Ryan Phillippe

Ryan Phillippe filmovi – Top 10 najboljih

Ryan Phillippe je američki glumac koji je rođen 10. rujna 1974. u New Castleu, Delaware, Sjedinjene Američke Države.

Phillippeova strast prema glumi razvila se još u ranoj dobi, a napustio je srednju školu kako bi se posvetio svojoj karijeri. Ubrzo je preselio u New York, gdje je pohađao glumačku školu. Njegov talent i predanost brzo su primijećeni, što mu je omogućilo da dobije prve prilike na kazalištu.

Njegov filmski debi dogodio se 1995. godine, kada je glumio u filmu Crimson Tide, redatelja Tonyja Scotta. Nakon toga, uslijedila je uloga u kultnom filmu I Know What You Did Last Summer (1997), koji je postao hit i donio mu veću prepoznatljivost kod publike diljem svijeta.

Ryan Phillippe je postao poznat po svom iznimnom rasponu glumačkih sposobnosti. Uz izvedbe u popularnim filmovima poput 54 (1998), Cruel Intentions (1999) i Gosford Park (2001), dokazao je svoju svestranost i talent. Njegova sposobnost da tumači različite likove, od romantičnih junaka do kompleksnih negativaca, donijela mu je priznanja kritike i publike.

Osim filmskih uloga, Phillippe je također ostvario uspjehe i u serijama. Glumio je u popularnoj seriji Secrets and Lies te u drugim serijama, uključujući Brooklyn Nine-Nine i Shooter.

Ryan Phillippe
Foto: Shutterstock

Ryan Phillippe filmovi – 10 najboljih

Ryan Phillippe se u svojoj karijeri našao u više od 70 filmova i serija, a kako bismo kreirali ovaj popis, fokusirali smo se isključivo na filmove. Izdvojili smo ono za što smatramo da je njegovih 10 najboljih filmova, a u nastavku pogledajte koji su se filmovi našli na tom popisu!

10. 54 (1998)

Žanr: Drama, glazbeni
Redatelj: Mark Christopher
Uloge: Ryan Phillippe, Salma Hayek, Neve Campbell 

Radnja ukratko: Antologijski film koji prepričava priču o slavnom Studiju 54. Studio 54 je bio vruće disko okupljalište za društvenu elitu New Yorka. Film prikazuje nekoliko likova odjednom, od kojih su neki u velikoj nevolji i na rubu sloma.

9. I Know What You Did Last Summer (1997)

Žanr: Horor, misterija
Redatelj: Jim Gillespie 
Uloge: Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe 

Radnja ukratko: Četvero prijatelja slučajno udaraju i ubiju čovjeka na cesti jedne večeri. Počnu paničariti i odluče baciti tijelo u more. Godinu dana nakon toga, svi se pokušavaju skrasiti, međutim jedan od prijatelja dobiva poruku u postu, s riječima ‘Znam što si radio prošlog ljeta’. Sada su primorani istražiti tko im šalje poruke i tko zna za njihovu tajnu.

8. Franklyn (2008)

Žanr: Drama, fantazija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Gerald McMorrow
Uloge: Eva Green, Ryan Phillippe, Sam Riley

Radnja ukratko: Preest (Ryan Phillippe) je maskirani osvetnik i detektiv koji traži svog neprijatelja na ulicama Meanwhile Cityja, monolitne fantastične metropole. Esser (Bernard Hill) je slomljen čovjek koji traži svog svojeglavog sina među grubim ulicama londona. Emilia (Eva Green) je lijepa studentica umjetnosti, a njezini samoubilački umjetnički projekti postaju sve složeniji i smrtonosniji. 

7. The I Inside (2004)

Žanr: Misterija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Roland Suso Richter
Uloge: Ryan Phillippe, Sarah Polley, Piper Perabo

Radnja ukratko: Mladić Simon Cable (Ryan Phillippe) se budi u bolnici nakon što je pretrpio automobilsku nesreću. Saznaje da je prošlo dvije godine otkako je posljednji put bio svjestan, ali ne može se sjetiti ničega što se dogodilo u tom periodu. Postupno otkriva da se nalazi u vlastitom tijelu, ali u godini prije nesreće. Otkriva da se nalazi u zamršenoj mreži sjećanja u kojoj se ne može razaznati što je stvarnost, a što iluzija. Pokušava saznati što se dogodilo u protekle dvije godine i zašto je završio u bolnici.  

