Recenzija: The Orville (2017– )

Pogledali smo novu znanstveno-fantastičnu, komedija seriju The Orville, dojmove pročitajte u članku.

Žanr serije:

Komedija, sci-fi, drama

Kreator:

Seth MacFarlane

Glumci:

Seth MacFarlane, Chad L. Coleman, Scott Grimes

Recenzija: The Orville (2017– )

The Orville je Foxova najgledanija i najbolje ocijenjena Fox premijera od 2015 godine i debija serije Empire. Fox donosi da The Orville ima 14 milijuna gledatelja na raznim platformama i da je serija u top tri nove drame u Jesen 2017 godine

Prati ekipu ne tako funkcionalnog svemirskog broda za istraživanje u Zemljinoj međuzvjezdanoj floti, 300 godina u budućnosti.

Serija Orville je često i nazivana ‘pravom’ Star Trek serijom, jer u vremenima dok Star Trek Discovery serija izlazi, ova serija je zaista sličnija starijim Star Trek epizodama. Osobno to mi nije nužno i bolje. Iako mi je Orville ok serija, ona ima svojih mana, a s druge strane mislim da joj treba malo kako bi postala, čak i meni, odlična.

Imam osjećaj da se Bog, kreator i glavni glumac serije, Seth MacFarlane, još nije odlučio, hoće li seriju praviti kao pravi SF ili kao komedija/parodija. Zašto to kažem? Pa zato što po meni nema dovoljno ni jednog ni drugog. Serija me znala nasmijati, ali pre rijetko, s druge strane znala je ponuditi vrlo dobre znanstveno-fantastične epizode, ali ne dovoljno često. Bilo je odličnih epizoda i u jednom i u drugom pogledu, ali bilo je i poprilično loših i dosadnih epizoda, baš kao u starijim, ‘pravim’ Star Trek epizodama.

Uz to, ne sviđa mi se što serija nema neku glavnu priču koju prati, nego iz epizode u epizodu izgledao kao da improviziraju što će praviti.

Vizualno izgleda iznenađujuće dobro, u nekim trenucima se čini čudni, lošije, ali to mislim da je namjerno tako napravljeno da bi ispalo smiješno.

Na prvu mi se glumci nikako nisu svidjeli, ali tako je i bilo s prve 2, 3 epizoda, no kasnije su se većinom pokazali jako dobri i interesantni. Po dobrom bi posebno izdvojio Scott Grimes koji glumi Lt. Gordon Malloy, ovog koji vedri i oblači u seriji, Seth MacFarlane koji glumi Capt. Ed Mercer, android Isaac (glas daje Mark Jackson), pa čak i Adrianne Palicki koja glumi Cmdr. Kelly Grayson, koju nisam ljubitelj još od serije Agents of Shield. S druge strane, ostatak mi baš nije legao, e da nije bio loš ni J. Lee koji glumi Lt. John LaMarr, koji se odlično nadopunjavao s Lt. Gordon Malloy.

Serija je obnovljena za drugu sezonu, iako nisam mislio da ću to reći na početku serije, sada jedva čekam njezin dolazak. Definitivno ima još mjesta za popravke, ali sada mislim da će to i učiniti jer su stekli publiku, pa će se moći više osloboditi. Ako će serija ići u tom komičnom smijeru, definitivno joj treba više humor.

Ako ste ljubitelji starih Star Trek serija ili hoćete seriju koju ne morate posebno pratiti, za opustiti se, seriju koja će vas s vremena na vrijeme dobro nasmijati, onda dajte ovoj seriji priliku. I još samo nešto za kraj, ova serija definitivno nije parodija na Star Trek, ne ismijava se Star Trek niti u jednom trenutku, tako da ne bi misli da će vam to biti odbojno.

Similar Posts