Recenzija: Gerald's Game (2017)

Recenzija: Gerald’s Game (2017)

Pročitajte našu recenziju, novog Netflix filma, koji je još jedna adaptacija knjige Stephena Kinga, istog imena.

Žanr filma:

Horor, triler

Redatelj:

Mike Flanagan

Scenarist:

Stephen King, Jeff Howard

Glumci:

Carla Gugino, Henry Thomas, Bruce Greenwood

Recenzija: Gerald's Game (2017)

Gerald’s Game je Američki psihološki, horor, triler film, redatelja Mike Flanagan i scenarista Jeff Howard i Flanagan. Adaptacija je knjige Stephen Kinga istog imena. Zvijezde filma su Carla Gugino i Bruce Greenwood.

Ova godina je bila fantastična za ljubitelje Stephena Kinga, barem u smislu kvantitete, ako ne uvijek kvalitete. Fantastični IT, ispod prosječni The Dark Tower, užasno loša serija The Mist, vrlo dobra serija Mr. Mercedes (recenzirat ćemo čim završi) i sada sasvim solidni Gerald’s Game.

Jessie (Carla Gugino) i Gerald (Bruce Greenwood) su oženjeni par, koji se nadaju začiniti svoj seksualni život, uživajući u prljavom vikendu, u udaljenoj kućici na jezeru. Gerald ima ideju, da veže Jessie lisicama za krevet, pa će pokušati glumiti druge ljude (igranje uloga). Ali stvari krenu pre grubo i Gerald doživljava srčani udar, dok Jessie ostaje vezana lisicama za krevet. Ona mora koristiti svoje sposobnosti, kako bi se spasila iz nemoguće situacije, boreći se sa svojom raspadajućom psihom.

Film ima nekoliko dobrih stvari. Prvo dobro su stvorili taj osjećaj samoće u kojem znate da vam baš nitko drugi osim vas samih ne može pomoći, a onda to pitanje, što bi vi napravili u toj situaciji. Kako bi vi postupili, kako bi pokušali se osloboditi, te na kraju kako ostati priseban i preživjeti?

Osim toga, stvorena je dobra, misteriozna atmosfera, kako ne bi previše sada otkrio, ima u filmu definitivno stvari koje vas tjeraju na razmišljanje, tijekom cijelog filma, iako u filmu ima vrlo malo glumaca, pogotovo u prvoj polovici filma, kada su prisutni samo dvoje glumaca.

Zamjerka je ipak što je malo sporiji, na trenutke, mada rijetke, dosadnjikav, nema neku veliku širinu, s obzirom na to da je premalo likova i većina filma se odvija u jednoj prostoriji, ali ipak to vrlo brzo zamjene nekom novom misterijom ili nekim novim detaljima.

Inače sam ljubitelj Carle Gugino i mislim da je vrlo dobro odglumila i zapravo je sama nosila film. Podjednako dobro se snašla i u tragičnim situacijama, bezizlaznim, a i onim boljim, sretnijim.

Definitivno moja preporuka za film, a trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts