko: Obitelj Weston predstavlja disfunkcionalnu obitelj koja se bori s alkoholizmom, ovisnošću, depresijom i prevarama. Glavna protagonistica, Violet (Meryl Streep), majka obitelji i bivša ovisnica, okuplja svoje kćeri – Barb (Julia Roberts), Ivy (Julianne Nicholson) i Karen (Juliette Lewis) – kako bi se suočili s obiteljskom krizom. Kroz film se prikazuju životni problemi i neslaganja unutar obitelji, ali se također naglašava i važnost obiteljskih veza i podrške. 

5. Keane (2004)

Žanr: Drama, misterija, triler 
Redatelj: Lodge Kerrigan
Uloge: Damian Lewis, Abigail Breslin, Amy Ryan 

Radnja ukratko: William Keane (Damian Lewis) je muškarac koji luta ulicama New Yorka u potrazi za svojom nestalom kćeri. Keane je psihički nestabilan i pati od teških halucinacija, a njegova potraga za kćeri iz dana u dan postaje sve teža. Tijekom svoje potrage, Keane upoznaje mladu majku Lynn (Amy Ryan) i njezinu kćer Kiru (Abigail Breslin) te se sprijateljuje s njima. Međutim, Keaneova nestabilnost i paranoja počinju utjecati na njegovu vezu s Lynn i Kirom.

4. Zombieland: Double Tap (2019)

Žanr: Akcija, komedija, horor 
Redatelj: Ruben Fleischer 
Uloge: Woody Harrelson, Jesse Rosenberg, Abigail Breslin 

Radnja ukratko: Radnja se odvija deset godina nakon događaja iz prvog filma, u svijetu koji je i dalje zaražen zombijima. Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) i Little Rock (Abigail Breslin) su se preselili u Bijelu kuću koju su pretvorili u svoj dom. Međutim, njihov miran život prekida se kada Little Rock odluči napustiti kuću sa svojim novim dečkom Berkeleyem (Avan Jogia). Columbus, Tallahassee i Wichita kreću u potragu za Little Rockom i dolaze do nekoliko novih likova, uključujući Madison (Zoey Deutch), koju su pronašli u jednom shopping centru te dvojicu braće, Albuquerquea (Luke Wilson) i Flagstaffa (Thomas Middleditch), koji su vrlo slični Tallahasseu i Columbu.

3. Signs (2002)

Žanr: Drama, misterija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: M. Night Shyamalan
Uloge: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Abigail Breslin 

Radnja ukratko: Svećenik Graham Hess (Mel Gibson), nakon smrti svoje supruge napušta crkvenu službu i povlači se s dvoje djece, mlađim sinom Morganom (Rory Culkin) i starijom kćeri Bo (Abigail Breslin) u ruralnu kuću na farmi u Pennsylvaniji. Jedne noći, uoči žetve, obitelj Hess primjećuje čudne znakove na poljima kukuruza. Nakon toga, počinju se događati čudni događaji oko njihove kuće, što ih navodi na zaključak da su u njihovu okrugu sletjeli vanzemaljci. Graham, koji je izgubio vjeru nakon smrti svoje supruge, počinje preispitivati svoje stavove i vjerovanja nakon što se suoči s ovom neočekivanom situacijom. On zajedno s djecom i bratom Merrillom (Joaquin Phoenix) pokušava preživjeti napad vanzemaljaca i pronaći način kako ih zaustaviti.

2. Definitely, Maybe (2008)

Žanr: Komedija, drama, romantični
Redatelj: Adam Brooks 
Uloge: Ryan Reynolds, Rachel Weisz, Abigail Breslin 

Radnja ukratko: Will Hayes III (Ryan Reynolds), uspješni politički savjetnik u New Yorku, seli se u drugi grad nakon rastanka sa svojom dugogodišnjom djevojkom Emily (Elizabeth Banks). Kada se Will odluči razvesti od svoje supruge, njegova desetogodišnja kći Maya (Abigail Breslin) traži od njega da joj ispriča priču o njihovom odnosu prije nego što se rodila. Will počinje priču od trenutka kada je upoznao Emily, ali mijenja imena svih žena s kojima je bio u vezi, kako bi Maya morala pogoditi koja je od njih njena majka.

1. Little Miss Sunshine (2006)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Jonathan Dayton i Valerie Faris
Uloge: Steve Carell, Toni Collette, Abigail Breslin 

Radnja ukratko: Olive (Abigail Breslin) je upravo dobila poziv da sudjeluje u natjecanju u Kaliforniji pa se cijela obitelj Hoover sjedinjuje kako bi je odvezli tamo. Djeda Hoove (Alan Arkin) je heroinski ovisnik, otac Richard (Greg Kinnear) ne može prodati svoju knjigu, majka Sheryl (Toni Collette) se bori s depresijom, tinejdžer Dwayne (Paul Dano) je odbijen od strane vojne škole, a stric Frank (Steve Carell) je nedavno pokušao počiniti samoubojstvo. Kombi-bus koji prevozi ovu obitelj je star i neispravan, a putovanje ih vodi kroz niz komičnih i neobičnih situacija.

Similar Posts