6. Flags of Our Fathers (2006)

Žanr: Akcija, avantura, drama, povijesni, ratni
Redatelj: Clint Eastwood
Uloge: Ryan Phillippe, Barry Pepper, Joseph Cross 

Radnja ukratko: Radnja filma prati živote šestorice američkih vojnika koji su postali poznati nakon što su podigli američku zastavu na vrhu planine Suribachi na japanskom otoku Iwo Jima. Ovaj događaj se dogodio u veljači 1945. godine, a fotografija koja je zabilježila trenutak podizanja zastave postala je jedna od najpoznatijih fotografija u povijesti. Međutim, vojnici se bore s posljedicama rata i pokušavaju se nositi s traumama koje su doživjeli na bojnom polju.

5. The Way of the Gun (2000)

Žanr: Akcija, krimi, drama, triler
Redatelj: Christopher McQuarrie 
Uloge: Ryan Phillippe, Benicio Del Toro, Juliette Lewis 

Radnja ukratko: Dva kriminalca, Parker (Ryan Phillippe) i Longbaugh (Benicio Del Toro), otimaju ženu koja nosi dijete bogatog para. Njihov plan je da traže otkupninu od para za dijete. Međutim, stvari se brzo zakompliciraju kada se otkrije da je oteta žena zapravo surrogat majka za imućni par, a da je dijete zapravo rezultat umjetne oplodnje. Kao rezultat toga, par nije voljan platiti otkupninu.

4. Crash (2004)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Paul Haggis 
Uloge: Don Cheadle, Sandra Bullock, Ryan Phillippe 

Radnja ukratko: Radnja filma se odvija u Los Angelesu i prati nekoliko različitih likova čiji se životi isprepliću nakon niza slučajnih i neočekivanih događaja.

Detektiv Graham Waters (Don Cheadle) i njegova partnerica Ria (Jennifer Esposito), istražuju niz zločina koji su se dogodili u gradu. U isto vrijeme, bračni par Christine (Thandie Newton) i Cameron (Terrence Howard) se suočavaju s rasističkim predrasudama dok ih zaustavlja policija zbog prometnog prekršaja. Ostali likovi uključuju iračkog imigranta (Shaun Toub) koji je žrtva zločina, bogatašicu Jean Cabot (Sandra Bullock) koja se suočava s vlastitim predrasudama, te dva kriminalca (Ludacris i Larenz Tate) koji se upletu u niz događaja koji će ih odvesti do sudara sa svim ostalim likovima u filmu.

3. Cruel Intentions (1999)

Žanr: Drama, romantični
Redatelj: Roger Kumble
Uloge: Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon 

Radnja ukratko: Dvoje polubraće, Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) i Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar), su poznati po svojim manipulativnim igrama i opasnim okladama. Sebastian se kladi da će moći osvojiti Annette Hargrove (Reese Witherspoon), prelijepu i moralnu djevojku koja je odlučila da ostane djevica do braka. Kathryn, koja je tajno zaljubljena u Sebastiana, uspijeva da uvjeri Sebastiana da se kladi na seksualni odnos s Annette. U međuvremenu, Cecile Caldwell (Selma Blair), nevina i naivna djevojka koja je nedavno prekinula s dečkom, postaje meta Kathrynine manipulacije.

2. The Lincoln Lawyer (2011)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler
Redatelj: Brad Furman
Uloge: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe 

Radnja ukratko: Mickey Haller (Matthew McConaughey), uspješni je odvjetnik koji radi iz svog automobila Lincoln Continental-a. Kada mu se ponudi slučaj branjenja Louisa Rouleta (Ryan Phillippe), mladog i bogatog nasljednika koji je optužen za pokušaj ubistva, Mickey prihvata slučaj. Kako se slučaj razvija, Mickey počinje shvaćati da njegov klijent nije ono za šta se izdaje. Kada se u slučaj uključi i njegov bivši klijent Jesus Martinez (Michael Penã), koji služi zatvorsku kaznu za zločin koji nije počinio, Mickey shvaća da je uvučen u opasnu igru laži, prijevare i korupcije. 

1. Crimson Tide (2005)

Žanr: Akcija, drama, triler, ratni
Redatelj: Tony Scott
Uloge: Gene Hackman, Denzel Washington, Ryan Phillippe 

Radnja ukratko: Radnja filma se fokusira na događaje u podmornici USS Alabama, koja je naoružana nuklearnim raketama i dobiva naredbu za lansiranje istih prema Rusiji. Kapetan podmornice, Frank Ramsey (Gene Hackman) i novoimenovani izvršni časnik, Ron Hunter (Denzel Washington), imaju različite interpretacije naredbe za lansiranje. Ramsey smatra da bi naredba trebala biti izvršena, dok Hunter misli da prije toga treba provjeriti autentičnost naredbe koja je primljena u dijelovima i može biti neispravna.

Similar Posts